עבור לתוכן

לבטים בנוגע לשירותי בצבא

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני אשאל בקצרה מפעת קוצר זמן-מה עדיף לעשות עתודה כמהנדס חשמל ואלקטרוניקה או ללכת לאחד מקורסי האלקטרוניקה שלא דורשים אפילו מיון כגון טמ"מ? מה יעזור לי יותר באזרחות? אם מישהו יכול לשמוך כמה שיותר מידע מכל נסיון או ידע שיש לו על כל אחד מהתחומים אני אשמח להחכים.

תודה רבה

• תגובות 38
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התעודה שנותנים לך בסיום הקורס לא שווה כלום, תקנו אותי אם אני טועה. אז הייתי הולך על עתודה.

פורסם

אם אתה לא מסוגל לסיים את הטכניון/תא/בןגוריון עם ממוצע 80+ (ככל הנראה אתה לא) אז אל תלך לעתודה חשמל.

פורסם

מתאים לך להשאר 4 שנים בקבע ?

כי יש אנשים שרק בגלל זה מעדיפים לעשות את הלימודים אחרי הצבא.

פורסם

מה רע בקבע?

אותם אנשים שמעדיפים לעשות את הלימודים לאחר הצבא , עם סיום הלימודים מתחילים לחפש נואשות חברה שבה יסכימו לקחת אותם בלי ניסיון ,ועם משכורת נמוכה.

במקרה של הצבא, אתה כבר יודע שלאחר הלימודים יש לך מקום עבודה יציב, משכורת, תנאים, ואתה רוכש ניסיון. חשוב אבל לסיים את התואר עם ציונים טובים, זה משפיע על התפקיד שלך בצבא ומן הסתם על הניסיון שתרכוש.

פורסם

במקרה של הצבא, אתה כבר יודע שלאחר הלימודים יש לך מקום עבודה יציב, משכורת, תנאים, ואתה רוכש ניסיון.

בו לא נגזים...

הדבר היחידי שאיכשהו נכון במשפט הזה הוא מה שאמרת לגבי הנסיון, מה גם שזה לא הכי מדוייק. יש לי חבר שסיים תואר כפול של חשמל ולאקטרוניקה בטכניון והצבא שלח אותו להיות תכניתן.

פורסם

יכול להיות שהיה לו ציון נמוך יחסית , או שהוא היה טוב יותר בתכנה. או שפשוט הצבא היה צריך תכניתן. לא יודע, אבל בכל מקרה, אין לו על מה להתבכיין, הוא יוצא מהצבא הוא מקבל משכורת 18K+ עם הניסיון שהוא ירכוש שם.

אתה חושב אם הוא היה מסיים את התואר אחרי הצבא, הוא היה מתקבל לעבודה שהוא רוצה? הלוואי שככה היה המצב. הרבה נאלצים ללכת לתפקידים שהם לא הכי מתחברים איתם ,בלשון המעטה, רק בשביל הניסיון.

ולא הבנתי למה התכוונת שהגזמתי? אמרתי שיש מקום עבודה יציב, כלומר אם יש לך חוזה ל3/4 קבע, אז אתה יודע שאף אחד לא יפטר אותך עד שתסיים.לדעתי זה מאוד חשוב, במיוחד בתחום ההייטק בימינו.

יש את ה DOWNSIDES בלעשות את התואר דרך הצבא, לא אומר שלא.. אבל לדעתי אצל הרבה אנשים הפקטור ה"פסיכולוגי"(מתייחסים לקבע כאל עונש או כלא) מפריע לראות נכון את התמונה.

פורסם

לא רוצה לפוצץ לך את הבועה, אבל יש לי 2 חברים שסיימו איתי בבראודה הנדסת תוכנה, שניהם לא סטודנטים מצטיינים, אבל גם לא טיפשים ושניהם מקבלים 18 אלף בעבודה הראשונה.

אם אתה חושב שתקבל משכורת כזאת בצבא אתה חי בלהלהלנד.

כמובן שלא כולם נופלים ככה. חברים אחרים, חלק בעלי ציונים הרבה יותר טובים, מרוויחים פחות. זה מאוד תלוי במצב השוק. מצד שני אני לא מכיר הרבה עבודות ששולחים אותך לעשות אבטשים.

פורסם

ניתן גם להשתחרר מהקבע. אם אתה יכול לעשות תואר של מהנדס באוניברסיטה, לך תעשה.

מהקבע ניתן להשתחרר אם באמת רוצים. הקרפ"ג בגדוד שלי עשה זאת, לא יחזיקו אותך בכח. ובכלל, אם תעסוק במקצוע שלך הרי גם תתרום

למדינה וגם תצבור אחלה ניסיון (לא רק לרזומה אלא גם לעצמך)

פורסם

לא רוצה לפוצץ לך את הבועה, אבל יש לי 2 חברים שסיימו איתי בבראודה הנדסת תוכנה, שניהם לא סטודנטים מצטיינים, אבל גם לא טיפשים ושניהם מקבלים 18 אלף בעבודה הראשונה.

אם אתה חושב שתקבל משכורת כזאת בצבא אתה חי בלהלהלנד.

כמובן שלא כולם נופלים ככה. חברים אחרים, חלק בעלי ציונים הרבה יותר טובים, מרוויחים פחות. זה מאוד תלוי במצב השוק. מצד שני אני לא מכיר הרבה עבודות ששולחים אותך לעשות אבטשים.

מי דיבר על משכורת 18K+ בצבא? ברור שלא מקבלים שם משכורת כזאת...

לא יודע מי החברים שלך, אבל זה לא מייצג את כלל הבוגרים בהנדסה, במיוחד לא אלה שסיימו מכללה. או שיש להם קשרים, או שהם כבר עבדו בזמן הלימודים וצברו ניסיון. אין מצב שבוגר טרי ,במיוחד ממכללה, שאין לו ניסיון בתחום ואין לו קשרים, יקבל משכורת כזאת על ההתחלה.

פורסם

"אין מצב" זה אמירה גסה מאוד, המון בוגרים אצלינו מקבלים כאלה משכורות עוד לפני שסיימו את השנה הרביעית באופן רשמי. גם אם במכללות

זה יהיה פחות נפוץ, אין זה אומר שאי אפשר למצוא משכורות כאלה. אם אתה מרשים בריאיון העבודה, הגבול הוא השמיים.

פורסם

טוב, לא רוצה להתווכח... מה שרציתי להגיד בהתחלה היה שקבע זה לא דבר כזה רע כמו שמציירים את זה.

פורסם

בו נגיד את זה ככה, כמה כן מקבלים בצבא? כי בחוץ אין בעיה לקבל 13 אלף בלי להתאמץ.

פורסם

לפותח התראד,

אני עכשיו סגרתי מסלול בעתודה (ומסלול טוב ברוך ה') והיו לי אותם ההתלבטויות וזה המסקנות שלי לפחות:

עדיף עתודה כי א. אתה תורם למדינה (גם במחיר של אלפיים שקל פחות בקבע לא נורא, התנאים בקבע מספיק טובים ויש לך הרהב הטבות בבטיוחים, שירותים, קניות וכו', שלא נדבר גם על רכב צמוד ומכשיר סלולרי בהמשך). ב. כמו שאמרו לפני, אתה יוצא עם ניסיון וזה הכי חשוב, ואם זה ממקום טוב כמו הצבא זה גם יותר חשוב מהציון של התואר. ג. נניח ועשית תואר בראמללה וקיבלת ציון מחפיר ויש לך רזומה מצוין, זה יהיה יותר 'שווה' מאשר תואר טוב מהטכניון (כמובן נראה לי הגזמתי קצת פה אבל הנקודה ברורה, ניסיון עדיף). אפשר לראות הרבה אנשים שעובדים לכאורה עם תואר למרות שאין להם שום הסמכה או לימודים, הם עובדים רק עפ"י ניסיון והם מרוויחים מעולה.

מקווה שעזרתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים