עבור לתוכן

התלבטות בנוגע לרכישת כונן חדש

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות הארדיסק חדש בנפח של 2 טרה, אך יש לי כמה דילמות:

1. מה הבדל הביצועים בין הטכנולוגיה הירוקה לבין ההארדיסקים הרגילים? כי במחיר ההבדל הוא פי 2. באמת שווה את זה?

2. יש לי כרגע שני הארדיסקים, אחד חצי טרה ואחד טרה. רעיון שחשבתי עליו הוא להפוך את החצי טרה לראשי (שעליו יהיה הווינדוס) אבל הוא ההארדיסק הכי ישן שלי ואני לא ממש בטוח עד כמה כדאי לסמוך עליו

פורסם

הדיסק הכי אופטימלי למע' הפעלה זה כמובן SSD ::) .

לנושא:

עכשיו איזה דיסקים יש לך? תרשום יצרן +דגם מה שיש לך כבר.

גירסאות ירוקות של 2TB שיש בשוק עובדות לרוב במהירויות 5400/5900RPM לעומת דיסקים קשיחים שעובדים 7200RPM

אם הדיסק מיועד לאיחסון מידע וגיבוי שוטף שלו, הירוק יעשה את העבודה.

למערכת הפעלה הוא לא כל כך מתאים כי הוא עלול בהחלט להאט את העבודה השוטפת.

במידה ויש לך דיסקים קשיחים שנקנו בשנה שנה וחצי האחרונה, אתה יכול להשאיר את הכונן הביצועיסט למערכת ואת השני כאיחסון, ואת השלישי 2TB לקחת גירסה ירוקה ולהשתמש בו כתוספת לאיחסון או ככונן גיבוי(בהתאם לצרכים שלך ;) )

פורסם
  • מחבר

SSD לא בא בחשבון הוא יקר מדי :)

כרגע יש לי WD CAVIAR BLACK 1TB בן שנה-שנתיים

ו WD כלשהו 500GB שגדול ממנו באיזה שנה-שנתיים חחח

הקטע הוא שעכשיו יש לי 3 כוננים לוגים במחשב, כי המערכת יושבת על הטרה שהוא חדש יותר, ואני רוצה להשאר עם 3 כוננים.

פשוט צריך לוודא את ההשלכות של זה... ז"א שאני רוצה שה 500 יהיה למערכת, הטרה יהיה שלם ויאחסן כל מה שקשור במולטימדיה (סרטים סדרות מוזיקה הופעות וכו'), וה 2 טרה יהיה בשביל כל ההורדות משחקים כלים של עריכת מוזיקה ודברים כאלה.

השאלה היא האם ביצועי המערכת יפגעו ממהלך שכזה או לא, וכמובן מה שיותר קריטי לי, האם במצב שאני הופך את ה HD של ה 500 לזה שמריץ את מערכת ההפעלה, האם זה יכול לגרום לו לשחיקה ומוות מהיר יותר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים