עבור לתוכן

בעיה לא מזוהה- תוכנה שהייתה צריכה להאיץ את המחשב האטה אותו

Featured Replies

פורסם

אתמול התקנתי תוכנה בשם פרימיום בוסטר שאמורה היתה לשפר את ביצועי המחשב,

בינתים כבר הספקתי להסיר אותה אחרי שראיתי שהיא רק האטה אותו,

תוכנה שבעיקרון מנקה את הרג'יסטרי ועושה דיפרגמטיזציה.

אין לי מושג איזה שינויים היא עשתה במערכת אבל וירוסים או תוכנות ריגול אין לפי כל הבדיקות שעשיתי,

הבעיות הם בהתחלה של ההפעלה לאחר ברכת הוולקם אני מקבל את תמונת שומר המסך אבל בלי כל הסמלים,

הדבר היחידי שקיים למשך דקה שלמה זה הצג של העכבר.

אתר כמו יוטיוב ודומים נראים בצורה מוזרה כאילו חסר להם איזשהו פלג-אין.

מישהו יכול לומר לי מה קרה למחשב שלי ואיך מתקנים את זה?

תודה

פורסם

לשחזר מערכת לתאריך שמקודם לתאריך שהתקנתה התוכנה.

פורסם
  • מחבר

עשיתי מה שהצעת והבעיה בעלייה של הווינדוס תוקנה אז קודם כל תודה.

הבעיה השנייה שדיברתי עליה שאתרים מהסוג של יוטיוב נראים מוזר עדיין קיימת,

הנה תמונת מסך שתסביר יותר בברור, ככה נראה אצלי אתר יוטיב על המחשב:

wwwyoutubecom.jpg

השאלה היא איך זה קרה ואיך מתקנים את זה?

פורסם
  • מחבר

כן למדתי, אבל אף אחד עוד לא נתן לי פיתרון לבעייה השנייה שלא נעלמה,

אתרים מסוג יוטיוב נראים בלתי אפשרים לגלישה מבחינה גרפית,

מה עושים?

פורסם

1. אף פעם אל תתקין תוכנות שמבטיחות להאיץ לך את המערכת. שום תוכנה לא יכולה להאיץ לך את המערכת מהסיבה הפשוטה שיכולת העיבוד של החומרה שלך היא מסוימת ושום תוכנה לא יכולה לשנות את זה.

2. דע שאין צורך בניקוי Registry והסיכון הטמון בכך עולה עשרות מונים על התועלת התיאורטית בלבד שיש לתהליך שכזה.

3. זה קורה רק כ-FF או גם בדפדפנים אחרים? אם זה רק ב-FF צור פרופיל חדש ו/או תסיר ותתקין מחדש את הדפדפן. אם זה קורה בעוד דפדפנים יש סיכוי סביר שפעולת ניקוי ה-Registry עשתה נזק בדיוק מהסוג שהזכרתי בסעיף 2. שחזור המערכת לתאריך קודם להתקנת התוכנה הזאת, כפי שהציע Ivan, אמור לפתור את העניין, כי מאוד קשה לדעת בדיוק מה נמחק/השתנה בעקבות פעולת הניקוי הזאת.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לכל מי שעזר, הכל חזר לתפקד כמו שצריך.

הבעיה היתה רק בפיירפוקס אבל נפתרה לא יודע בדיוק איך כי ניסיתי מלא דברים עד שהצלחתי בינהם

להתקין מחדש את השועל.

אם אפשר הסבר קצר וממצה על למה ניקוי הרגיסטרי הוא כל כך מסוכן?

פורסם

יותר ממסוכן - הוא מיותר.

אצלי יש יותר מ 2 מילין ורבע ערכים ברגיסטרי.

נגיד תוכנה תנקה 2000 מיותרים.

נו, אז מה ?

זה אפילו לא 1 פרומיל. זה מה שמפריע ?

פורסם

כי ה-Registry הוא בסיס נתונים גדול שמכיל את כל הגדרות המערכת שלך, כולל רכיבי מערכת מרמה נמוכה. לכן שינויים ב-Registry כשאתה לא יודע מה אתה עושה הם מסוכנים כי אתה עלול לפגוע בפעולת המערכת התקינה.

הטענה הרווחת של אלו המצדדים בניקוי ה-Registry היא שבעקבות הסרה של תוכנות ובכלל עם הזמן הוא צובר מספר גדול של רשומות מיותמות שאין בהן שימוש ולכן מחיקת הרשומות הללו תגרום להקטנת גודל בסיס הנתונים, תאיץ את הגישה לרשומות שכן יש בהן צורך ובעקבות כך תשפר את ביצועי המערכת. אבל כל אולי הגיוני רק באופן תיאורטי. בפועל כל ה-Registry נטען לזכרון עם עליית המערכת, כך שאין שום צווארי בקבוק של זמני גישה לכונן הקשיח וכו'. שנית, מתוך מאות אלפי הרשומות ב-Registry ממוצע (ולפעמים אפילו יותר) יש כמה מאות-כמה אלפים של רשומות "מיותרות", זה לגמרי זניח. אז תנקה 50-500KB מגודל קובץ ה-Registry, זה ממש זניח.

לכן, עקב התועלת התיאורטית בלבד שיש למחיקת רשומות ב-Registry ולאור הסיכונים ההרבה יותר מוחשיים שהפעולה הזאת טומנת בחובה, לא מומלץ לנקות את ה-Registry. כדי לא לצבור רשומות מיותרות ב-Registry הרבה יותר נכון לא להתקין ולהסיר עשרות תוכנות ולא להשתמש במערכת שלך כמעבדת ניסויים.

וכפי שצוין כבר לא פעם בדיון הנוכחי, אל תתפתה להשתמש בכל מיני תוכנות שמבטיחות להאיץ לך את המערכת משום שאין מאחורי ההבטחה הזאת כלום. מערכת ההפעלה לא דורשת תחזוקה שוטפת ולא ניתן לשנות בה הגדרות כאלו ואחרות כדי להאיץ את פעולת המערכת שנגזרת בעיקר מרכיבי החומרה בכלל.

עריכה: IVAN הקדים אותי.

פורסם

למה מאיט בכלל ?

חלונות ניגש למה שהוא צריך ולא למה שיש ברגיסטרי. הוא

לא עושה חיפוש עד שמוצא מה הוא צריך.

והרגיסטרי שלי רק 290 מגה............

פורסם

לא אמרתי שמאיט, אמרתי בדיוק להפך.

רק ציינתי שהטענה של אלה שדוגלים בניקוי ה-Registry היא שרשומות מיותרות מאיטות את פעולת המערכת כי הן מגדילות את גודל בסיס הנתונים ובנוסף לכאורה מתבזבז זמן במעבר עליהן שלא לצורך. זאת כמובן טענה שאין לה ממש בסיס במציאות.

פורסם

לא אמרתי שמאיט, אמרתי בדיוק להפך.

רק ציינתי שהטענה של אלה שדוגלים בניקוי ה-Registry היא שרשומות מיותרות מאיטות את פעולת המערכת כי הן מגדילות את גודל בסיס הנתונים ובנוסף לכאורה מתבזבז זמן במעבר עליהן שלא לצורך. זאת כמובן טענה שאין לה ממש בסיס במציאות.

מה כתבתי זה ברור שזה לא תגובה לך

זה לשואל ולאלה שכן שבעד נקוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים