עבור לתוכן

מעבד מומלץ למשחקים i5 או i7?

Featured Replies

פורסם

ידוע לי שהיום ממליצים לקחת 2500K למשחקים.

קראתי ש2600K עובד עם Hyper threading ושרק תוכנות עיבוד וידאו מנצלות את זה ולכן אין טעם לקנות אותו לצורכי משחקים.

האם בעוד שנה שנתיים משחקים לא ישתשמשו בזה גם?

שאלה נוספת, האם ידוע האם אינטל מתכוונת להוציא מעבדים חדשים וחזקים יותר ל1155, או שסדרות חדשות יהיו שוב עם תושבות חדשות?

פורסם

1. ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגמי המעבדים שאתה מתלבט ביניהם, לדוגמה "Core i5 או Core i7 למשחקים".

2. עבור רוב המשחקים הרכיב החשוב ביותר הוא הכרטיס הגרפי ולא המעבד. למעבד חשיבות משנית ובהנחה שמשתמשים בכרטיס גרפי מתאים, לא תראה כמעט הבדלים בין מעבדים "זולים" ו"חלשים" מרמה מסוימת ובין מעבדים "יקרים" ו"חזקים" מאותו דור פחות או יותר.

3. טכנולוגיית ה-Hypert Threading לא באה לידי ביטוי רק בקידודים, יש לה עוד שימושים, אבל משחקים הם לא אחד מהם. כדי לנצל את הטכנולוגיה התוכנה צריכה להיות כתובה בצורה מתאימה כדי לנצל אותה, וגם כאשר מדובר על תוכנה שכזאת הפרש הביצועים לא תמיד מצדיק עבור כולם את ההשקעה הכספית הנוספת. משחקים נכון להיום לא מנצלים אותה, חלקם אפילו לא מנצל יותר מ-3 תהליכונים. מה יהיה בעתיד? אני לא נביא ולא יכול לדעת. אבל אף פעם אל תקנה מערכת עבור העתיד שבו תמיד רב הנסתר על הגלוי. קנה את המערכת הכי משתלמת עבורך בנקודת זמן נוכחית. במקרה הזה, אין ספק שלכל מי שלא בוודאות מפיק תועלת מה-HT באופן שמצדיק את תוספת המחיר, עדיף Core i5.

4. לפי שמועות ייתכן שגם מעבדי Ivy Bridge יתאימו ללוחות 1155 קיימים. אך אין על זה עדיין הרבה מידע ובאופן כללי גם אם זה יתברר כנכון, עד שתצטרך לשדרג פלטפורמה סביר להניח שכבר תתחלף תושבת (תדלג על דור ה-Ivy Bridge).

פורסם
  • מחבר

"אף פעם אל תקנה מערכת עבור העתיד שבו תמיד רב הנסתר על הגלוי. קנה את המערכת הכי משתלמת עבורך בנקודת זמן נוכחית."

זה גם מה שאמרו לי לפני שנתיים וחצי כשהמליצו לקנות E8400 ולא Quad, היום אני לא יכול להריץ את BF3 בצורה נורמלית עם ה E8400, לשדרג ל Quad שמתאים ל775 לא משתלם, 700ש"ח לQ8400 ו ו1100ש"ח ל Q9500 (המחירים כוללים התקנה), בעוד שאם הייתי קונה Q9500 לפני שנתיים וחצי הייתי צריך להוסיף רק 300ש"ח.

כך שהיום אני נאלץ לשדרג לוח אם, מעבד וזכרונות.

תודה על התגובה המפורטת.

אני קונה i2500k.

פורסם

כבר הרבה זמן שאני קונה בצורה הבאה

קודם כל כרטיס מסך ותקופה לאחר מכן לוח מעבד וזיכרונות

ואז כשהמחשב נחלש אני קונה שוב כרטיס מסך חדש ותקופה לאחר מכן לוח אם מעבד וזיכרונות.

בצורה כזו אני שומר על הכוח להריץ משחקים לתקופה ארוכה.

בנוסף אני מכיר את ההמלצות שהיו כאן להעדיף E על Q לדעתי הם תמיד היו שגוייות מאחר והעתיד תמיד הלך לכיוון של ריבוי ליבות ונימים, לכן טוב לקחת יותר ליבות ואז המעבד נשאר חזק זמן רב יחסית. מאחר ובעתיד יותר תוכנות ילמדו לנצל תוספת ליבות.

פורסם

זה גם מה שאמרו לי לפני שנתיים וחצי כשהמליצו לקנות E8400 ולא Quad, היום אני לא יכול להריץ את BF3 בצורה נורמלית עם ה E8400, לשדרג ל Quad שמתאים ל775 לא משתלם

מספר הבהרות והערות:

1. יש הבדל גדול מאוד בין ליבה פיזית לבין ליבה לוגית (או וירטואלית). טכנולוגיית ה-HT לא מוסיפה לך ליבות פיזיות.

2. עד היום ניטש הויכוח מה עדיף. מעבד מרובע ליבה או כפול ליבה? אם כי יש לציין שכיום גזרת הויכוח קצת שונה. קשה, ואף לא הוגן, לשפוט את ההמלצה שקיבלת לפני שנתיים וחצי מכיוון שבדיעבד קל להיות "חכמים" ובעיקר מכיוון שמאז השתנה הרבה מאוד. שנתיים וחצי הם חצי נצח בתחום החומרה והטכנולוגיה ומאוד יכול להיות שבהתאם למסגרת התקציב והשימושים שלך כפי שתארת אותם אז, קיבלת את ההמלצה המשתלמת ביותר עבורך. בכל מקרה, אפשר בדרך כלל להתווכח על המלצה נקודתית כזאת או אחרת, אבל באופן כללי אף פעם אל תקנה חומרה מוגזמת לצרכים שלך מתוך ציפייה שכך המערכת שלך תחזיק יותר זמן. זה מיתוס ולא יותר מזה. שום סכום כסף שבעולם לא יקנה לך את חומרת הדור הבא ולכן עדיף לך תמיד לקנות מערכת משתלמת, לשדרגה בהדרגה במידת הצורך (באופן כללי במתווה שתאר 11@11 עם התאמות קלות בהתאם לשימושים שלך), ולהחליפה כשהיא כבר לא מספיקה. או אם לנסות לסכם במשפט, עדיף לך להשקיע 3000 ש"ח במערכת משתלמת פעם בשנתיים וחצי עד שלוש, מאשר 6000 ש"ח עבור מערכת שאתה מצפה שתחזיק חמש-שש שנים. אגב, בכלל לא בטוח שהבעיה שלך היא חוסר בליבות פיזיות, מאוד ייתכן שמדובר בסך הכל בתדר, אני אפרט בהמשך.

3. מעבדי ה-Q8xxx אינם משתלמים ואינם יעילים במיוחד למשחקים ולכן עדיף להמנע מהם למטרה זו. חוץ מזה שהמחירים שפרטת הם מחירים של המעבדים הללו כ"חדשים" וככאלה הם רחוקים שנות אור מלהיות משתלמים. אם תחפש ביד-שניה תוכל למצוא מעבדים מהסדרות הללו בכחצי מחיר, אם כי לא בטוח ששווה להשקיע במעבד כזה.

4. האם ביצעת OC למעבד שלך? יש לך מעבד שהוא אוברקלוקר טוב מאוד. לפני שאתה פונה לשדרוג מערכת מאוד הייתי ממליץ לך לבחון אפשרות לבצע לו OC ולראות איך זה משפיע על המערכת שלך במשחקים בכלל ובמשחק המסוים הזה בפרט. סביר להניח שאם אכן המעבד הוא זה שמגביל אז שמדובר יותר בתדר נמוך מאשר דווקא בחוסר ליבות פיזיות. אני אפילו ארחיב את השאלה. האם אתה בטוח שמה שמגביל אותך במשחק הוא חוסר הליבות הפיזיות במעבד (אני לא מכיר את דרישות המשחק) ושלא מדובר על בעיה תוכנתית (מנהל התקן של כרטיס מסך לדוגמה) ו/או חומרתית אחרת (כרטיס גרפי לא מתאים, תדר מעבד נמוך מדי וכדומה)?

5. גם אם בסוף יתרר שאתה צריך לשדרג פלטפורמה ואם זה אפשרי מבחינתך, אני ממליץ לך להמתין מספר שבועות כדי לראות מה מציעים מעבדי ה-Bulldozer של AMD.

פורסם
  • מחבר

1. OK.

2. ההמלצה לE8400 לעומת Quad לצורכי משחקים היתה גורפת בלי קשר לתקציב, הטענות היו: אין כמעט משחקים שמשתמשים ביותר משתי ליבות, לא נראה בעתיד הנראה לעין שיהיו הרבה משחקים שכן משתמשים, המעבדים לא משתלמים .

על מה הויכוח היום? חשבתי שהיום זה ברור שעדיף מרובע ליבות.

3. תודה בקשר לQ8xxx, חיפשתי Q9xxx ביד שנייה ולא הצלחתי למצוא.

4. המעבד שלי עובד ב 3.6 כמעט מהיום שקניתי אותו, לא ניסיתי לעלות מעבר לזה. המערכת המומלצת למשחק היא מרובע ליבות והמינימלית היא שתי ליבות. לצורכי המשחק שידרגתי לפני שבוע כרטיס מסך מ 9600GT ל GTX560TI, מה ששיפר את הביצועים במשחק אבל לא מספיק, כי המעבד מגביל, בזמן המשחק שתי הליבות ב 100% כל הזמן.

פורסם

2. שוב, קשה ולא הוגן לשפוט עכשיו המלצה שניתנה לפני שנתיים וחצי שהם נצח במונעחי חומרה ומשחקים. אני מניח שאם ההמלצה הייתה גורפת הייתה לה סיבה טובה. אני משוכנע שההמלצה ניתנה מכוונה טובה ועניינית, אבל לחזות את העתיד אי-אפשר, ולפעמים העיתוי הוא כזה שדברים קורים קצת מהר (או לאט) יותר מהצפוי. אגב, בגדול להמלצה הזאת עדיין יש בסיס מסוים, הרבה מאוד משחקים עדיין לא מנצלים יותר מ-2-3 תהליכונים (ליבות אם תרצה), אך בהחלט המגמה ממשיכה להשתנות בהדרגה, וכאשר מדברים על משחק מסוים ולאו דווקא על "משחקים" באופן כללי, צריך להתאים את הדרישות בעיקר אליו.

3. אפשר לחפש במדור ה-Tradezone כאן בפורום או בלוחות יד-שניה שונים, לא מזמן היו במדור באתר כמה כאלה, אבל לדעתי זה מיותר אני אפרט בסעיף הבא.

4. זה ששתי הליבות עובדות ב-100% לא בהכרח מעיד שהמעבד הוא צוואר בקבוק, אבל התייעצתי עכשיו עם חבר גיימר לגבי המשחק המסוים הזה וגם לטענתו המעבד שלך לא משהו אם אתה מצפה לשחק בהגדרות גבוהות ו-FPS גבוה. כלומר המעבד שלך עדיין בגבול הסביר עבור מישהו שמסתפק בפחות, אך כנראה שלא כל כך למי שמחפש לשחק ברזולוציה ובהגדרות גבוהות, ושלמשחק הזה בהחלט רצוי מעבד מרובע ליבה. מכיוון שאני סומך עליו, והידע שלי לגבי המשחק הזה שואף לאפס, אני מתייחס לדברים כנכונים ומוסיף פרשנות משלי. ככל הנראה לא מדובר רק במספר ליבות אלא גם על כך שארכיטקטורת ה-Core שעליה מבוססים כנראה כבר פחות יעילה עבור המשחק הזה. אז למרות שמאוד סביר להניח שמעבד Q9xxx ב-OC בינוני-גבוה ייתן לך חוויית משחק משופרת, ככל הנראה ההשקעה בכזה אינה החכמה ביותר. אם כבר היה לך מעבד מרובע ליבה אז אולי היה מיותר להחליף ומשחקים עם OC ואולי התפשרות קלה בהגדרות היו משיגים את התוצאה הרצויה, אבל מכיוון שזה לא המצב לדעתי לא משתלם במיוחד להשקיע כמה מאות שקלים (בהנחה שמוצאים ביד-שניה) עבור המעבד הזה ושאכן כדאי להחליף פלטפורמה. מה שכן, הבנתי שהמשחק הזה עדיין בשלב ביתא. לכן כדאי לחכות שיצא בגרסה סופית ולראות מה קורה בנקודת הזמן ההיא. כמובן שלא סביר להניח שיהיו שינויים מרחיקי לכת ושפתאום המערכת שלך תניב ביצועים עדיפים בשיעור גדול, אך יש שני יתרונות גדולים בלהמתין עם השדרוג:

א. כמו בחומרה גם בתוכנה נעשים שינויים ושיפורים תוך כדי תנועה, כך שיש סיכוי מסוים לאופטימיזציה כזאת או אחרת.

ב. עד שהמשחק יצא באופן רשמי אני מקווה שהתמונה לגבי יכולות, זמינות ומחירי מעבדי פלטפורמת ה-Bulldozer של AMD תתבהר יותר, ולכן לכל הפחות יעמדו לרשותך יותר אפשרויות לשדרוג במסגרת התקציב שמהן תוכל לבחור את המשתלמת ביותר.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה על ההתיחסות וההסברים המאוד מפורטים.

כנראה שאני ישדרג ל i5 2500k.

פורסם

עמרי, אני חייב לציין שאני לא מסכים עם הדעה שלך לגבי טיב ההצעה שהציעו לך בעבר.

אני מניח שכשחיפשת מחשב חדש, חיפשת "מחשב לגיימינג" ולא מחשב ל BF3 בלבד. יש משחקים בהם למרובע ליבה ליבה היתרון ויש משחקים בהם לכפול ליבה (בעל תדר גבוה יותר, כמובן) היתרון. אתה מבסס את ה"טעות" רק על המשחק הזה. אם היית "נדבק" לאיזה משחק אחר, יתכן שהיית עושה את "החלטת חייך", לצורך העניין.

פורסם

יתרון קטנטן , קטן , קטן (אבל מורגש) למעבדי 2500K וה 2600K הוא טכנולוגיית ה INTEL HD 3000 - כשבשאר זה 2000 .

עם ה מעבד 2500K וכרטיס 9500GT אני מריצה משחקים בצורה מופלאה!!!!!

איזה מעבד לבחור?

למשתמש הבייתי אין שום צורך במעבד איי7 מכייון שהוא לא יפיק ממנו כלום.

מעבד איי7 הוא מעבד שתוכנן ויוצר למען משתמשים שעוסקים לרוב בגראפיקה

עורכי סרטים וגראפיק צורכים ריבוי משימות כגון:

3 מסכים עובדים באותה עת

כמה וכהמ תוכנות שפועלות במקביל וזקוקות להמון תקשורת וכח עיבוד מהיר.

מעבדי איי5 רובם בעלי 4 ליבות פיזיות נטו!

*לנו שמשתמשים הבייתים רצוי לרכוש את מעבדי האיי5 בשילוב עם כמות זכרון מתאימה.

השילוב של מעבד נכון וזכרון מתאים, יוודאו שאנו מקבלים את התמורה ההולמת לכספנו ללא התפשרות באיכות!

מעט מידע על המעבד:

המעבדים הנפוצים שהיו לפני 5-7 שנים היו ה דואל קור (מעבד 2 ליבות).

היום המעבדים הללו נקראים גם איי3

-

מהו מעבד :

תושבת מרובעת קטנה בגודל של כ 4X4 ס"מ, מין קוביית מתכת קטנה.

הקוביה מכילה בתוכה את ליבות העיבוד.

ישנן 2 סוגי ליבות:

1. ליבה פיזית

2. ליבה וירטאלית (שנקראת גם "נים" מהמילה נימים, כן כמו נימי דם)

*יש מעבדים שנקראים "מעבד 4 ליבות". והמעבד הזה מכיל 4 ליבות פיזיות

*יש מעבדים בעלי אותו שם "מעבד 8 ליבות", אבל התושבת מכילה 4 ליבות פיזיות שכל אחת מהם מחולקת ל2 ליבות וירטואליות.

אומנם הכח של מעבד כזה הוא יותר גדול ממעבד 4 ליבות אבל הוא גם עובד יתר קשה וזקוק ליותר חשמל ומשאבים.

*מעבדי האיי5 הן ברובם מעבדים בעלי 4 ליבות פיזיות.

*מעבדי האיי7 הן 4ליבות פיזיות + 4ליבות וירטואליות (4ליבות ו4נימים =8)

ישנם מעבדים שקבלו לשמם את התוספת של האות "K"

מעבדי "K" הם מעבדים יציבים מאוד שתוכננו ויוצרו לעמוד בעומס כבד!

*למה כדאי "K"?

היום ניתן להעלות את מהירות המעבד לרמות מאד גבוהות, אבל העלאת מהירות זו גורמת למעבד להתחמם.

מעבדי ה "K" יוצרו במיוחד למישתמשי המהירות, ולכן הם מעבדים שמלכתחילה מאד קרים ועובדים בטמפ' נמוכות.

וזה היתרון הענק שלהם! הם אמנם יכולים לעלות בתוספת של 50-70 ש"ח, אבל הם שווים כל שקל ואפילו יותר!

גם אם אתם לא מתכוונים להמהיר את המעבד, אז אתם מבטיחים לעצמיכם מעבד שהוא מקצועי!

המון תודה לעודד התותח, שסקר ולקח את 2 המעבדים לבדיקה!

אין ספק!

לנו הגיימרים אין צרוך בI7! (פשוט מרמים אותנו)!

I7 טובים אך ורק לתוכונת גראפיקה כבדות ומקצועיות כגון AUTOCAD ו ADOBE MASTERS!

פורסם

HD2000/3000 הוא סוג הליבה הגרפית שבמעבדים עם מכפלה פתוחה וללא.

היתרון הקטן של ה-HD3000 (יותר מודולי עיבוד) בא לידי ביטוי רק בעבודות תלת-ממד ובשימוש בטכנולוגית Quick Sync כאשר הליבה הגרפית המובנית פעילה.

כשמשתמשים בכרטיס גרפי ייעודי הליבה הגרפית אינה פעילה, ומי שאחראי לכל העיבודים ה"גרפיים" הוא השבב הגרפי שבכרטיס הייעודי.

כך לדוגמה מי שעובד הרבה עם תלת ממד ומסתמך על הליבה הגרפית המובנית ייתכן שבאמת שווה לו להשקיע בליבה הגרפית מסוג HD3000 גם אם אינו מתכנן OC (זה די הולך ביחד כי הליבה הזאת נמצאת רק במעבדים עם סיומת K). אולם, מי ששימושיו העיקריים הם משחקים או שבאופן כללי מסתמך על כרטיס גרפי ייעודי, סוג הליבה הגרפית הוא ממש לא שיקול עבורו.

פורסם

אז מה שאתה אומר (בעצם) ... שכשאני משחקת משחקים, אין שום קשר לליבה הזו (מעבד גראפי)?

פורסם

זה תלוי אם את משתמשת בכרטיס גרפי ייעודי או שלא.

אם את משתמשת בכרטיס הגרפי הייעודי אז הרי שהליבה הגרפית המובנית במעבד לא פעילה ולכן לא משפיעה.

אם את משתמשת בליבה הגרפית המובנית (מאפשרת לשחק אך לא ברזולוציות ובהגדרות גבוהות) אז כן יש השפעה לסוג הליבה, אך ההשפעה הזאת לא גדולה. כלומר, אם מחפשים לשחק משחקים חדשים ברזולוציה ובהגדרות גבוהות, אף אחת מהליבות האלה היא לא הבחירה האידאלית.

פורסם

תתפלאו איזה כח יש ל HD3000 כשהוא מומהר ל 1450mhz:

מריץ crysis 2 בהגדרות בסיס על 1024x768 באופן מכובד.

כמובן שהמנוע הגראפי "crytek 3" תורם רבות לכך בזכות טכנולוגיית motion blur

שמאפשרת לעבוד על כרטיס מסך לא חזק.

חוץ מזה הרצתי עוד לא מעט כותרים אחרים, כמו למשל AVP 2010 - העסק עובד ואפילו יפה, באופן יחסי,

ומתוך צפיה מקדמית שהוא לא יצליח להריץ שום דבר מעבר למשחקים ישנים, על כן ההפתעה גדולה.

צריך להתנסות בכדי להתרשם - עד כמה המעבד HD3000 ראוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים