עבור לתוכן

האם MSI H61M-P23 B3 יהיה צוואר בקבוק למשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים קיבלתי כאן באתר מפרט ושלחתי אימיילים לכמה חנויות מחשבים לקבל הצעת מחיר

אחת החנויות החזירה לי הודעה שהם טוענים שלוח האם פשוט ביותר ושהם בטוחים שהוא ייצור צוואר בקבוק כלשהוא.

הם הציעו לי את הלוח ASROCK H67M B3 במקום שהוא הרבה מעבר למחיר שאני מתכוון להוציא על לוח אם ובכללי על המחשב

רציתי לדעת מה אתם חושבים, האם לוח האם MSI H61M-P23 B3 H61 הוא פשוט למדי וייצור צוואר בקבוק?

המפרט המלא:

Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3GHz Tray

Cooler Master Hyper TX 3

MSI H61M-P23 B3 H61 Chipset

Kingston 4GB DDR3 1333MHZ

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB SATA F3 HD103SJ

HIS 6950 IceQ X 2GB GDDR5

LG GH22 SATA x 22 Black

Cooler Master Elite 370

Antec True Power Trio 550Watt

השימוש למחשב יהיה בעיקר משחקים ללא צורך בפיצ'רים מיוחדים

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה. לדוגמה "האם MSI H61M-P23 יהווה צוואר בקבוק במשחקים?".

לוח-אם אינו רכיב אקטיבי שמוסיף או גורע מיכולתם של רכיבי העיבוד המותקנים בו (מעבד ומעבד גרפי). לכן לוח-אם צריך לבחור בעיקר לפי כמות וסוג החיבורים שהוא מכיל בהתאם לדרישות שלך. לוח-אם לא צריך בכלל לבחון במונחים של יותר טוב או פחות טוב, אלא במונחים של יותר מתאים או פחות מתאים לייעוד שלו. לדוגמה, אם אתה מתכנן OC גבוה הרי שיש לוחות מתאימים יותר ופחות. אם יש לך דרישה מיוחדת לכמות חיבורים מסוימת (נניח חיבורי SATA וכדומה) אז הרי שיש לוחות שיענו על הדרישה הזאת ולכן הם מתאימים ולוחות שלא יענו עליה ולכן פחות מתאימים. ברגע שאין לך דרישה מיוחדת מלוח האם אתה צריך לחפש דווקא לוח-אם "בסיסי" מכיוון שאין שום טעם לקנות לוח-אם יקר יותר ועשיר בתכונות שלהן אתה לא זקוק בכלל. מהסיבות הללו מה שנאמר לך לגבי הלוח אינו נכון.

רק קח בחשבון שברגע שאתה בוחר בלוח מבוסס ערכת שבבים H61 על-פני H67 אתה מפסיד בקר SATA 6Gb/s (חשוב רק אם אתה מתכנן בעתיד הוספת SSD) ובדרך כלל גם שבב הרחבה שנותן לך חיבורי USB 3.0 (חשוב בעיקר אם אתה מעביר מידע אל התקני אחסון חיצוני ומהם).

אם בכל זאת תרצה לבחון אפשרות לקנות לוח H67 הייתי יורד במעבד ל-Core i5-2400 אתה מקבל אותו דבר ולפעמים הפרש המחיר הוא גדול יחסית, ובודק אם בהפרש ניתן להכניס לוח H67. אם שני החיבורים הנ"ל לא נחוצים לך, אז הרי שתשאר עם הלוח הנוכחי.

פורסם
  • מחבר

האמת שבשעה וחצי האחרונה חיפשתי השוואות בין שני ערכות השבבים והבנתי שאלה באמת ההבדלים העיקריים.

כרגע אני לא מתכנן להוסיף SSD וגם חיבורי USB 3.0 לא נחוצים לי (במקרה הכי גרוע במחשב של אחי יש 2 חיבורים כאלה, אפשר להשתמש בהם).

תודה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים