עבור לתוכן

Cheap Project- פרויקט מודינג בזול.

Featured Replies

פורסם

החלטתי לבצע מודינג למארז ג'נרי שברשותי.

זהו המודינג הראשון שלי ונכנסתי אליו בלי ידע, ובלי שום כלים לביצוע.

לא רציתי להתחיל להוציא מאות שקלים על דרימל ושאר הכלים שבדרך כלל משתמשים, מבחינתי המודינג הזה צריך להיות זול אחרת כבר חבל על המאמץ ועדיף לקנות מארז מוכן ב300 שקלים של חברה מוכרת.

התכנון שלי היה הוספת שני מאווררי 80MM מקדימה באיזור הHD, הוספת מאוורר ארובה 120MM למעלה, אלו התווספו לחור המאוורר היחיד שהיה בחלק האחורי של המארז וכך תיווצר סירקולציה טובה לטעמי.

את החלק העליון של המארז שעשוי ממתכת פירקתי ולקחתי למסגר שקרוב לבייתי, לא רציתי עבודה מדוייקת ואסטתית אלה משהו זול שיעשה את העבודה.

אומנם אני מכבד את כול הפדנטים למיניהם, אבל שוב הפרוייקט אמור להיות במינימום עלויות.

על חיתוך חור למאוורר 120MM עם דיסק לקח לי המסגר 35 שקלים להלן התמונות:

top1rq.jpg

יש אומנם כמה שריטות, אבל סך הכול בהתחשב בהשקעה הכספית המינימלית אני מרוצה מאוד.

את הגריל הזמנתי מאיביי גריל פשוט בעלות מינימלית.

מה שנשאר עכשיו הוא חיתוך החלק הקידמי של המארז לצורך זה קניתי מסורית יד, מצאתי מעט נייר זכוכית בבית, מקדחה שאני מאמין שקיימת בכול בית וניגשתי לעבודה.

toolsh.jpg

קניתי גרילים שהם גם פילטרים מאיביי הנחתי אותם סימנתי, לאחר מכן יצרתי עם המקדחה חור מספיק גדול בשביל המסורית והתחלתי לחתוך:

step1jh.jpg

step3gp.jpg

לאחר סיום החיתוך שייפתי מעט עם נייר הזכוכית והרכבתי את הגרילים, ואיתם מאוורר לדוגמא בשביל לראות שהחור במידה הנכונה:

step4z.jpg

final1jn.jpg

final2bn.jpg

רשמים: חיתוך מדויק ואסטתי של פתחי המאווררים על המילימטר לא ממש חשוב ברגע שמניחים גרילים שמסתירים את קווי החיתוך העבודה נראית מושלמת ולכן בחרתי בגרילים מרובעים.

סך הכול הופתעתי מקלות העבודה, ואני שמח על התוצאה ועל כך שהשגתי את מה שרציתי מוד זול ופשוט ומצד שני שידרוג גדול של המארז.

מה שנשאר לעשות הוא ליצור חור לכפתור ההדלקה והריסט שפירקתי ולקנות מאווררים זולים ושקטים, ואת זה אני יעשה שיהיה לי זמן.

סיכום עלויות:

מסורית יד-12 שקלים

3 גרילים-60 שקלים

חיתוך חור במתכת-35 שקלים.

סה"כ 107 שקלים.

נשארו 3 מאווררים בתקציב של 100 שקלים אז כול הסיפור יסגר ב200 שקלים פלוס מינוס.

אני מקווה שהמוד הזה יעזור לאנשים בלי ידע להתגבר על הפחד, ולדעת שגם בלי ידע ואפילו בלי כלים מיוחדים אפשר לבצע מוד שאומנם אסטתית פחות מרשים, אבל עושה את העבודה.

פורסם

אמנם פשוט אבל אם תתן צביעה זה יכול להראות הרבה יותר טוב ותנקה את המאווררים , אני רואה מלא אבק :bash: .

פורסם

^ הוא אמר שיקנה מאווררים חדשים...

עבודה יפה, תראה תוצאות בסיום :xyxthumbs:

פורסם

נראה מה יהיה, יכול לצאת יפה מאוד גם בלי להוציא הרבה כסף.....

תצבע, צבע טוב יכול לתת הרבה כדברי השיר 'תראו מה שצבע יכול לעשות' :)

פורסם

יפה ופשוט.

לא היה עדיף לשים מאוורר 120 מ"מ יחיד במקום 2X80 ?

תן תמונה של כל המארז.

אתה מתכוון גם לחתוך בפאנל האחורי את הגריל למאוורר?

פורסם

אחלה מוד, פרקטי לגמרי.

לא תמיד צריך שמשהו יראה טוב, במקרה הזה אתה מקבל מארז מקורר היטב בפשטות.

דרך אגב יש המשך לעבודה על המארז? אחרת אין סיבה שהדיון הזה יהיה ביומנים.

פורסם
  • מחבר

יש המשך, חרגתי טיפה מהתוכנית והזמנתי מEbay פאנל שליטה ל-4 מאווררים, 40 שקלים שלא תיכננתי להוציא ואני מחכה שהוא יגיע.

המחשב הזה פשוט ישאר דלוק גם כשאני ישן ואני לא רוצה לסבול מרעש יותר מדי.

לאחר מכן אני יוסיף את המאווררים+כפתורי ההדלקה, וזהו אני יעדכן בהמשך.

יש לכם המלצות למאווררים זולים וטובים?

Chevy

שקלתי לשים אחד של 120, אבל זה היה די גבולי ויכול להיות שהייתי צריך להזיז עוד דברים חוץ מכפתורי ההדלקה והחלטתי להימנע מכך.

לגבי הפאנל האחורי של המאוורר לא חשבתי על זה, אני ינסה לחתוך אותו עם המסורית, למרות שזה כבר ברזל, אולי מספריים לברזל יעשו עבודה טובה יותר אני ינסה להשיג.

לגבי שאר המארז אני מחכה שיגיעו כול החלקים, ולאחר שאני ירכיב את הכול אני יצלם תמונות לסיום.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עידכון- סיום עבודה.

אז ככה היה לי קצת זמן וכוח להתעסק ולסיים את מה שהתחלתי.

קניתי כמה רכיבים שהיו חסרים לפרויקט, ועוד כמה למחשב.

נקנו 3 מאוווררי 80 מילימטר זולים של חברה כלשהי בעלות של כ14 שקלים לאחד.

נקנה מאוורר 120 של סילברסטון עם לד כחול ב35 שקלים.

מצאתי דלת צד למארז בצבע לבן שמתאימה ויש בה מקום לעוד מאוורר 92/120 כרגע אני לא מתכנן להוסיף כי נראה לי שזה יספיק.

הזזתי את הכפתורים ומיקמתי אותם, העבודה שוב לא נראית מי יודע מה, אבל לא אכפת לי ממש, הם עובדים וזה מה שחשוב.

התקנתי את המאווררים במקום, מאוורר ה120 חובר לבקר השליטה, מאווררי ה80 עדיין לא יש להם חיבור מולקס ואני צריך לקנות מתאמים, יקרה מתישהו.

הוספתי מעט חומרה נחוצה, ההרדיסק טרה F3 של סמסונג, 2GBDDR2(מחשב ישן).

התקנתי הכול, עדיין לא סידרתי את הכבלים סופית אבל גם עכשיו זה נראה לא רע.

סיכום עלויות המודינג:

מסורית יד-12 שקלים

חיתוך בפח-35 שקלים

גרילים-60 שקלים

4 מאווררים-77 שקלים

בקר שליטה(מיותר בעיקר מוסיף למראה הכללי, מוכן למכור למי שרוצה.)-40 שקלים

סה"כ-224 שקלים עמדתי בתקציב שלי.

רשמים, הלדים מוסיפים למראה הכללי, המחשב שקט, מקורר וסך הכול נראה טוב יותר ממה שציפיתי, אני מרוצה מהתוצאה ומהעלויות.

מקווה שנהנתם כי אני מאוד נהניתי מהעבודה, אני רק יוסיף שהתכנון שלי היה מינימלי אם בכלל, עשיתי דברים בספונטניות בעיקר כשהיה לי משעמם והיה לי אנרגיה.

מי שישקיע מעט תכנון, וקצת יותר מאמץ יגיע לתוצאות טובות יותר בקלות, כול התהליך מאוד פשוט ואם אני עם שתי ידיים שמאליות הצלחתי כול אחד יכול.

תמונות:

cimg4012y.jpg

cimg4013m.jpg

cimg4016k.jpg

הכפתורים לא נראים משהו אני יודע, אבל זה עובד וזה מה שחשוב!

cimg4017.jpg

cimg4023w.jpg

פורסם

ח"ח.המאווררים שעלו פחות מ 20 שקל לאחד באמת שקטים? לפי המחיר הגיוני שהם ירעישו בהתאם.

פורסם
  • מחבר

אתה צודק הכסף לא משקר בוא נגיד שאת ה120 של סילברסטון אני בכלל לא שומע, לעומתו ה80 אכן מורגשים, בנתיים זה סביל, ולאחר שאני יחבר אותם לבקר השליטה אני יוכל לשלוט עליהם. אם זה יהיה בלתי נסבל אני יעיף אותם ויביא אחרים.

בהחלט נקודה טובה לציון כדאי להשקיע במאווררים קצת יותר ולקבל שקט מוחלט.

פורסם

זה יהרוס את המשמעות של מודינג בזול, אז הבקר יהיה פתרון מעולה.

פורסם
  • מחבר

כן רק שכרגע אני צריך להשיג 3 מתאמים ממולקס לחיבור 3 פינים.

באיביי זה עולה גרושים, אבל לוקח לזה זמן להגיע, כנראה שבסוף אני יזמין משם.

אם הייתי מתכנן קצת ובודק לפני הייתי פשוט חותך חור למאוורר 92MM או 120 מקדימה ופותר את הבעיה של הרעש.

עידכון קצת נתוני טמפרטורה:

tempct.jpg

האם יש פה פוטנציאל OC? להלן הרכיבים שלי:

specgv.jpg

פורסם

הטמפרטורות נבדקו בזמן מאמץ? אחרת הם לא ממש מעניינים.

ואני לא מכיר את הלוח אם שלך ממש טוב, אבל לפי מה שזה נראה מדובר בלוח שלא מיועד לביצועים כבדים ו OC כך שרוב הסיכויים שאתה לא יכול להוציא יותר מידי ממנו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים