עבור לתוכן

Orcs Must Die - הדיון הראשי

Featured Replies

פורסם

OrcsMustDie-Logo_jpg.jpg

מפתחת: robot entertainment

מפיצה: robot entertainment

תאריך שחרור: 12/10/2011

ז'אנר: Tower defense בשילוב עם Third Person Shooter

מנוע גראפי: Havok/Trinigy Vision Game Engine

אתר המשחק: Orcs Must Die!

מחיר: 15$ ב STEAM ובחנויות דיגיטליות נוספות.

דמו: זמין להורדה בדף המשחק ב STEAM, כולל 3 שלבים.

ממוצע ביקורות: (גירסת ה XBLA, יעודכן בהמשך עם יצאו מספיק ביקורות למחשב) 85

מצבי משחק: שחקן יחיד

דרישות מערכת

Minimum

Processor: 2GHz Dual Core

Memory: 2GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 6800 or ATI Radeon x1950 or better with 256MB VRAM

DirectX®: dx90c

Hard Drive: 5GB HD space

על המפתחת:

ב- 2009, בצעד תמוה ביותר, בחרה MICROSOFT לסגור את מפתחת משחקי ה RTS המיטולוגית Ensemble Studios שידועה במיוחד בזכות סדרות המשחקים Age of Empires ו Age of Mythology. לאחד סגירת החברה העובדים הלכו להקים מספר מפתחות פרטיות קטנות, אחת מהן הייתה robot entertainment. בניגוד לשלושת החברות האחרות שהוקמו על ידי עובדים של Ensemble ב- robot entertainment בחרו להמשיך לעבוד עם MICROSOFT, בתחילת דרכה החברה עזרה ל MS לתחזק את השרתים של HALO WORS ו Age of Empires 3 ובמקביל החלה לעבוד על משחקה הראשון, Age of Empires Online. בשלב מאוחר יותר החברה עברה לעבוד על משחק עם IP חדש שיהיה בבעלותה, בשם !Orcs Must Die, שגף הוא הופץ בשיתוף עם MS והפיתוח של AOE ONLINE עבר לידי GAS POWERED GAMES.

Orcs-Must-Die-Announced.jpg

על המשחק:

!Orcs Must Die הוא משחק Tower defense המשלב THIRD PERSON SHOOTER. לשחקן יש אפשרות למקם הגנות שונות כמו דוקרנים, חביות נפץ, מקפצות ועוד אך גם יש לו שליטה על הדמות הראשית והוא יכול להלחם באורקים, בזמן אמת, עם חרבות ורובי חץ וקשת. המשחק שומר על אווירה קלילה ומשעשעת עם חוש הומור טוב ומראה קארטוני שמבוצע בצורה מצויינת כמו ב Age of Empires Online, הוא מעודד חשיבה יצירתית, ולעיתים דורש אותה להשגת תוצאות יעילות במהלך השלב.

במשחק תשחקו כ- War Mage, לוחם היכול להשתמש גם בקסמים וגם בחרבות ורובי חץ וקשת. ה War Mage הוא חלק מארגון בשם The Order, גוף שתפקידו להגן על העולם מפני האורקים והגנולים (Gnoll) שאף אחד לא יודע מה מטרתם הסופית.

ה War Mage הוא החייל הפשוט של הארגון, הוא אימפולסיבי, עקשן וטיפש ואם הוא הסיכוי האחרון להצלת העולם כניראה שהעולם אבוד. הדבר היחיד שהוא יודע לעשות טוב זה להרוג אורקים.

ה War Mage בו אתם שולטים הוא מתלמד של לוחם דגול, שנבחר לתפקידו רק בשל יכולותו להטיל קסמים. הלוחם, שהגן על המבצר בו הוא ממוקם במשך עשרות שנים מפני אין ספור גלים של אורקים, מת לאחר שהחליק ודפק את ראשו במדרגות והשחקן, המתמחה, הופך להיות קו ההגנה האחרון של המבצר.

המבצרים הם הדבר היחיד שמגן על היקום מהשתלטות של האורקים. המבצרים ממוקמים בעולם המוות, מקורם של האורקים, ומגנים על שערים שיאפשרו לאורקים להגיע לעולמות אחרים. במקרה שהאורקים יצליחו לחדור לאחת מהטירות ולכבוש אותה הם יכלו להשטלת על עולמות נוספים ולהשמיד את תושביהם.

מספיק לשחק 5 דקות במשחק בשביל להבין שמדובר במשחק מצויין ומהנה שיתן תמורה מצויינת למחיר, לפי הביקורות מדובר גם במשחק ארוך יחסית. ממליץ לנסות את הדמו. כרגע יש רק ביקורת אחת לגירסת המחשב של IGN, הציון זהה לזה של גירסת ה XBLA (הם נתנו למשחק 90)- http://xbox360.ign.com/objects/101/101426.html.

ווידאו התרשמות ראשונה -

orcs-must-die-1.jpg

orcs_must_die_screenshot.jpg

תודה ל HuGeMouTh על הסיקור המלא.

פורסם

לא ידעתי עם לפתוח דיון על המשחק או לא, הקדמת אותי :-\

שיחקת בדמו? כי ב STEAM כתוב לי שאף אחד מהחברים שלי לא שיחק ואין לי השוואה לאיך עברתי את השלבים...תוסיף אותי לרשימת חברים ניראה מי יותר טוב :D

אני כניראה קונה אותו, הדמו ממש מצויין.

נ.ב.

יש לי דיון ראשי שקרוב ללהיות מוכן, תגיד לי אם אתה רוצה שאני אעביר אותו אליך ואז תערוך את ההודעה פה או שאני אפתח דיון חדש כשהמשחק יצא.

פורסם
  • מחבר

כן הדמו מעולה, שיחקתי בו פעמיים כבר. אני אוסיף אותך לרשימה.

לגבי הדיון, תפתח אחד חדש לא אכפת לי.

פורסם

כמה המשחק דומה לSanctum?

שניהם נראים כמו TD עם דמות במבט של FPS.

Sanctum משחק נוראי לטעמי, הוא לא מהנה ועוצב בצורה מוזרה עם יותר מידי הפרעות לקצב של המשחק.

פורסם

לא ניסיתי את Sanctum אבל שמעתי עליו דברים לא רעים. תוריד את הדמו ותנסה, מה יש לך להפסיד.

ממה שראיתי בדמו העיצוב היה טוב, לא היה הפרעות ולא הרגיש מוזר.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שגם אני לא כל כך חיבבתי את sanctum (מהדמו לפחות) המשחק הזה מרגיש שונה.

פורסם

אחלה, תודה על התשובות - הורדתי את הדמו.

Sanctum פשוט מפגר - בין גל אחד לשני של אוייבים המשחק פשוט.. עוצר. לחלוטין.

למה?

כי בגלל שהבניה היא במבט של FPS ולא TD השחקן צריך ללכת לכל אורך המפה בשביל לבנות/לשפר - אז הגל הבא של האוייבים ממתין בסבלנות עד שתסיים לבנות ותאשר שאתה מוכן אליו.

פשוט שואב את ההנאה מהאקשן והכאוס הבלתי פוסק שהזאנר אמור לספר.

עוד החלטה טיפשית של המעצבים היא שלכל אוייב יש נקודת חולשה שאתה חייב לפתוח אנציקלופדיה בשביל לקרוא עליה. אז שוב, המשחק עוצר בזמן שאתה פותח חלון חדש וקורא על האוייבים.

פורסם

פה הוא נותן לך בהתחלה לסדר ואז משהו כמו 10 שניות בין הגלים לעוד כמה סידורים ומידי פעם יש גל גדול ואז שוב נותנים לך לסדר ורק אז מגיע גל נוסף. אבל זה לא הפריע לי לזרימה של המשחק אתה פשוט רץ, ממקם משהו ואז עובר לנשק האהוב עליך. ממה שראיתי זה גם לא משחק קל במיוחד, בשלב השלישי בדמו הגעתי למצב שהם כל הזמן עברו את ההגנות שלי והייתי צריך להילחם בהם בעצמי עד שיהיה לי מספיק כסף להוסיף עוד הגנות.

פורסם

חייב לציין שברגע שאתה מקבל את הקסם של הPUSH פשוט נהנתי בטירוף להעיף אותם לאש ולעשות להם KITE

PS, האנימציה של הדמות שאתה משחק (ריצה/קפיצה/כל פעולה בעצם) היא אחת הטובות שראיתי בכל משחק עד עכשו, פשוט נראה מעולה.

פורסם
  • מחבר

אכן כן, אני מניח לעצמי שיהיו עוד דברים מגניבים מהסוג הזה לשילוב כישופים ומלכודות שונות.

פורסם

הנה סרטון gameplay מהדמו - נראה משחק מהנה במיוחד. שילוב של tower defence ו-3rd person נראה לא רע בכלל:

פורסם

ההודעה הראשונה לא מופיעה לי כמו שצריך, המערכת החדשה של הפורום ממש חרא בקטע של עריכת הודעות.

כשאתה עורך הודעה תבטל את התצוגה הויזואלית שיציג את הקוד הישן והטוב (בחלון של ההודעה תדאג שה A האדומה לא תיהיה מסומנת והרקע של האיזור שכותבים בו יהיה כחול ולא לבן). ככה הכתב תמיד יהיה בפונט הנכון בגודל הנכון וכל הדברים יוצגו כמו שצריך. התצוגה הויזואלית מחרבנת הודעות כל הזמן.

עריכה:

קניתי, הדמות הראשית מחייכת אלי כל הזמן ואי אפשר להגיד לה לא :P

פורסם

כדי לקנות?

פורסם

אם כדאי? שחק בדמו. אם אהבת - קנה.

פורסם

המשחק יצא יום לפני הזמן, לא הודיעו לא שום דבר :P

הספירה ב STEAM הייתה 30 שעות, 29, 28, 27, 26, 25, 24 ואז המשחק יצא :lol:

תרגיל נחמד...

עוד תרגיל נחמד, הדמו היה שלושת השלבים הראשונים אז הניקוד בשלבים האלה נשמר ומתחילים עם השלב הרביעי פתוח ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים