עבור לתוכן

צירוף כונן קשיח חדש וכונן קשיח קיים בקונפיגורציית RAID 1

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי כונן WD BLACK CAVIAR 2TB.

מכיוון שהמידע על הכונן די רגיש וחשוב לי, ברצוני לקנות כונן נוסף, WD CAVIAR GREEN 2TB ולקנפג את 2 הכוננים ב RAID 1.

כמה שאלות:

1. מאחר ובכונן הקיים קיים כבר מידע, מי אחראי על העברת המידע מהכונן הקיים לחדש על מנת שיהיו מסונכרנים? האם זה מתבצע אוטומטית ע"י הבקר או שאני צריך לסנכרן בינהם לפני שאני מקנפג אותם?

2. האם מהירות הקריאה/כתיבה מוכתבת ע"י הכונן המהיר יותר או האיטי יותר? או שזה שילוב של שניהם?

3. האם קניית בקר נפרד מהלוח אם תשפר את הביצועים? אם כן, מה הקנה מידה של השיפור?

תודה מראש!

פורסם

1. אתה... יצירת מערך רייד מחייב אתחול מחדש של הכוננים = מחיקה של כל המידע, אם אתה רוצה לגבות את המידע אז זה תפקידך

2. האיטי

3. לא ישפר, ברייד 1 זה תלוי במהירות כוננים ולא בקר

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז עכשיו שתי שאלות המשך.

לגבי 1 - לפי מה שאתה אומר, אני צריך כונן שלישי (זמני) להעביר אליו את כל המידע ורק אחרי שאני מקנפג את 2 הכוננים להעביר את המידע חזרה אליהם?

לגבי 2 - רק כדי לוודא, אם יש לי 2 כוננים מהירים ו 2 כוננים איטיים ואני רוצה לקנפג 2 מערכי RAID 1, אז כדאי יותר לקנפג את 2 המהירים ביחד כדי לפחות להרוויח ביצועים במערך אחד מאשר להפסיד ביצועים בשניהם?

פורסם

1. כן

2. אתה לא מרוויח שום ביצועים ברייד 1... רייד 1 כותב במקביל על הקשיחים בשביל יתירות לא בשביל מהירות

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין להרוויח ביצועים ע"י RAID 1.

שאלתי הייתה אם יש לי 2 כוננים מהירים X1,X2 ו-2 כוננים איטיים Y1, Y2. האם כדאי לי לקנפג 2 מערכי RAID 1 בצורה:

(X1,X2) (Y1,Y2)

או

(X1,Y1) (X2,Y2)

לפי טענתך לגבי הביצועים, קינפוג בצורה הראשונה כדאית יותר.

פורסם

חיובי

מהיר + מהיר

איטי + איטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים