עבור לתוכן

דרושה המלצה על כונן קשיח נייד 1TB - ללא חשמל

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברצוני לקבל המלצה על כונן 1TB נייד, אשר מקבל את החשמל מ USB.

הכונן משמש לגיבויים חודשיים ולכן חשוב לי שיהיה אמין (!). סכום - כ 500 ש"ח, אך לא קריטי.

איזה כונן מומלץ?

פורסם

USB 3 ?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג אם לוח האם שלי תומך ב USB3 או לא (לוח האם הינו GA-MA78LMT-US2H), אבל האם זה עקרוני?

אם כונן בעל USB3 נתמך בלוחת אם USB2 אז אני מעדיף כונן עם USB3.

פורסם

בדיסקים חיצוניים ללא חשמל (2.5") כרגע יש רק עד 1TB אז זה מצויין עבורך.

יש לך כמה אופציות - אם כי הסמסונג הכי עדיף לטעמי. 520 ש"ח בKSP כולל מע"מ

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems&cat=5450

בסינון תלחץ 2.5" וUSB 3.0

תקבל 2 דיסקים של Transcend שאין לי ניסיון עימם, אבל USB3 ו3 שנות אחריות, עוד כמה דיסקים של Iomega וVerbatim שלא מייצרים אלא משתמשים לרוב בדיסקים של סייגיט. גם עימם אין לי ניסיון רב והם לא כל כך פופולארים בהשוואה לסמסונג או לWD הבאים:

My Passport Essential SE 1TB 2.5'' External Portable HDD USB 2.0 / 3.0 ב490 ש"ח. שנתיים אחריות בלבד.

מומלץ עקב המחיר המאוד קרוב ללכת על הסמסונג (520 ש"ח). אתה מקבל דיסק שלטעמי קצת יותר מומלץ, ועוד שנה אחריות.

מבחינת אמינות סמסונג נחשבים מאוד אמינים ומומלצים, וגם הWD אבל לאחרונה קצת פחות... בכל מקרה בשביל השנה אחריות אקסטרה הייתי מוסיף את ה30 ש"ח.

בקשר לתקן הUSB3.0 - כמובן שיש תמיכה אחורנית בלוחות שתומכים בUSB 2.0. זה פשוט יעבור לך בממשק USB2

פורסם
  • מחבר

תודה: רכשתי את HX-MTD10EA‎ בעקבות המלצתך.

פורסם

תודה: רכשתי את HX-MTD10EA‎ בעקבות המלצתך.

הבחירה הטובה ביותר. יש לציין שגם עבדתי עם הסדרה הזו (S2) באופן אישי.

חשוב מאוד שתקפיד שהוא לא ייפול, כונני 2.5" מאוד רגישים ונפילה אחת יכולה לגרום להם נזק בלתי הפיך(!)

פורסם
  • מחבר

אני בד"כ נזהר, אבל האם כונני WD עמידים יותר בנפילה? (לא זה משהו שקורה אצלי, אבל אם יש משהו עמיד יותר - אקח אותו).

אם WD עמיד יותר - איזה דגם מומלץ ב WD?

אגב, אין לי בעיה גם לקחת 500GB, במידה והוא עמיד / אמין יותר.

אומנם את הכונן הזמנתי, אך עדין אני יכול להתחרט...

תודה.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב,

אפשר התייחסות לגבי WD מול סמסונג מבחינת עמידות (כפי שציינתי - זה HDD לגיבוי, וחשוב לי שהוא יחזיק מעמד לטווח ארוך)

אין לי בעיה גם עם 500GB, במקרה והוא עמיד יותר.

תודה.

פורסם

שום דיסק קשיח לא מיועד לנפילות. אם הדיסק נמצא במצב קריאה/כתיבה והוא נופל אז במינימום הראשים ישרטו את הפלטות ובמקרה יותר גרוע המכניקה והמעטפת הפלסטית עלולים להפגע.

פשוט תשמור על הדיסק מנפילות/חבטות/מכות וזהו.

בסרטון פרסומת שפרסמו TRANSCEND הם מדברים על כמה שהדסיק שלהם אמיד אבל אני התייחסתי לסרטון בסקפטיות רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים