עבור לתוכן

הפחתת מהירות המאווררים שבמארז - SpeedFan או בקר-מאווררים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

בקצרה, מה עדיף?

קראתי בפורום כלשהו, ששליטה ידנית במאוררים דרך SpeedFan מביאה ל"לחץ" (מתח?) לא בריא ללוח האם, ושהכי כדאי להשתמש בבקר מאווררים יעודי (שעולה בערך 10 דולרים).

רציתי לשאול לדעתכם בנושא

תודה

פורסם

לדעתי אין בכלל צורך בשליטה על מהירות הסיבוב של המאווררים. אני ממליץ לקנות מלכתחילה מאווררים שקטים בסל"ד המאפשר דחיפת אוויר מספקת. זה הכי פשוט ויעיל. אני לא רואה צורך ביותר משניים עד ארבעה מאווררי מארז הממוקמים בצורה אסטרטגית ליצירת סירקולציה תקינה ומיטבית. מניסיוני ברוב המערכות שניים עד שלושה הם די והותר. לדעתי עודף מאווררים יותר פוגע בסירקולציה התקינה מאשר מוסיף לה.

אם בכל זאת רוצים לשלוט על מהירות המאווררים אני גם מעדיף שליטה באמצעות בקר, או מוד ייעודי, על-פני שימוש בתוכנה. כדי לשלוט על המאווררים באמצעות תוכנה הם צריכים להיות מחוברים ללוח ולא ישירות לספק, מה שלפעמים מהווה מכשול.

עריכה: נזכרתי ששכחתי להתייחס בכלל לשאלה שלך על מתח לוח האם. אז בהסתייגות מכך שאף פעם לא התעסקתי יותר מדי עם Speedfan כי כאמור לא מצאתי בזה צורך, עד כמה שאני זוכר ויודע, ברוב המוחלט של ערכות השבבים השליטה מתבצעת באמצעות PWM ולא באמצעות שינוי המתח עצמו כתחליף "תוכנתי" לנגד. לכן אני לא חושב שמדובר במתח יתר או מתח מסוכן כלשהו המופעל על הלוח. אבל אשמח אם תקשר לאחד או יותר מהדיונים הללו סתם כדי לעיין בהם, לראות במה מדובר ואולי להרחיב את הידע שלי בנושא.

פורסם

אם אתה רוצה בכל זאת בקר מאווררים (ולדעתי זה גם שימושי וגם נראה יפה) אז אתה כול להיכנס לאתרי חנויות מחשבים כמו KSP , TMS , RSM וכו' ושם יש להם כל מיני סוגים של בקרים נחמדים ובכל מיני מחירים , מהזולים ליקרים יותר.

אני אישית אם בקר המאווררים של NZXT דגם Sentry 2 ששולט על עד 5 מאווררים ובעל חמישה חיישני טמפ' , עם מסך מגע צבעוני ונחמד שאני די מרוצה ממנו והוא גם לא עלה לי יקר , אם אני לא טועה אז בסביבות ה-150 ש''ח בערך , אבל כמו שאמרתי , אם אתה מעוניין בבקר אז תבדוק בעצמך ותבחר מה שהכי נראה לך

פורסם

בדיוק מה שAbout:blank אמר.

זה לקח שלמדתי מהמארז הקודם שלי, שהגיע עם בקר מאווררים מובנה. אך אפילו במהירות הנמוכה יותר המאווררים עדיין רועשים יותר מאלה השקטים במארז הנוכחי, שפועלים ללא שום בקר.

פורסם

מיותר..תרכוש מאווררים לצרכים שלך..ותחסוך גם את הבקר וגם את הרעש :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים