עבור לתוכן

מסך שחור בהתקנה ראשונה של לינוקס - UBUNTU

Featured Replies

פורסם

אהלן,

פעם ראשונה שאני מנסה להריץ לינוקס.

הורדתי מהאתר של UBUNTU גרסא 11.04, לפי ההוראות הרצתי התקנה מה-WINDOWS שלי (אני מעוניין שיותקן SIDE BY SIDE).

בתום ההתקנה, אני מקבל אפשרות ללינוקס או ווינדוס. אני בוחר בלינוקס.

ישנה שגיאה של:

Try (hd0,0): NTFS5: No wubildr

לאחר כדקה זה מעביר אותי לספירה לאחור של 5 שניות שמאפשרת לי ללחוץ ESC להגדרות GRUB.

אם אני מחכה שתגמר הספירה - המסך נכבה וזה ככה להמון זמן (השארתי את המחשב 20 דק והמצב לא השתנה).

אם אני לא מחכה, זה נותן לי מספר אפשרויות - ובכל אפשרות זה המצב.

מפרט המחשב בגדול:

Intel E6300

Geforce 9800GT

2GB RAM DDR2

מותקן Windows 7 64BIT

ASUS P5KPL

אשמח לעזרתכם, זה דיי תוקע אותי העסק...

תודה רבה!

פורסם

אל תתקין אם WUBI. הוא תמיד עושה תקלות כאלה ויותר מסובך ובעייתי מלהתקין מערכת בצורה הרגילה

תעלה אם דיסק ההתקנה של וינדוס, תיכנס ל repair ותכתוב FIXMBR כדיי לתקן את הבוט של הוינדוס (כך שוינדוס יעלה רגיל)

תיצור בדיסק מקום פנוי שנמצא "מחוץ" למחיצות של הוינדוס (מתוך הוינדוס או תוכנות אחרות שאתה מכיר, או תבחר את האפשרות הזאת בהתקנה של לינוקס)

תעלה מהדיסק של לינוקס (אני ממליץ שתנסה fedora ו opensuse הם לדעתי טובים יותר מ ubuntu, והדסקטופים kde ו gnome ולא unity), ותריץ התקנה "אמיתית" כשלינוקס מותקן למחיצה משלו בכונן הקשיח (תשים לב בהתקנה שלא תבחר באפשרות למחוק את וינדוס), ולא אל ידיי WUBI

פורסם
  • מחבר

אל תתקין אם WUBI. הוא תמיד עושה תקלות כאלה ויותר מסובך ובעייתי מלהתקין מערכת בצורה הרגילה

תעלה אם דיסק ההתקנה של וינדוס, תיכנס ל repair ותכתוב FIXMBR כדיי לתקן את הבוט של הוינדוס (כך שוינדוס יעלה רגיל)

תיצור בדיסק מקום פנוי שנמצא "מחוץ" למחיצות של הוינדוס (מתוך הוינדוס או תוכנות אחרות שאתה מכיר, או תבחר את האפשרות הזאת בהתקנה של לינוקס)

תעלה מהדיסק של לינוקס (אני ממליץ שתנסה fedora ו opensuse הם לדעתי טובים יותר מ ubuntu, והדסקטופים kde ו gnome ולא unity), ותריץ התקנה "אמיתית" כשלינוקס מותקן למחיצה משלו בכונן הקשיח (תשים לב בהתקנה שלא תבחר באפשרות למחוק את וינדוס), ולא אל ידיי WUBI

היי,

שכחתי לציין.

בפעם הראשונה ניסיתי לצרוב את ה-ISO על דיסק ולהעלות אותו בבוט - אותה התוצאה. אני לא מגיע לתפריט ההתקנה אלא מסך שחור...

אני בדיוק מוריד גרסא פיזית של FEDORA ואצרוב על DVD.

אז על הדרך שאלה על ההתקנה שלה - יש לי 2 מחיצות, C ו - D.

האם בהתקנה של FEDORA ניתנת אפשרות לקחת מעט נפח מ-D מבלי לפרמט אותו? או שחובה להשתמש בתוכנות צד-שלישי?

פורסם

אמורה להיות אפשרות כשאת. אם אין אתה יכול לצאת מההתקנה ולחלק אם תוכנה אחרת

פורסם
  • מחבר

אמורה להיות אפשרות כשאת. אם אין אתה יכול לצאת מההתקנה ולחלק אם תוכנה אחרת

אוקיי הצלחתי להתקין FEDORA :)

תודה רבה על העזרה.

פורסם

לא מסכים כ"כ בנוגע לוובי. בנטבוק שבדקתי זה אפילו עלה קצת יותר מהר מהתקנה רגילה ובלי בעיות.

צריך בפעם הראשונה לתת לו את כל הזמן שצריך אין מה לעשות

פורסם

אם הוא לא היה עובד ב 100% מהמקרים, כנראה שלא היו נותנים אותו למשתמשים חדשים

בגדול הוא עובד, אבל כמות התקלות שלו גדולה בהרבה מהתקנה רגילה (לפחות לפי מה שנראה לי). בגדול יכול להיות 80% מהמקרים, אבל מה אם ה 20% האחרים שהסתבכו, או ה 1% שנמחקו להם דברים מהכונן של הוינדוס ?

פורסם

גם אצלי היתה התקנה קלה דרך wubi, הבעיה שהציקה לי היא שזה לא יצר מחיצת swap ככה שלא יכולתי לעשות hibenation.

פורסם

לא ממליץ על פדורה למתחילים.

פורסם

למה ?

פורסם

היא עקרונית מערכת הפעלה הכלים הכי חדישים , ככה שתמיד יש באגים ןכד'.

מה עוד שבאובנטו חוץ מה software center המעולה שלהם, היא הרבה יותר יציבה ומובנת למשתמשים שרגילים לווינדוס, ג"כ mint באותה סירה.

פורסם

עזוב אותך,

נסה את 2 ההפצות ותחליט.

תוכל להתקין את שניהם במקביל על מכונה וירטואלית, וכך תוכל להחליט מה עדיף בשבילך.

+1 לפדורה.

פורסם

כל המערכות האלה - אובונטו (כל הגרסאות), פדורה, opensuse וכו' מיועדות למשתמשים פשוטים ומעלה. (ומעלה - כי גם משתמש מתקדם יכול לעבוד איתן). ההתקנה והשימוש שלהם לא יותר מסובכים מאלה של XP (חוץ אולי מאובונטו, בעיקר בגלל כמות התקלות ולא בגלל שהיא לא ידידותית)

פורסם

מנסיון שלי, המערכת הפעלה שהתקינה את כל הדרייברים והייתה הכי מובנת לי בזמן ההתקנה (כשהייתי טרי בלינוקס) זה אובנטו (xubuntu lbuntu kubuntu) וזה לדעתי הדבר שהכי חשוב למשתמש מתחיל זה שהכל יעבוד כנדרש.

פורסם

אף אחת מהמערכות לא מושלמת. בגלל זה יש גם הרבה מערכות לינוקס שמיועדות לאותה קבוצת משתמשים, לכל אחד יש ניסיון שונה והעדפות שונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים