עבור לתוכן

העברת סיגנל AC דרך קבל , מה הם החוקים ? אם בכלל ?

Featured Replies

פורסם

47V לאדמה זה הרבה מאוד למגבר ביתי. איך הגעת למספר הזה?

פורסם
  • מחבר

מדדתי שוב יש 29 + - לאדמה

הנה הסכימה של השנאי והמיישרים .

לפי השרטוט אמור להיות 48 .

[attachment deleted by admin]

פורסם

למשהו הייתי בטוח שהגבתי, ושכחתי מזה לגמרי. בכל מקרה הנה מה שרציתי להגיד לך:

לפני שכיוונת המתח היה 47V פחות או יותר? נשמע לי כאילו שכיוונת את זרם ה-Quiscent ולא את מתח ה-offset. מצב כזה ישפיע במידה מסוימת גם על המתח במוצא, אבל יותר חשוב מזה הוא ייצור זרם DC גבוה בדרגת המוצא שגם ייצור התחממות מוגברת, וגם יוריד את מתח הספקים. אם הוא יורד עד ל-29 אז כנראה שכיוונת אותו לזרם גבוה בהרבה ממה שהוא אמור להיות, מה שיכול להיות אפילו מסוכן לרכיבים. זה כמובן אך ורק במידה ולפני כן היה מתח תקין בספקים, האם מדדת אותו לפני הכיוון?

עריכה:

תוספת קלה למה שכבר אמרתי לפני כן. לא תמיד אפשרי לכוון את המתח עד ל-0. בדר"כ זה גם לא באמת משנה כל עוד זה בגבול הטעם הטוב, אז אל תבזבז על זה יותר מדיי זמן. ה-offset הזה גם תלוי מאוד בטמפ' של הרכיבים, ויכול מאוד להיות שיהיו הבדלים של מאות מילי-וולטים ברגע שהמגבר מתחמם עם העבודה שלו.

פורסם
  • מחבר

האמת המדידה נעשתה כאשר שתי מעגלי ההגברה , גם של ימין וגם של שמאל . מנותקים לגמרי .

הוצאתי אותם לגמרי בשביל לעבוד עליהם , בלתי אפשרי לעבוד עליהם בלי לנתק אותם לגמרי .

ורק רציתי לבדוק שהכל בסדר עם המתח .

לא נגעתי בכלום חוץ מ DC OFFSET .

תודה לכולם על הכוונות המועילות .

דרך מישהו פה דיבר על דיודה תקולה .

אז מיישר DC בא בקופסא אטומה אחת כמו שרואים בשרטוט שהבאתי שנקרא H005

פורסם

לא הבנתי מה הכוונה מדדת כשהלוחות בחוץ. זה אומר שהספק היה מנותק מהמגברים?

פורסם
  • מחבר

MAIN AMP , מעגל ההגברה (אחרי הפרי אמפ ) גם של ימין וגם של שמאל , הוצאו לגמרי מהמגבר כדי לבדוק

את הטרנסיסטורים ולהחליף קבלים .

יש מצב שבגלל הזה המתח הנמוך ?

פורסם

שוב אני שואל, זה שהוצאת אותו אומר שהוא לא היה מחובר בכלל לספק? הרצת את הספק ללא שום עומס בכלל? במצב כזה המתח שלו אמור להיות מקסימלי ודיי ישר. תנסה לוודא שאכן אין זרם שיוצא מהספק למקום כלשהו במעגל. ברגע שאתה צורך מהספק זרם גבוה המתח שלו ייפול משמעותית. יש לך DMM שהוא true-RMS? אם כן תמדוד את מתח ה-AC של הספק, זה יכול לתת מושג על כמות הזרם שנצרך ממנו (ככל שהזרם שהוא מספק נמוך יותר הוא יהיה ישר יותר.

אגב, בשביל לוודא תנסה למדוד מתח כלשהו שאתה בטוח בערך שלו עם ה-DMM שלך כדי לוודא שהוא לא מזייף לחלוטין. ה-DMM הישן שלי מזייף דיי הרבה כשמתח הסוללה שלו יורד מתחת לסף מסוים (להגנתו יאמר שהוא מתריע על סוללה נמוכה מדיי עוד לפני כן).

פורסם
  • מחבר

זה הרב מודד שלי די פשוט אבל נחמד . אני נוטה להאמין שהוא תקין , כי הוא די חדש .

http://uk.farnell.com/tenma/72-7720/multimeter-digital/dp/7430574

כן הפאאורים של ימין ושמאל היו מנתוקים לגמרי .

האמת ה 2270 דגם בעייתי מבחינת סכימה .

נמכרו כ 84 אלף מגברים כאלו , ויש שלוש סכימות שונות , כלומר נעשו פעמיים שינויים משמעותיים באותו הדגם (הבדל של לוחות שלמים )

אני נוטה לחשוב שהדגם שלי יועד מלכתחילה לעבוד עם 29 וולט .

אני אחפש עכשיו את מעגל ספק כח לגרסאות אחרות של ה2270 .

פורסם

תמדוד AC ביציאה מהשנאי. אם אתה יכול לנתק אותו, מה טוב. גם תמדוד זרם בכניסה לשנאי (220V). מעל 0.3A בערך (בלי רמקולים/סאונד) זה אומר שיש עומס לא תקין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים