עבור לתוכן

איך דיסק קשיח מחזיק 15 שנים?

Featured Replies

פורסם

היי,

היום המחשב של סבתא שלי שבק חיים - נשרף לוח אם.

המחשב נקנה בשנת 95 ולא הוחלף בו אף חלק מאז.

בתקופה ההיא השתמשו בו הרבה, בשנים האחרונות קצת פחות אבל עדיין השתמשו (משחקי קלפים וכו').

מה שמוזר זה, איך דיסק קשיח שרד 15 שנים והוא כנראה עדיין עובד כי לא הוא נשרף. הדיסק עושה רעשים דיי חזקים אבל תקין לגמרי. איך הדיסקים הקשיחים בימינו מחזיקים 3-5 שנים?

• תגובות 57
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צריך לשאול את היצרן שלו מה הסוד שלו ::)

פורסם

מי אמר לך שדיסקים קשיחים מחזיקים 3-5 שנים?

פורסם

דיסקים קשיחים מחזיקים הרבה יותר מ-10 שנים.

פורסם

מזל + מהירות סיבוב איטית = בלאי נמוך יותר

פורסם
  • מחבר

מי אמר לך שדיסקים קשיחים מחזיקים 3-5 שנים?

אולי זה רק המזל שלי אבל היו לי הרבה דיסקים קשיחים ואף אחד מהם לא החזיק 5 שנים

הכי הרבה החזיק לי דיסק של WD בנפח 80GB, החזיק קצת יותר מ 5 שנים ואז קרס.

פורסם

יש לי דיסקים של 6GB ושל 20GB בארון (אבל עובדים)

פעם שמעתי משפט בערוץ נשונל ג'יאוגרפיק שמתאים למצב - " איך זה שקאדילק יכולה לבנות מנועים שיטיסו חלליות לחלל אבל לא

יכולה לבנות מכוניות שיחזיקו 5 שנים... " - אם הכוננים לא יהרסו לעולם היצרנים יפסיקו לעבוד..

פורסם

יש לי כרגע דיסק קשיח של 20GB שעדיין עובד נהדר עובד משנת 2002 ... לא 10-15 שנה אבל מספיק זמן .

הכל יכול להיות יכול להיות שהמחשב שלך עבד רק כמה שעות ביום עמד באזור קריר המחשב לא זז לא הזיזו אותו הרעידו אותו מה ששמר אליו יותר זמן וכמובן על החלקים בפנים במקרה הזה על החלקים המכאניים של ההרד דיסק.

פורסם

מעניין אותי לדעת כמה הדיסק עבד בפועל ->בנתוני SMART אפשר למצוא נתון זה :silly: בתוכנות HDTUNE וכדו'

פורסם

יש לי כרגע דיסק קשיח של 20GB שעדיין עובד נהדר עובד משנת 2002 ... לא 10-15 שנה אבל מספיק זמן .

הכל יכול להיות יכול להיות שהמחשב שלך עבד רק כמה שעות ביום עמד באזור קריר המחשב לא זז לא הזיזו אותו הרעידו אותו מה ששמר אליו יותר זמן וכמובן על החלקים בפנים במקרה הזה על החלקים המכאניים של ההרד דיסק.

20 ג'יגה מ2002? גם אז זה נחשב קטן... :)

יש לי 60 ג'יגה מאותה תקופה שעדיין עובד מצויין.

ויש לי גם איזה 3GB מ97 שעדיין יכול לעבוד אם צריך.

שאני חושב על זה, יש לי גם איפשהו 500 מגהבייט הרדיסק מ94~ לפני שנתיים שבדקתי אותי הוא עבד. PIO4, אבל עבד :P

פורסם

מהנסיון שלי הרדיסקים חיים די הרבה זמן.

כמעט ולא התקלקלו לי הרדיסקים בחיים.

והיו לי לא מעט.

רובם המוחלט עברו בשיבה טובה לחברים ומשפחה.

אני לא זוכר את הפעם האחרונה שהתקלקל לי הרדיסק.

כיום יש לי הרדיסקים של 4 יצרנים שונים.

וכולם עובדים כמובן.

פורסם

תמיד טענתי שדיסקים קשיחים חיים ברובם לנצח

יש דפוקים כמו בכל מוצר אבל מרביתם שורדים

פורסם

יש לי פה בארון סטוק קטן של דיסקים בנפח 80-40GB משנת 2005 בערך, כולם עובדים למיטב ידיעתי. היה גם מחשב מאמצע שנות ה-90 שעבד (כולל הדיסק) עד לפני חצי שנה כשהחלטתי לגאול אותו מייסוריו ולהחליף אותו. זרקתי את הדיסק (ואת רוב הרכיבים האחרים) משום שהיה ממש מגעיל (בואו רק נגיד שמעולם לא ניקו אותו וגן חיות קטן גר בפנים- עכבישים ושאר פרוקי רגליים וכמו כן גם חולדה [שאין לי מושג איך הגיע לשם אבל הכל, ובעיקר הדיסק, היו מכוסים בצרכייה..]). אבל נוא היה תקין. עשרות שנות שימוש (והוא לא סתם שכת בצד, נעשה בו שימוש) והכל עבד... מעניין מה שמרתי ממנו...

פורסם

אין על דיסקים ישנים SMART לפי הזכור לי אז יהיה קצת בעייתי לבדוק SMART בהם

חוץ מזה שזה כמו החיפושיות של פעם , נהג מונית אמר לי שהגרמנים עשו את המנוע של החיפושית בצורה מושלמת שלא יכול להדפק אבל זה יצר להם נזק אחר כך בהכנסה מבחינת תחזוקה של הרכב (לא היה צורך...)

ומאז שינו את התצורה , אגב לפי הבנתי אותו מנוע של החיפושית נמצא בפורש(כמובן מנוע משופר)

אותו דבר עם דיסקים קשיחים , הדיסקים של פעם החזיקו 6-10 שנים , הדיסקים של היום 3-4 , ומי שאומר לי לא כנראה לא עובד כמוני על מחשבים , למה לי נדפקו כבר 7 דיסקים מאז 2004 :) וכבר יש לי דיסק שקניתי לפני שנה שמתחיל לאבד חדוות חיים ויש לו שינויים בseek error rate שלו (יש לי תוכנת ניטור כי מתוך 7 דיסקים הלכו לי 3 בהפרש של שבוע ואחרי 3 שנים גם 3 בהפרש של שבועיים אז בגלל הכאב לב של איבוד החומר שצברתי התחלתי להשגיח צמוד על הנ"ל :)).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים