עבור לתוכן

מפרט שהרכבתי (6000 ש"ח) + המלצה למסך טלויזיה 24+. 8000 ש"ח סה"כ - SSD בנפרד

Featured Replies

פורסם

הרכבתי את המפרט הבא לשם הנוחות באתר של ksp. לאור ניסיון העבר והביקורות האחרונות שאני קורא הנטייה שלי היא דווקא שלא להזמין מהם.

הרציונל שהנחה אותי בבניית המפרט:

שימושים: משחקים בקטנה ב-FHD, סרטים, עבודה משרדית.

את המעבד ואת הלוח אני לא אשדרג בעתיד - מוכן להשקיע את המקסימום.

המחשב צפוי לעבור OC אינטנסיבי בשלב מסויים. לכן נדרשים קירור וספק איכותיים.

מארז - מאוד מוצא חן באופן ספציפי. מוכן לשלם על זה אלא אם יש למישהו הצעה במחיר קצת יותר סביר.

כרטיס מסך נבחר בגלל שלפי מה שראיתי הוא הכי cost effective. צפוי להשתדרג במהלך החיים של המערכת (כל שנתיים שלוש).

צפוי לקנות SSD crucial 128gb בחו"ל.

מבקש המלצה על מסך 24 אינץ' ויותר. עדיפות למסך עם טיונר. חשבתי על samsung p2770hd. דעתכם?

דגם מחשב: computer

מעבדי אינטל: Core i7 2600K 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11848

מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Mugen II Rev.b CPU Cooler

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9371

לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8Z68-V PRO s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 3xPCI-E

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12947

זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill RipJaw X Edition Dual Channel CL7-8-7-24

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11916

דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 2TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD2002FAEX

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11987

כרטיסי מסך: Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11135

מארזים: Corsair CC600TWM-WHT Graphite Special Edition White Mid-Tower Case (No PSU)

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13033

ספקי כוח: Corsair GS 700W Active PFC 14cm Fan

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12239

מחירון עבודות במעבדה: w/o Assembly Computer

http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=532

מחיר החבילה: 6260

הערות הארות המלצות יתקבלו בברכה.

אשמח אם מישהו יצליח להוזיל עלויות (לא לגעת במעבד). מגבלת מחיר כולל המסך 8000 ש"ח.

• תגובות 43
  • צפיות 3.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל תענה על השאלון בסטיקי, שנוכל לדעת יותר מה הצרכים שלך.

אם לא מתוכנן ניצול של HT, מעבד 2500K יתן אותם ביצועים בדיוק.

המארז סתם יקר מאוד אבל אם יש לך את הכסף לזרוק אז זו בעייה שלך ;)

פורסם

מספר הערות:

- חבל לחפש מסך עם טיונר, עדיף להוסיף כרטיס לכידה לדעתי. אתה תקבל מסך הרבה יותר זול ואיכותי עם אותן אפשרויות.

- אין סיבה לקנות SSD בחו"ל. המחירים בארץ מאוד קרובים אחרי מע"מ (בדקתי בעצמי)

- אם המחשב לא צפוי לעבור OC המעבד מיותר, ואפשר להסתפק בגרסה הרגילה (ללא ה-K) , בגלל הבקשה שלך השארתי אותו במפרט

- המארז שבחרת יחסית מאוד יקר, וללא סיבה לבחירה שלו (חוץ מהמראה) שמתי מארז אחר, אבל זו החלטה שלך

- ספק הכוח מוגזם לגמריף גם 500 ואט איכותי יספיק

- כרטיס המסך לא משתלם מאוד, עדיף ללכת על 460gtx שיתן ביצועים עדיפים

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1433

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M + AC FREEZER 13 - השילוב המנצח ! ₪717

זיכרון:

[..] CRUCIAL/MICRON 4GB 1333MHZ DDR3 - לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪123

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] SPARKLE GTX460 1024MB DDR5 OVERCLOCKED SXX4601024D5SNM ₪861

צורב DVD:

[..] NEC DVDRW AD-7260S X24 - BLACK - SATA ₪111

מארז:

[..] NZXT PHANTOM (WHITE) w/o PSU ₪663

ספק כוח:

[..] ANTEC 520W HCG-520 - זמין במלאי ₪375

דיסק קשיח:

[..] CRUCIAL SSD M4 SATA3 2.5" 128GB - זמין במלאי ₪1092

דיסק קשיח 2:

SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪285

הרכבת מחשב:

[..] "הרכבה ובדיקות SILVER" - הרכבה + ביצוע בדיקות - אספקת מחשב עד 5 ימי עסקים ₪81

מחיר סופי כולל מע"מ: ₪5864

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה.

לגבי צרכים - עניתי בפוסט. הדבר היחיד שחסר לעומת הסטיקי זה מידת השקט. ממוצע.

Access-denied:

זכרונות: הם 1333mhz - לא יגביל אותי ב-OC? מה התזמונים שלהם?

לוח וקירור טובים ל-OC משמעותי? כי בעתיד בהחלט מתוכנן כזה. מבחינתי שכמעט כל התקציב ייפול על השילוש הוא צפוי לרוץ הרבה זמן.

צורב: לא צריך.

מארז: מצועצע מידי לדעתי. תודה בכל מקרה, אני אעיף מבט אולי אני אמצא משהו במחיר יותר סביר.

קשיח: קיצצת אותי ל-1TB שהוא sata2. למה?

לגבי SSD אפשר לבנות את המערכת בלעדיו. הוא לא חלק מהתקציב של 6K.

פורסם

עבור משחקים בקטנה - בסדר. שאר השימושים לא דורשים חצי ממה שאתה רוצה להשקיע. לטובת מה יתבצע OC? למה אתה צריך כ"כ הרבה

כח חישוב?

לשאלתך - המעבד בעל מכפלה פתוחה. גם בעת ביצוע OC קיצוני אין שום השפעה לזכרונות עליו. לכן כדאי לקחת את הזכרונות הזולים ביותר.

קשיח בממשק SATA2 זה בסדר גמור, גם ככה דיסקים קשיחים יותר איטיים ממה ש-SATA2 יכול להציע.

פורסם
  • מחבר

כתבתי. זה שילוש שצריך לרוץ הרבה שנים.

מעבד ולוח אני לא מתכוון לשדרג בשום מקרה, וזה מחשב שצריך לרוץ הרבה זמן. משלב מסויים עם OC.

אני יודע שלמעבד יש מכפלה פתוחה ושהוא 3.4GHZ. לא יודע מעבר לזה.

איך אתה יודע שהזכרונות לא יגבילו אותי?

לאיזה מכפיל ובאס אפשר פרקטית להביא את המעבד הזה?

לגבי הלוח של ASROCK, למה לא את הלוח שבחרתי של ASUS?

פורסם

במעבד שבו המכפלה מוגבלת עובדים לפי ה FSB המקסימלי של הזכרון חלקי 2 (במקרה זה 666.5) מול המכפלה של המעבד, זאת אומרת שאם נגיד המכפלה של המעבד שלך היא 8 והזכרון שלך הוא 1333, המקסימום הפוטנציאלי שלך הוא 666.5*8 = 5.32GHz בשיטה הזו בעצם עושים אוברקלוק לזכרונות וכך מעלים את התדר שעון של המעבד.

אם המכפלה של המעבד פתוחה לזכרון אין שום משמעות בתהליך והוא לא מגביל אותך באוברקלוק. ויכולות האוברקלוק תלויות יותר במעבד ובלוח האם כי הבאס של הזכרון לא משתנה. לכמה אפשר להביא את המעבד? תלוי בצ'יפ שקיבלת, כל מעבד והיכולות שלו. אבל לדעתי, 4.5GHz בקלות עם קירור אוויר איכותי.

פורסם

הבנתי שהמעבד צריך לרוץ שנים אבל אם השימושים לא משתנים אז הוא יכול לרוץ גם עשרות שנים, תאורטית.

פורסם
  • מחבר

במעבד שבו המכפלה מוגבלת עובדים לפי ה FSB המקסימלי של הזכרון חלקי 2 (במקרה זה 666.5) מול המכפלה של המעבד, זאת אומרת שאם נגיד המכפלה של המעבד שלך היא 8 והזכרון שלך הוא 1333, המקסימום הפוטנציאלי שלך הוא 666.5*8 = 5.32GHz בשיטה הזו בעצם עושים אוברקלוק לזכרונות וכך מעלים את התדר שעון של המעבד.

אם המכפלה של המעבד פתוחה לזכרון אין שום משמעות בתהליך והוא לא מגביל אותך באוברקלוק. ויכולות האוברקלוק תלויות יותר במעבד ובלוח האם כי הבאס של הזכרון לא משתנה. לכמה אפשר להביא את המעבד? תלוי בצ'יפ שקיבלת, כל מעבד והיכולות שלו. אבל לדעתי, 4.5GHz בקלות עם קירור אוויר איכותי.

או שלא הבנתי או מה שאמרת לא הגיוני. הרי הרעיון ב-OC הוא להביא את המעבד לתדר כמה שיותר גבוה.

אני יכול לעשות את זה בשתי דרכים:

1) אם אני מעלה מכפיל ואז יכול להוריד באס.

2) אם אני מוריד מכפיל אני צריך להעלות באס.

מכאן נובע שאם אני לוקח זכרונות שאפשר להביא אותם רק עד באס 667 (כעיקרון, הרי גם להם אפשר לעשות OC) אני מגביל את המשחקים עם הבאס. ולכן, במידה ומישהו יכול לתת לי תשובה מלומדת לגבי המעבד 2600k מתוך ניסיון אישי או ידע שצבר - באיזה באס אפשר להגיע איתו לאוברקלוק יעיל? מכפיל נמוך ובאס מעל 667 או מכפיל גבוה דווקא ובאס נמוך.

להבנתי - באותו תדר מעבד או תדרים קרובים - דווקא יש עדיפות בביצועים לבאס הגבוה.

אודה להבהרות.

במידה ואפשר אשמח לקבל הצעות נוספות למפרט והמלצה למסך. מבדיקה קצרה שעשיתי אני מבין שאיכות התמונה בטלויזיה תהיה טובה פי כמה אם אני קונה עם טיונר מובנה. אין לי צורך בהקלטות ולכן כרטיס טלויזיה לא ייתן לי שום יתרון.

מסך 24+, עם טיונר מובנה. סה"כ כולל המחשב (בלי SSD כרגע) עד 8000K

פורסם

לא הבנת נכון.

קודם כל אתה לא יכול להגיע מעל באס 667 בכל מקרה כי זה המקסימום של הזכרון נקודה. דבר שני אתה לא תמיד צריך להוריד את המכפלה ולהעלות באס, המכפלה יכולה להשאר אותו דבר ורק הבאס יכול לעלות או ההיפך בשביל להעלות את התדר. אני אסביר שוב:

יש שתי שיטות אוברקלוק,

1. שיטה שבה המעבד בעל מכפלה מוגבלת ועובד מול הבאס של הזכרון, למשל מעבד עם תדר שעון 2.8 סטוק שהמכפלה שלו 8 עובד מול באס 350 מהזכרון כאשר המקסימום של הזכרון הוא 666.5. בגלל שהמכפלה סגורה האוברקלוק תלוי בבאס של הזכרון וככל שהבאס יותר גבוה מול המכפלה, התדר יותר גבוה. עם זכרון 2000 למשל היית יכול להגיע פוטנציאלית למכפלה של 8*1000 = 8.0GHz. אז עם זכרון 1333 ומכפלה 8 אתה יכול להגיע מקסימום ל 5.23GHz כאשר החישוב הוא 8*666.5 = 5.23GHz

2. במעבד שבו המכפלה פתוחה לא מעלים באס לזכרון ופשוט מעלים את המכפלה של המעבד, אם הבאס הוא 350 בברירת מחדל אתה יכול להוריד את הבאס ולהעלות את המכפלה וככה להגיע למצב של באס נמוך מול מכפלה גבוהה, למשל (מכפלה) 25 * (באס) 200 = 5.0GHz מבין? אתה לא מגביל שום משחקים ושום דבר... לא בכל מקרה באס גבוה נותן ביצועים טובים יותר... העלאת הבאס של הזכרון אומרת מתיחת הגבולות שלו והעלאת מתחים במקרים מסויימים ויכולה לגרום לקיצור חיי הסטיק, אם אתה יכול לעבוד על באס ברירת מחדל של הזכרון מול מכפלה גבוהה יותר או לפחות למצוא את האיזון בין תדר בינוני (450-500 למשל) מול מכפלה בינונית לדעתי זה מצב עדיף. במצב הזה האוברקלוק יותר תלוי ביכולת של המעבד וביכולות של הלוח אם להתמודד עם התדרים, מתח לגשרים וכו, לכן חשוב גם לוח שמותאם ל-OC.

בשיטה הראשונה התדר של המעבד תלוי בבאס של הזכרון, בשיטה השניה הזכרון לא משחק תפקיד ולא מגביל אותך בשום דבר ואתה יכול להגיע לתדר הרבה יותר גבוה, לכן המעבדים האלה יותר יקרים גם. ושוב אין באס ספציפי או מכפלה ספציפית שידועה בתוצאות אוברקלוק טובות, זה הכל עניין של שינוי הגדרות ניסוי וטעיה והמון המון המון בדיקות יציבות. יכול להיות שהמעבד שלך יגיע גם ל 5GHz בקלות ויכול להיות גם שהוא יעצר ב-4.5, כל צ'יפ מתמודד עם מתחים אחרת ויש לו את היכולות שלו.

ואגב הלוח של ASRock שהוא שם לך מעולה.

פורסם
  • מחבר

אתה תומך בדיוק במה שאני אומר.

הרי ו בדיוק השאלה שלי - למה Access Denied הציע לי לקחת זכרונות של 1333MHz ולא זכרונות שיכולים לעבוד בתדר יותר גבוה. עם הזכרונות שהוא הציע לי לקחת אני אהיה מוגבל לבאס של 667. בפועל אפשר יהיה אולי לעבוד איתם גם על באס של 700 (לזה קראתי קודם OC לזיכרון).

אני רציתי לקחת זיכרון שעובד ב-1600.

אם אני קונה זיכרון 1600 במכפלה 8 אני יכול להגיע תיאורטית לתדר 6.4.

אם אני קונה זיכרון 1600 ומוריד את המכפלה של המעבד ל-7, אני אוכל תיאורטית להגיע ל- 5.6.

או למשל, לעבוד עם מכפיל 9 ועם באס 700 מה שנותן לי 6.3

הכל תיאורטי כי אני לא יודע מה המכפיל האמיתי של המעבד ולכן אני גם לא יודע אם באס של מעל 667 הוא ריאלי או לא.

ברור שהמשחק עם המכפיל נותן לי אפשרות לשחק עם מכפילים גבוהים ובאס נמוך. השאלה שלי היא לגבי המקרה ההפוך של מכפיל נמוך ובאס גבוה.

ומהדיון התיאורטי חזרה לענייננו: אתה יכול לתת לי בבקשה המלצה על לוח וזכרונות טובים ל-OC של 2600k?

תכלס הכי חשוב שיהיו לו כמה יציאות USB3 ושיהיה אוברקלוקר טוב מבית טוב (תעיף בבקשה מבט על הלוח והזכרונות שאני בחרתי בפוסט הראשי).

פורסם

עם כל הכבוד תתעלם לחלוטין ממה שנאמר לך עד כה לגבי הזכרונות, בפלטפורמת ה-Sandy Bridge אין לזכרונות שום השפעה על הOC מכיוון שאתה לא נוגע בכלל ב"באס" אלא רק במכפלות. תדר ה-FSB קשור להרבה יותר רכיבים בפלטפורמה הזו לכן היא מאוד רגישה למשחקים ומאוד מומלץ שלא לגעט בה בכלל, מהירות ה-FSB מגיעה בסטוק כ-100 למען לסבר את האוזן שלך להגיע ל-103 דרך OC לתדר ה-FSB הוא לרוב בלתי אפשרי לכן בפלטפורמה הזו נוגעים אך ורק במכפלה ובגלל זה הזכרונות לא משפיעות אפילו בעקיפין על ה-OC.

פורסם

עם כל הכבוד תתעלם לחלוטין ממה שנאמר לך עד כה לגבי הזכרונות, בפלטפורמת ה-Sandy Bridge אין לזכרונות שום השפעה על הOC מכיוון שאתה לא נוגע בכלל ב"באס" אלא רק במכפלות. תדר ה-FSB קשור להרבה יותר רכיבים בפלטפורמה הזו לכן היא מאוד רגישה למשחקים ומאוד מומלץ שלא לגעט בה בכלל, מהירות ה-FSB מגיעה בסטוק כ-100 למען לסבר את האוזן שלך להגיע ל-103 דרך OC לתדר ה-FSB הוא לרוב בלתי אפשרי לכן בפלטפורמה הזו נוגעים אך ורק במכפלה ובגלל זה הזכרונות לא משפיעות אפילו בעקיפין על ה-OC.

גילוי נאות מעולם לא עשיתי אוברקלוק למעבד סנדי ולא ידעתי את זה, אבל ההסבר שנתתי לו נועד לפרט שתי שיטות אוברקלוק שונות באופן כללי.

אתה תומך בדיוק במה שאני אומר.

הרי ו בדיוק השאלה שלי - למה Access Denied הציע לי לקחת זכרונות של 1333MHz ולא זכרונות שיכולים לעבוד בתדר יותר גבוה. עם הזכרונות שהוא הציע לי לקחת אני אהיה מוגבל לבאס של 667. בפועל אפשר יהיה אולי לעבוד איתם גם על באס של 700 (לזה קראתי קודם OC לזיכרון).

אני רציתי לקחת זיכרון שעובד ב-1600.

אם אני קונה זיכרון 1600 במכפלה 8 אני יכול להגיע תיאורטית לתדר 6.4.

אם אני קונה זיכרון 1600 ומוריד את המכפלה של המעבד ל-7, אני אוכל תיאורטית להגיע ל- 5.6.

או למשל, לעבוד עם מכפיל 9 ועם באס 700 מה שנותן לי 6.3

הכל תיאורטי כי אני לא יודע מה המכפיל האמיתי של המעבד ולכן אני גם לא יודע אם באס של מעל 667 הוא ריאלי או לא.

ברור שהמשחק עם המכפיל נותן לי אפשרות לשחק עם מכפילים גבוהים ובאס נמוך. השאלה שלי היא לגבי המקרה ההפוך של מכפיל נמוך ובאס גבוה.

ומהדיון התיאורטי חזרה לענייננו: אתה יכול לתת לי בבקשה המלצה על לוח וזכרונות טובים ל-OC של 2600k?

תכלס הכי חשוב שיהיו לו כמה יציאות USB3 ושיהיה אוברקלוקר טוב מבית טוב (תעיף בבקשה מבט על הלוח והזכרונות שאני בחרתי בפוסט הראשי).

אתה מוכרח להבין שהזכרונות לא עובדים בתדר המקסימלי, הבאס המקסימלי של הזכרון לאחר אוברקלוק יכול להגיע ל-666.5, בברירת מחדל הוא הרבה יותר נמוך ואוברקלוק לזכרון אומר שאתה מעלה את הבאס הזה עד 666.5 מול המכפלה של המעבד. אבל כל זה לא רלוונטי עבורך כמו שאמרו מעליי כי המשחק היחיד שלך הוא עם המכפלה. המכפלה של המעבד פתוחה אין לה גבול אתה קובע מה היא תהיה. אתה לא צריך זכרונות בתדר גבוה יותר כי אתה לא מעלה להם את הבאס לכן כמו שאמרו, גם הזכרון הכי זול יספיק.

הלוח של ASRock שנתנו לך מצוין.

פורסם
  • מחבר

אם ככה אז אני צריך הסבר קטן, כי זה לא מסתדר לי.

אנחנו מדברים על 2600k. אם ה-FSB הוא 100 זה אומר שה-2600K בא בברירת מחדל עם מכפלה 34.

זה נראה לי הגיוני לאור התמונות הבאות: http://www.tomshardware.com/forum/269728-29-find-real-2500k-2600k-multiplier-wall

מבין אם ככה שאין משחקים עם הבאס. תודה.

אבל אתה אומר שזה המצב לגבי SB באופן כללי. זה לא מסתדר לי עם העובדה שלגבי מעבדים שהם לא k-series כן עושים OC ע"י העלאת FSB.

מה ההסבר?

עם הזכרונות, ddr3 1600 למשל יכול לעבוד בבאס 800 (תיאורטית במחלק 1:1).

תודה רבה על התשובות.

אפשר המלצה על לוח וזכרונות טובים ל-OC?

היסטורית זכור לי ש-asrock זה המותג הזול של אסוס. a-la volkswagen and skoda.

למה סקודה.

פורסם

לכן מעבדי סדרת K מציעים מכפלה פתוחה (המכפלה היא 53 בתמונה ששמת והברירת מחדל היא 34 זה נכון)

The new technology however has an embedded GPU / video processor merged into the very same processor die running over the same bus sharing the same L3 cache memory, things get increasingly complicated in matters of tweaking. The new 100 MHz baseclock of Sandy Bridge processors therefore is hard to tweak, if you are lucky you can get to 115 MHz, multiply that with your maximum multiplier and you'll notice that the default 2500/2600 processor can only overclock a few hundred MHz at best. And that is why Intel introduced the K series, it will offer you an unlocked multiplier which will allow you to go much, much higher.

בדיוק בגלל העובדה שסנדי עובדים על תדר 100MHz המעבדים שהם לא מסדרת K יכולים להגיע לאוברקלוק של כמה מאות MHz בדרך כלל... אם יש לך מזל תוכל להגיע איתם ל-115 משהו כזה אז כן מעלים FSB מול מכפלה אבל השיפור יהיה מינימלי כי הבסיס של באס 100 הוא די קבוע.

לגבי המלצה על לוח אם וזכרון, שוב כמו שהסבירו לך, הזכרונות לא משחקים שום תפקיד באוברקלוק (הלוח כן) לכן לא משנה איזה זכרון תיקח ולהשקיע 400 ומשהו שקל על ה-RipJaws לדעתי זה בזבוז. אני אישית לא רואה שום בעיה בהצעות שנתנו לך והייתי לוקח אותם בעצמי, לכן אני לא אתן המלצה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים