עבור לתוכן

פרוייקט: הסבת רשת אלחוטית ביתית לרשת משולבת אלחוטית וחוטית ביתית

Featured Replies

פורסם

אתה לא צריך לוחץ לקונקטורים 5E אז חבל הכסף שלך ולוחץ מקצועי (גרמני של KRONE) עולה 250 שקל. ועוד לא דיברתי על לוחץ זכרים שזה עוד דבר. אני הייתי ממליץ לך להחזיר אותו

100 מגההרץ או 300מגההרץ אתה מתכוון !

זה נתון שרשום ע"ג הכבל. ובדירה ממוצעת אורך כל קו לא יעלה על 15 מטר לכן גם זה לא ממש משנה, העדיפות היא ל300.

אם קנית ממדיה גלקסי אז סביר להניח שקיבלת כבל 100Mhz.

ובכל זאת בסיום החיווט מומלץ לבדוק ואתה תאלץ לחבר מחשב ולקוות לטוב.

קח בחשבון שגם אם הראוטר/סויץ שלך מוציא גיגה לא בטוח שכל המחשבים שלך בעלי גרטיס רשת גיגה. איני יודע איזה ציוד ברשותך אבל עליך לקחת זאת בחשבון.

• תגובות 34
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקיי נקווה לטוב, הלוחץ קורנה לשקע גוויס RJ45

הכבל ממדיה גלאקסי FTP CAT5e

הנתב הוא ג'יגה בהחלט

והמחשבים שלי בעלי 1 ג'יגה גם כן,

בכל מקרא אני יקווה לטוב, לדעתי גם 100 מגה קווי יותר מהיר מ 150 או 300 מגה אלחוטי.

לגבי לחיצת הראשים, נקווה שהלוחץ הזול יספק את העבודה, אני לא קונה ציוד מקצועי כי אני פשוט לא הולך להשתמש בו יותר מידי וחבל על הכסף

תודה!

פורסם

התקן CAT5E מוגדר לתדר 100 מגההרץ שבו לא תקבל רשת גיגה בתכלס גם אם כל 8 הגידים.

יש כבלי 5E שעובדים ב300 מגהרץ והם מעל התקן ובהם כדאי לך להשתמש. בכבל CAT6 הוא יותר יקר ועבה ואולי לא תצליח להשחילו בקיר (בטח צינור 16 ועוד עם כבל טלפון )

אין חשיבות לתקן, העיקר שתעשה נכון בשני הצדדים., כלומר אותו התקן

אין צורך בלוחץ קרונה בדרכ בקונקטורים 5E.

לוחץ זכרים פשוט לא תמיד מצליח ללחוץ כמו שצריך.

אם אין לך את כל הידע לעיתים עדיף לשלם כמה לירות לבעל מקצוע שיחבר ויבדוק.

אם תרצה עזרה אתה מוזמן לפנות בפרטי

בברכה, יהונתן

מומחה תקשורת וחדש בפורום

אתה באמת מומחה תקשורת? כי אם כן, היית יודע שעל כבל CAT5E אפשר להעביר 1G בלי שום בעיה. עשיתי זאת בעשרות התקנות ובמאות כבלים בלי שום בעיה. רכישת CAT6 מייקרת את העניין, מייצרת בעיה עם הראשים וכבל כזה מאוד קשה להשחיל בקיר.

פורסם

אתה צודק למעט דבר אחד. קטגוריה 6 יותר קשה לעבודה, ברוב המקרים מייקרת סתם, ברוב המקרים אי אפשר ללחוץ זכרים עליו (אם זה כבל של תשתית)

לכן המלצתי לקנות CAT5E ורק הסברתי את ההבדל בינו ובין קטגוריה 6.

אבל אפשר להעביר גיגה בפועל רק על כבל CAT5e 300 mhz. על כבל 100Mhz על 8 גידים אתה תראה חיבור 1GBPS אבל בפועל ב100 MHZ זה לא קורה. כיום ניתן להעביר גיגה על כבל 5e היות והכבלים הם ברמה יותר גבוהה מהתקן. רמת התקן היא 100MHZ וניתן בקלות למצוא כבלים של 300 MHZ.

בכל אופן מלכתילה המלצתי על cat5e ואני מקווה שזה היה ברור.

סתם להשכלה cat 6 תומך ב250MHZ. לראיה זה פחות מכבל CAT5E איכותי שניתן להשיג.

התקן המוביל היום בכבלים הוא CAT6A וCAT7 שאלה כבלים הרבה יותר יקרים ותומכים ב500MHZ ו600 בהתאמה וגם בהם תוכל למצוא כבלים שעולים על רמת התקן. כמובן שכבלים אלה יקרים בהרבה, יותר מסובכים להשחלה ולחיווט ואין בהם צורך למשתמש הביתי הממוצע.

בברכה, יהונתן.

מומחה תקשורת

פורסם

מעולם לא נתקלתי בבעיה של 1G על כבלי CAT5E שנרכשו בשנים האחרונות. לדעתי אתה מדבר על סוג כבלים שלא מיוצר ובבוודאי שאינו זמין היום. כל כבל CAT5E שתרכוש היום יכול להעביר 1G בלי שום בעיה עד למרחק של 100 מטר המוגדר בתקן. רכישה של כבל CAT6 ממש מיותרת.

פורסם
  • מחבר

לאחר הרבה קללות באוויר כמעט וסיימתי עם ההשחלות, תגידו, אם השקע גוויס מחובר בתקן B

ואני מחבר בינו לבין המחשב כבל בתקן A זה משנה משהוא?

תודה!

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, עדכון אחרון לנושא זה: גמר פרוייקט,

לאחר עבודה קשה ברמה בלתי יתוארת, חוץ מחדר אחד הצלחתי להשחיל את כל החוטים,

המודם רשת, מודם טלפוניה ונתב אלחוטי עברו לארון תקשרות, תליתי שם מדף עכשיו הכל מאוד מסודר אסטי ונקי.

כמו כן השקעי גוויס המשולבים טלפון ורשת נראים נהדר,

הרשת כן עובדת במהירות 1 גי'גה ביט

ו.. זהו, לקח לי מספר שעות ללמוד איך לבצע את כל הפעולות דרך האינטרנט

יומיים אחרי שהזמנתי את החומרים הם הגיעו

ויומיים עבודה אינטנסבית של השחלות חוטים(עמך שמם של בני המיעוטים שבנו לי את הבית), שאר הירקות זה שטויות.

עכשיו אחרי שצברתי נסיון אשמח לשתף אותו אם מישהוא מתכן פרוייקט דומה

אני חייב לציין שהאינטרנט מגיב הרבה יותר מהיר, הפינג שלי ירד באיזה 4-6 MS, נהדר למשחקים!

פורסם

טוב לשמוע.

הנה עוד הוכחה שכבלי CAT5E מעבירים 1G בלי שום בעיה.

מה אתה עושה עם החדר הבעייתי?

פורסם
  • מחבר

החדר הבעייתי הוא היחידי שאין בו מחשב נייח למזלי, אלא מחשב נייד ורציתי לשים בו נקודה בשביל חיבור עתידי, לכן אין לי צורך ממשי כרגע לנקודה שם והוא ימשיך לגלוש באלחוטי, הוא גם הכי רחוק מארון התקשורת וכנראה שיש מעיכה בעייתית מאוד בצנרת שלו

פורסם

אני אשמח לשמוע על הפרוייקט הזה. נשמע מאוד מעניין.

אצלי אני רוצה להעביר כבילה מאזור הכניסה לבית, שם יושב הראוטר, לסלון שנמצא בקצה השני.

לא רוצה לכער את כל הבית עם כבלים, מה גם שזאת דירה ישנה ואין תשתית של ארון תקשורת ושקעים.

הפתרון היחיד שהצלחתי לחשוב עליו הוא להריץ כבל רשת לגג (אני קומה 3 מתוך 4), מהגג לצד השני של הבניין ומשם לתוך הסלון שלי :)

כבל cat5e ftp מתאים להעברה מחוץ לדירה? או שיש צורך בכבל יותר איכותי?

תודה!

פורסם

הרשת כן עובדת במהירות 1 גי'גה ביט

עם איזו תוכנה בדקת את מהירות הרשת?

שים לב, אף אחד לא טען שהרשת לא תרשום חיבור 1G

פורסם
  • מחבר

אני אשמח לשמוע על הפרוייקט הזה. נשמע מאוד מעניין.

אצלי אני רוצה להעביר כבילה מאזור הכניסה לבית, שם יושב הראוטר, לסלון שנמצא בקצה השני.

לא רוצה לכער את כל הבית עם כבלים, מה גם שזאת דירה ישנה ואין תשתית של ארון תקשורת ושקעים.

הפתרון היחיד שהצלחתי לחשוב עליו הוא להריץ כבל רשת לגג (אני קומה 3 מתוך 4), מהגג לצד השני של הבניין ומשם לתוך הסלון שלי :)

כבל cat5e ftp מתאים להעברה מחוץ לדירה? או שיש צורך בכבל יותר איכותי?

תודה!

כבל STP עבור מעבר חוץ יתאים, ואם יש אפשרות אז להעביר אותו בתוך צינור שרשורי בשביל אמינות גבוהה יותר.

פורסם
  • מחבר

עם איזו תוכנה בדקת את מהירות הרשת?

שים לב, אף אחד לא טען שהרשת לא תרשום חיבור 1G

לא הרצתי בדיקות, המחשב מתחבר במהירות 1 ג'יגה, אם יש לך תוכנה לבדיקות אני אבדוק בשמחה

פורסם

ברגע שיש 8 גידים תהיה רשומה מהירות רשת 1G

בבדיקה בפועל זה כבר תלוי במרחקים של המחשבים ובאיכות הכבל.

אם איכות הכבל יכולה להעביר מעל 250 מגה הרץ, אז תהיה לך רשת שהיא באמת ג'יגה. (בניקוי 5-6 אחוז של תקורה)

אם איכות הכבל היא הבסיסית של קטגוריה 5e כלומר 100 מגה הרץ, אז מהירות התעבורה לא תעבור את ה400 מגה.

כמובן שציינו כבר שיש כבלים בקטגוריה 5e שהתדר בפועל שלהם הוא 350 מגה הרץ...

תוכנת בדיקה והסברים יש באתר של ציפ

http://www.netcheif.com/Articles/HomeNetPerf/HomeNetPerf.htm

עריכה

מה רשום על הכבל? רשום mhz?

או אולי רשום awg? (בדרך כלל 26 זה 100 מגה הרץ, 24 זה 350 מגה הרץ)

פורסם
  • מחבר

על הכבל STP שלי רשום AWG 24

ועל הכבל FTP שלי רשום AWG 26

את הSTP השארתי בשביל המודם כי הוא היה יקר

והFTP לשאר הבית

גם 400 מגה יספיקו לי מעל ומעבר, המטרה הייתה מהירות תגובה יותר טובה מרשת אלחוטית וללא הפרעות חוץ משתנות

אני מאמין ויודע ש400 מגה יעבירו סטרים של סרט HD מלא ללא בעיות וזה מה שמשנה לבית!.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים