עבור לתוכן

מתלבט בין שני מסכי מחשב - בין Dell U2311H ל- LG IPS236V !?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שפה בפורום ובהרבה מקומות ה Dell U2311H מאוד מומלץ אך מסך יחסית ישן ...

לעומת זאת LG הוציאו לא מזמן מסך עם פנל IPS ובנוסף LED דגם LG IPS236V שנראה לכאורה מאוד מעניין ,השאלה אם מישהו ראה/בחן אותו או שמכיר שיכול לתת חוות דעת לעומת הדל?

בעקרון מחפש 23 אינץ ,בעיקר שמשחקים יראו בו "פצצה" ובכלל לעבודה שוטפת יומיומית וכו.

כרגע אני בעלים של סמסונג 22" T220P שבאופן כללי גם ממנו אני מרוצה אך מעוניין להחליף כיוון שהרזולוציה שלו לא טבעית (1920X1200) ולכן בחלק מהמשחקים רואים פסים שחורים למטה ולמעלה ...

תקציב בערך 1500ש"ח (מוכן לשקול להשקיע יותר במידה ויהיו סיבות טובות לכך)

אשמח לתגובות..

פורסם

למסך הזה של דל כבר יצא מחליף, U2312M שגם הוא לד ו IPS.

פורסם
  • מחבר

למסך הזה של דל כבר יצא מחליף, U2312M שגם הוא לד ו IPS.

איך ה LED החדש שלהם? עדיף על פני ה LCD בשורה התחתונה ?

כי אני רואה שב LED הבהירות ירדה ל 250 לעומת ה LCD שיש לו 300 ,וגם הזמן תגובה נשאר על 8MS

לעומת זאת ה LG החדש אומנם עם אותה בהירות 250 אבל עם זמן תגובה יותר טוב כלומר 5-6 MS

?

פורסם

הועלו פה כמה וכמה אי-דיוקים שלדעתי זקוקים להבהרה:

1. LCD ו-LED אינן שתי טכנולוגיות שונות. בגדול, LCD היא הטכנולוגיה שעליה מבוסס הפאנל של המסך. LED היא סוג התאורה האחורית בלבד. עד לפני זמן מה המסכים היו מצוידים בתאורה אחורית מסוג CCFL (קתודה קרה, או פלורסנט) ואילו לאחרונה מתחיל מעבר הדרגתי לתאורה אחורית מסוג LED. כך שלא מדובר בטכנולוגיות שונות אלא פשוט במסך עם סוג תאורה אחורית מסוים.

2. נתוני הבהירות, זמן התגובה וכל נתון אחר שמופיע במפרט, מלבד סוג וכמות כניסות הוידאו וחיבורים נוספים שייתכן שישנם, הם חסרי משמעות. כל יצרן מודד אותם בצורה אחרת, אפילו בין דגמים שלו עצמו, ולכן הם לא אמינים. זמן התגובה למשל הוא חסר חשיבות כי כבר מספר לא מועט של שנים כל סוגי הפאנלים "מהירים" מספיק מהבחינה הזאת. לאגים, מריחות ושאר תופעות אינן קשורות בהכרח לזמן התגובה אלא למכלול של גורמים ולא ניתן ללמוד עליהן (האם קיימות או לא, ואם כן באיזו דרגה) מהמפרט הטכני היבש אלא רק מביקורות.

בכל הנוגע לבהירות, ממש אין לך צורך לחפש בהירות גבוהה. מלבד העניין שאמינות הנתון מוטלת בספק, בטח כבסיס להשוואה, גם כך ברוב המסכים שאני מכיר, ועל אחת כמה כאלה שמוארים על-ידי נורות LED, כדאי ומומלץ להוריד את רמת הבהירות לערכים נמוכים הרבה יותר מברירת המחדל שהיא בהירה מדי, כך שערך הבהירות המרבי לא ממש צריך לעניין אותך.

אני הייתי ממליץ על ה-U2311H או ה-U2412M U2312Mמכיוון שעד כמה שאני יודע ל-IPS236V אין תכונות ארגונומיות (כוונון גובה, סיבוב על ציר לצד) מלאות.

לגבי ההערה שלך על המסך הנוכחי, לא ממש הבנתי. אם יש לך פסים אז כנראה שהרזולוציה של המשחקים מוגדרת למשהו אחר מ-1920x1080. אני מניח שאפשר לשנות את זה מתוך הגדרות המשחק. אם מדובר בקונסולה או משהו אז אני לא יודע אם אפשר לשנות את זה (חושב שלא).

פורסם
  • מחבר

לגבי סעיף 1 ו-2 אלו דברים שאני מודע אליהם ,תודה בכל מקרה.

לגבי U2412 מסך 24 " לא יכנס לי לנישה , חוץ מזה זה גם LED אז למה לא המלצתה על ה U2312 והעדפתה את ה-2311?

לגבי זה שה- IPS236 אין תכונות הרגונומיות בשבילי לא כל כך רלוונטי כי גם ככה המסך ישב בנישה קבועה ולא יזוז ,

טוב כנראה עדיין שאף אחד לא ממש מכיר את המסך של LG ולפני שאני מחליט ללכת על 2311 או 2312 אני אצטרך ללכת לחפש בתצוגה איפשהו את ה LG בשביל לקבל החלטה.

לגבי הערה שלי שיש לי פסים שחורים מטה ומעלה ,90 אחוז מהמשחקים כן יש להם בהגדרות את הרזולוציה שלי אך מדי פעם יש פה ושם משחקים שבהגדרות שלהם אין את הרזולוציה המתאימה לי ומקסימום שזה נותן לי זה 1920 על 1080לצערי.

פורסם

התכוונתי ל-2312 ולא ל-2412, שגיאת הקלדה.

תחפש סקירות ברשת על ה-LG, לדעתי הוא לא שונה בהרבה.

פורסם
  • מחבר

אחלה.

פורסם

אם אתה מתייחס ל-U2412M בהשוואה ל-IPS236V אז הרי שכתבתי שזאת שגיאת הקלדה ושהתכוונתי ל-U2312HM שלו רזולוציה של 1920x1080.

שנית, לא לזה התכוונתי, אלא יותר לאופי התצוגה.

alexc32, אל תתפס יותר מדי לעניין ה-LED. כרגע הטכנולוגיה הזאת לא בשלה מספיק. אחד היתרונות הגדולים ביותר שלה צריך להיות צריכת אנרגיה נמוכה יותר, אך בפועל לא זה המצב ומסך עם תאורה אחורית מסוג CCFL לא צורך הרבה יותר אנרגיה ממסך עם תאורה אחורית מסוג LED. כך שתאורה אחורית מסוג LED לא הופכת את המסך ל"טוב" יותר.

פורסם
  • מחבר

About:blankתראה כשאתה אומר טכנולוגיית ה LED לא בשלה מספיק אתה מתכוון שבתחום מסכי המחשב LED לא בשל ? ,בזה יכול להיות שאתה צודק כי אני לא בקיא מספיק בהתפתחות של מסכי מחשב...

אך בתחום מסכי הטלוויזיה טכנולוגית ה LED כבר מספיק בשלה ויש מסכי LED מדהימים שבמפורש יותר איכותיים ממסכי LCD רגילים, כאשר התוצאה היא שב LED איכותי הצבעים יותר חיים/אמיתיים ובעיקר היחס בין השחור ללבן יותר טוב - כלומר הלבן מגיע לרמת לבן אמיתי והשחור הוא יותר שחור ולא שחור אפרורי כמובן כל זה בשילוב פנל איכותי (IPS או PVA).

דרך אגב, ידוע בכלל אם יש מסכי מחשב שמשתמשים בפנל PVA?

פורסם

היא לא בשלה מספיק באופן כללי. שלוש הבשורות הגדולות שהיא אמורה להביא הן חסכון באנרגיה (ביחד עם אורך חיים גדול יותר), אחידות תאורה טובה יותר (כמובן שזה תלוי גם באופן שבו היצרן ממש את הטכנולוגיה, כי גם תאורה אחורית מסוג CCFL יכולה להיות אחידה למדי) ויש הטוענים שגם מכלול צבע עשיר יותר.

בכל הנוגע לחסכון באנרגיה, זאת הבטחה שעדיין לא ממומשת בפועל.

לגבי התאורה האחידה, לדעתי זה בעיקר תלוי באיכות הבנייה ולא איזה פיצ'ר שניתן לשייך באופן אוטומטי לסוג התאורה האחורית הזה.

ולגבי מכלול הצבע אני קצת בספק אם זה בכלל נכון כפי שמנסים לשווק את זה. לא ממש התרשמתי מההיבט הזה ממסכי ה-LED שראיתי עד כה. הם בהירים מאוד, זה כן, וזה אולי נותן אשלייה של צבעים "חיים" יותר. אולם, כמו כמעט כל דבר כשזה נוגע למסכים, זה עניין סובייקטיבי למדי ועובדה שיש כאלה שטוענים כמוך שהם מבחינים בהבדלים גדולים.

יש מסכי מחשב עם פאנל PVA, היחיד שאני מכיר שזמין כחדש הוא ה-2333T של Samsung.

יש לך גם את ה-Dell 2407/08 שאותם כנראה יותר משתלם וקל להשיג מיד שנייה.

פורסם
  • מחבר

תראה בתחום מסכי LCD בטלווזיות בטכנולוגיית LED יש שיפורים משמעותיים ביחס ל LED הרגיל שזה ה EDGE

יש כבר מסכים שהם FULL\PRO LED שם בעצם הנורות מסודרת בכל המסך ולא רק בקצוות ,שזה מתייחס

ל"החשכה מקומית" (LOCAL DIMMING) של הלדים ,כלומר תאורה אחורית שבה יש מקטעים שונים שבל אחד מהם ניתן להחשיך או להבהיר את התמונה מה שמשפר את היחס בין הלבן לשחור באותו מקטע ,בשורה התחתונה תמונה יותר איכותית מבחינת צבעים,עומק ותחושת חדות גבוהה ביחס למסכים אחרים(כל זה כמובן בשילוב עיבוד תמונה מתקדם יותר ממסכי אחרים)

דוגמא למסכים עם הטכנולוגיה הזאת :הטושיבה 55ZL1 CEVO והפיליפס 9705 וכ"ו ...

ונחזור לנושא של מסכי מחשב

אז ב 2333T של סמסונג יש את פנל PVA נשמע מעניין ,איך הוא ביחס ל 2311 של דל אם להתייס נטו לאיכות תמונה(למשחקים,סרטים וכו) ?

פורסם

אם לדייק הוא cPVA שהוא המקבילה ל-eIPS (הפאנלים שנידונו עד כה) -- גרסה "זולה" יותר של הפאנל. אין לי ממש מושג איך זה בא לידי ביטוי, אם בכלל, בהשוואה לפאנל PVA "רגיל". כמו במקרה של ה-eIPS לא ממש ברור מהם ההבדלים הטכניים בין הפאנל ה"זול" לאחרים מאותה קטגוריה מכיוון שאין שום תיעוד טכני בנושא וגם ההתרשמות בשטח לא בדיוק מצביעה על הבדלים גדולים.

לגבי איכות התמונה אני לא יודע לענות כי זה מאוד תלוי בהגדרה שלך לאיכות תמונה. אני מציע שתחפש ביקורות ברשת ופה בפורום ותראה אם הוא מתאים לציפיות/דרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

נראה לי הכי טוב באמת זה לבחון על חיי ,אצטרך לחפש אותם איפשהו בחנויות בתצוגות.

בכל מקרה תודה על התגובות והעזרה.

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

alexc32 מה החלטת בסוף?

אני מתלבט בדיוק כמוך וחבל לפתוח עוד דיון על זה

אתה יכול לספר איך נסגר לך העניין?

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע אם אני אתרום לך אבל

בעקרון יצא לי לראות בתצוגות רק את ה LG ולא התלהבתי ,כלומר היו לי ציפיות כנראה יותר מדי גבוהות ,ציפיתי לראות הבדלי איכות משמעותיים בין מסכים רגילים שהוצגו מול ה LG עם פנל IPS אך לא היו הבדלים מהותיים , סך הכך המסך כן נתן זוויות צפייה יותר טובות ואיכות תמונה טובה אך לא נתן לי חשק באותו רגע להחליף את הסמסונג T220P הנוכחית שלי(שאני מרוצה סך הכל ממנה) לכן דחיתי את הקניה.

אוטוטו אני קונה מחשב חדש ואז אני כבר אחליט איזה מסך להביא

בעקרון אני צריך מסך שהו נטו למשחקים בלבד (לסרטים הסתדרתי הבאתי לי מסך פצצה LCD אינץ40 של סמסונג עם ניגודיות ושחורים שעושה בית ספר לכל מסכי מחשב).

כנראה שאלך בסוף על הדל כי יש לו כיוונים ארגונומיים ויש לי מגבלת נישה וזה הכי מתאים לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים