עבור לתוכן

שינוי מגרסת נייר אישית מ 110V ל 220V

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מגרסה מגניבה וחמודה מארה"ב, כתוב עליה מאחוריה שהיא עובדת ב 110V ודורשת 1.8A. זה מה שמצאתי, ניחשתי ששיש בטח מנוע קטן יותר בפנים שעובד על 12 או 24 וולט מקסימום.

יש לי פה תמונה של הלוח:

הדבר הראשון שזיהיתי בינתיים זה את הפיוז שנקרא T5A/125V ורציתי לדעת על מה עוד כדאי להסתכל, בשביל לדעת מה עוד אפשר להחליף.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין שם שנאי? תראה מה רשום עליו.

פורסם
  • מחבר

איך הוא אמור להראות? הוא אמור להיות על הלוח?

הלוח מחובר רק למנוע, לכפתורי הבקרה, ולחיישן של הכנסת נייר שאמור להפעיל את המגרסה אוטומטית.

החוטים של החשמל, זה השחור והלבן מגיעים לשתי הקוביות הכחולות בצד ימין למטה. כתוב עליהן:

3A 250VAC 30VDC

SRSZ-24VDC-SL

פורסם

הקוביות האלו לא רלוונטיות...

החוט חשמל של המכשיר מהתקע מתחבר לאיפה? ישר ללוח?

פורסם

כל המעגל עובד על 110V, אתה לא יכול פשוט להחליף איזה פיוז ואז זה יעבוד על 220V.

תחליף שנאי. (חיצוני או פנימי. זה לא משנה, אבל כמובן שעדיף שיש שנאי חיצוני, זה פשוט הרבה יותר נפוץ למצוא אותו.)

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שזה פשוט, אני רק מתייעץ איך לעשות את זה הכי טוב. יש לי שנאי של 110V של 60W, האם הוא יספיק?

אני חשבתי שיש פה מנוע יותר חלש, ואז אפשר כן להחליף רק את השנאי.

דרך אגב בתמונה נוספת, נראה כאילו גם המנוע עובד על 110V.

[attachment deleted by admin]

פורסם

110*1.8=200W... ככה שאתה צריך 300W בערך.

פורסם
  • מחבר

זה כזה מצחיק. המגרסה הזאת עלתה $10 והייתי בטוח שיש בפנים מקסימום מנוע של 12V.

שאלה כללית: מהמנוע החשמל ממשיך ללוח, שלפי מה שכתוב עליו עובד על 24 או 34 זה מוסתר שם. איפה הרכיב שמוריד את המתח מ- 110V ל 24V?

וגם עוד שאלה, מה זה הקוביה הלבנה בצד שמאל למעלה כתוב עליה רק 5W 0 (ohm) 5G. ה ohm מסומל בסימן, לא במילים.

דרך אגב, האם יש סיכוי למצוא מנוע דומה שעובד על 240V? כמו שאמרתי נראה לי שאחרי זה הלוח עובד על 24 גם ככה או משהו כזה.

פורסם

אין לך הרבה מה לעשות איתה. כי חבל להשקיע בשנאי. המנוע עובד על מתח ישיר 110V.

לגבי שאר המעגל, הוא משתמש במערך של נגד הספק, קבל ודיודות זנר כדי לקבל מתחים נמוכים. עדייין, לא ממש משנה, כי אין לך דרך להוריד מתח למנוע במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, קניתי אותה בגרוש וחצי, כי לקחתי את הסיכון שהיא לא תעבוד פה. הסתבר לי שמגרסה כזאת קומפקטית שחותכת לקונפטי בישראל, עולה משהו כמו 300 שקל לפחות. לכן גם עם שנאי היא עדיין יותר זולה ממקבילה שלה בישראל.

חוץ מזה מראש התייחסתי אליה כאל איזה פרויקט מודינג. השאלה אם אפשר להשיג בכלל מנוע מקביל? אם זה בדרך כלל מוצרים סטנדרטיים במוצרים בכזאת עלות או שצריך להחליף גם את נגדי ההספק שעל הלוח?

פורסם

לא זה לא. שנאי ל300W עולה 200₪.

בעבר בדקתי את אפשרויות השינוי הזה במגרסה כזו בדיוק, וזו המסקנה שלי. אני בספק אם תמצא מנוע מקביל ל220.

פורסם
  • מחבר

נו? ומגרסה הכי בסיסית בישראל, של יצרן סיני עלום עולה 200 שקל, והיא רק חותכת לרצועות, לא לקונפטי.

פה קיבלתי מגרסה בעיצוב מגניב, שאפשר לשים על השולחן, שהייתה עולה פה 400-500 בשקט אם היא הייתה משווקת בארץ.

קנית את המגרסה הזאת?

http://www.staples.com/Staples-Minimate-6-Sheet-Cross-Cut-Shredder-%28Black%29/product_893738?errorUrl=zipcode&langId=-1&storeId=10001&zipCode=11112&ddkey=http:StaplesZipCodeAdd

פורסם

אם המנוע עובד אל מת נמוך, ניתן לסדר לו ספק (של מחשב, של משהוא אחר, טרואידים וכו)

אם הוא עובד אל מתח AC תשים שנאי ממיר ל 110V (לא את הממירים "מ 240 ל 110" הפשוטים שיש להם טריאק - הם לא מורידים את המתח פשוט ממתגים אותו)

המגרסה לא עובדת הרבה זמן ברצף ? אם לא אז אתה יכול לשים שנאי דיי גבולי ואפילו קצת (ממש קצת) פחות ממה שהיא לוקחת,שלא יספיק להתחמם בכמה שניות שאתה גורס דף

פורסם
  • מחבר

המנוע עד כמה שאני מבין עובד על 110. כי החוטים של החשמל נכנסים מהשקע ישירות אליו.

מה זה שנאי ממיר 110 פשוט שיש לו טריאק? יש לך לינק?

ההפרש במחיר בין השנאים לא ממש מצדיק לקחת משהו שלא יספיק לה.

פורסם

שנאי גדול וכבד של 300VA :

http://www.google.com/products/catalog?hl=en&q=converter+220V+110V&gs_upl=130843l135882l0l136284l15l14l2l4l0l0l517l2188l2-2.2.1.1l6l0&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=12794428398385227337&sa=X&ei=8YyVTv7uNOWg4gSWtLn2Bw&ved=0CKEBEPMCMAQ

ממיר קטן ופיצי של 2000W :

http://underbid.com/merchant/learningandeducation/product/760-2145619/LWS252/Lewis_N_Clark_E111_Dual_Converter_-_110_Volt_Appliances.html?ref=base

השנאי מוציא באמת מתח של 110V "נורמלי" שניתן לחבר אליו כל מכשיר חשמלי של 100V

המתאם ללא שנאי לא באמת מוציא 110V. הוא ממתג את ה 240V כלומר אתה מקבל ממנו פולסים קצרים של 240V במקום 240V קבוע. למכשירי חימום זה בסדר (הגוף חימום מתחמם פי 4 אבל בפולסים קצרים אם הפסקות, כך שבממוצע הוא מתחמם אותו דבר כמו אם 110V אמיתי). אבל בערך כל דבר אחר שתחבר אליו (מנועים, אלקטרוניקה וכו) ישרף מהר מאוד / מיידית

מתאמים קטנים (50VA ומטה) יש הרבה שהם אם שנאי, אבל הוא מספיק קטן אז הוא מובנה לתוך תקע שנראה כמו המתאם השני. לכן תבדוק בנתונים של המתאם עצמו - אם הוא נותן כמה עשרוץ VA גג ושוקל הרבה אז הוא שנאי, אם הוא נותן הספק ענקי שלא נראה מתאים לגודל שלו אז הוא המתאם אם הטריאק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים