עבור לתוכן

העברת סיגנל AC דרך קבל , מה הם החוקים ? אם בכלל ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם :)

אני לא מתכוון לפילטרים כמו מעגל RC שאז יש חשיבות לערך הקבל

אני מתכוון לזה שמעברים סיגנל AC בטור לקבל .

האם כל קבל יעביר AC ללא שום בעיה ?

או שזה תלוי בעוצמת האות ?

למשל . אם נרצה להעביר סיגנל של CD שהוא משהו כמו 2 וולט , דרך קבל איזה ערך של קבל נרצה ?

ואם נרצה להעביר סיגנל של הגברת אודיו הסופית לרמקולים דרך קבל שאז אפשר להגיע למתח גבוה והרבה וואטים ? איזה קבל נעדיף ?

תודה לעונים , וחתימה טובה .

פורסם

עבור AC קבל מתנהג גם כמו נגד, בתלות התדר.

ההתנגדות שלו במעגל AC היא Xc:

2a08a5ec2ee182050a986da77632947a.png

פורסם

אתה מנסה לסנן DC ב Line Level?

פורסם
  • מחבר

האמת יש לי מגבר פה עם בעית DC ביציאה . ואחת הסיבות יכולות להיות קבל שנפרץ ולא חוסם יותר DC .

סתם רציתי לדעת באופן כללי איך קבל מתנהג עם AC

פורסם

כאמור הוא מתנהג לפי

Xc = 1/(2*pi*F*C)

אבל כשאתה מחבר אותו בטור לנגד או לסליל אתה לא מקבל

X = Xc + Xl + R

אלא

X = (R^2 + (Xl - Xc)^2)^0.5

הרמקול הוא בגדול נגד וסליל שמחוברים בטור (במציאות הנגד הוא ההתנגדות של החוט של הסליל). מה שאומר שהקבל (שמחובר בטור לרמקול) יעביר יותר טרבל מבאס

כשהוא בטור לרמקול, הוא יעביר מקסימום בתדר שבו Xl = Xc (כלומר כשהסליל של הרמקול בדיוק מבטל את הקבל), במציאות כמה שתשים קבל יותר גדול הוא יעביר יותר את כל התדרים וכנראה יקטין את ההבדל בין טרבל ובאס

הקבל אמור להיות מתאים להעביר זרם גבוה קבוע, ולהיטען ב 2 כיוונים (יש שם AC). המתח שם דיי נמוך, לדעתי אמור להיות לא יותר מ 12 - 24 V (תשאל את מי שמתעסק אם מגברים יותר)

אם לדעתך יש קבל פרוץ תחליף אותו לאחד אם אותם ערכים וזהו

פורסם

DC במוצא מגבר נובע לרוב מרכיב הגברה מקוצר/אדמה לא תקינה. קבל מקוצר הוא דבר די נדיר.

פורסם
  • מחבר

קרוב לוודאי שאתה צודק , אבל המגבר מתחילת שנות ה 70 , והיו בו גם שתי קבלים קרמיים שממש נרקבו :)

הזמנתי שתי קבליים ראשיים 15000 UF והחלפתי גם לא מעט קבלים קטנים יותר על הדרך .

נראה מה יהיה הלאה , מקווה לטוב .

בדקתי את כל הטרנסיטורים בפווארים כולל הסופיים וכולם תקינים .

פורסם

לקבלים אלקטרוליטיים כאלה ישנים יכולות להיות זליגות וכו ואז יתכן שאתה מקבל אתה DC כבר באיזה שהוא שלב מוקדם לפניי המגבר הסופי

פורסם

תבדוק פריצה של הטרנזיסטורי הגברה.

אגב אם אתה מחפש קבלי הספק טובים וזולים ELNA FOR AUDIO 12000uf תגיד לי.

פורסם
  • מחבר

בדקתי אותם והם תקינים .

רציתי 15000 , למרות שגם 12000 היה יכול להיות בסדר . בכל מקרה הזמנתי כבר אתמול בלילה .

תודה על ההצעה .

פורסם

במידה וכל הדברים הבסיסיים עוברים את הבדיקה (קבלים תקינים, טרנזיזטורים לא מקוצרים, וכו') אני מציע לך לרדת לפרטים הקטנים יותר. אתה יכול לחפש כאן פורום דיון שפתחתי בעבר על מגבר של דנון שתיקנתי, הבעיה שם הייתה trace בעייתי על גבי הלוח, הדבר חלחל במערכת וגרם למוצא להיות צמוד לספק, מה שכמובן מנע ממעגל ההגנה מלנעול את הריליי.

אגב, אל תבנה על זה שקבלים חוסמים DC במידה ויש בעיה במעגל. קבלים אלקטרוליטים (גם אם הם תקינים) לא מתפקדים כמו שהיית מצפה ברגע שהם במתח אחורי. לכן הם יכולים לאפשר לבעיות של DC במוצא לדוגמא, לעבור גם לשלב מוקדם יותר במגבר.

פורסם
  • מחבר

מה כוונה TRACE ?

האמת שיש הרבה DC ביציאה , משהו כמו 700 מילי וולט , והממסר פתוח כאילו אין שום בעיה.

פורסם

א. 700mV זה לא DC גבוה. כן, זה הרבה מעבר למה שמקובל, אבל זה לא מתח הרסני (במקרה שלי המוצא היה ברוויה בספק, זה מתח של 42וולט). כבר ראיתי מגברי אוזניות עם DC של 100mV ויותר (מגברים איכותיים מיצרנים מכובדים). אם זה לא הורס אוזניות, אז 700mV בטוח לא ישרוף רמקול :)

ב. Trace הוא מוליך על גבי הלוח המודפס. כבר נתקלתי בכמה מעגלים שזו הייתה הבעיה שלהם.

ג. אם יש לך רק 700mV במוצא אני לא בטוח שיש בעיה ברכיבים במגבר. יכול מאוד להיות שפשוט צריך לכוון אותו. בהרבה מגברים יש נגד של offset trimming, במידה והוא קיים גם במגבר הזה צריך לאפס אותו. במידה ולא קיים כזה נגד גם כן ייתכן שניתן לפתור את זה בצורה ידנית על ידי החלפה של רכיבים אסטרטגיים (נגדים במקומות מסוימים, טרנזיזטור במעגל הביאסינג של דרגת המוצא).

ד. המתח DC במוצא זהה בשני הערוצים? אם לא, מה המתח בערוץ הנוסף?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לכוון DC OFFSET

והצלחתי צד אחד לאפס פחות או יותר , וצד שני לא רצה לרדת יותר מ 150 מילי וולט .

מה שהיה מוזר שהדלקתי אותו בחזרה , היה שוב הממממ חזק משתי הערוצים , כאילו איפוס צד אחד לא עזר .

ומה שעוד יותר מדאיג , זה שבקבלי סינון הגדולים אמור להיות מתח של 47 DC לאדמה . והיה רק 29 + -

אז יש פה 3 אפשריות :

1.הרב מודד שלי נהרס , קשה לי להאמין הוא די חדש .

2.השנאי מקולקל , שזה פשוט מכה אנושה .

3.קבלי הסינון גמורים שזה נראה די הגיוני .

הזמנתי שתי קבלים 15000 , עוד כשבוע אני ארכיב הכל . מקווה לטוב .

בינתים החלפתי קבלים בפווארים , וארבע טרניסטורים 2SA640 ב 2SA1015L-Y

פורסם

2 מה קורה כשאתה מודד AC ישר אל השנאי ?

יתכן שאחת מהדיודות במיישר נדפקה, והוא מיישר רק חצי גל, נותן לך מתח נמוך, מכניס את השנאי לרוויה . ..

יתכן שאתה יכול להחליף את השנאי (אם הוא באמת דפוק) לשנאים של מנורות הלוגן 12V (טרואידים) בטור לפי המתח שאתה צריך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים