עבור לתוכן

התלבטות בין שני דגמי SSD

Featured Replies

פורסם

יש לי אפשרות לקבל אחד מדגמי הSSD הבאים:

1. MICRON REALSSD C300 128GB

2. סמסונג 470 SERIES MZ-7PA128

הכוננים נשלפו מניידים עסקיים ולכן הדגמים שלהם שונים מהדגמים שניתן לקנות בחנויות. המיקרון מעודכן לקושחה האחרונה, לסמסונג לא הצלחתי למצוא עדכונים בשום מקום. הכונן ינתן לי במתנה כך שהמחיר לא משנה.

תוצאות מבחנים שערכתי להם:

MICRON

2ly356q.jpg

2rer6vb.jpg

samsung

dmbmz5.jpg

sbj0nt.jpg

כמו שניתן לראות מהתמנות, לסמסונג יתרון עצום בכתיבה רציפה, אך ככל שגודל הקבצים יורד וכמות הפעולות עולה הוא נופל מהמיקרון. השאלה מה עדיף, כתיבה רציפה או OVERALL טוב יותר?

פורסם

אין פה שום התלבטות, בלב שלם אני הייתי הולך על הC300... לא רק שהוא נודע ככונן ה-SSD בעל ביצועי הIOPS הטובים ביותר הוא גם נודע באמינות מופתית.

למען האמת אם הוא עדיין היה למכירה בארץ הייתי ממליץ עליו יותר מאשר כל כונן אחר שקיים כיום, חבל שהוא ירד מהמדפים בארצנו.

עריכה:

לא הסתכלתי בכלל על המבחני ביצועים שערכת לפני שהגבתי אבל לאחר שראיתי אותם אני חייב לציין שיש כאן תוצאות מאוד נמוכות מצד שני הכוננים, אתה יכול לפרט על מפרט המערכת שבו נעשתה הבדיקה?

הנה תוצאה שלי לשם ההשוואה:

bestasssd.jpg

פורסם
  • מחבר

שים לב שמדובר בMICRON ולא בCRUCIAL. זו גרסת OEM ליצרניות מחשב נייד ולדעתי היא נחותה מהגרסה של CRUCIAL שנמכרה בחנויות.

פורסם

ברור לי, מדובר באותו הכונן בדיוק.

פורסם
  • מחבר

הבדיקה בוצעה על מחשב נייד HP PROBOOK 6550B. שים לב שאלו דגמים בממשק SATA 3Gbit/s

פורסם

יש לך אפשרות לבדוק את הכונן על מחשב נייח? עדיף לשלול אפשרות של צוואר בקבוק.

לגבי העניין של הממשק אני מודע לכך אך מדובר כאן על מגבלה רצינית על ביצועי ה-IOPS, ייתכן שמדובר על מגבלה מכיוון המעבד כי הצ'יפסט שלך אמור להיות ה-ICH10.

פורסם
  • מחבר

תוצאות מעודכנות על בקר ICH9 (זה הדבר הכי מעודכן שיש לי כאן). הכונן עצמו מיועד למערכת X58.

MICRON

o5qpl3.jpg

2z7ftwk.jpg

samsung

dvh8y.jpg

23h3gyh.jpg

פורסם

עכשיו זה כבר הרבה יותר הגיוני :)

בכל מקרה לדעתי תלך על ה-C300 בלי שום רגשי חרטה...

פורסם
  • מחבר

סבבה. אני אשתדל להריץ BENCH אחרון על מערכת הX58 ונראה אם משהו ישתנה. מעניין מאיפה היתרון העצום הזה בכתיבה רציפה של הסמסונג ולמה הוא הולך לאיבוד בפעולות הקטנות (ולמה DELL לא טורחים להוציא עדכוני קושחה לכוננים שלהם :pissed: )

עריכה:

אתה יכול להעלות תוצאה של CRYSTAL DISK MARK של הכונן שלך?

פורסם

לבקרי Sandforce יש יתרון במהירות כתיבה רציפה בגדלים הללו עקב שימוש בזכרונות מסוג Synchronous NAND, בכל מקרה הבקר שלהם פשוט לא מסוגל לעמוד ראש בראש בפעולות הIOPS עם הבקר מבית Marvell.

אני אשמח להריץ גם CDM אבל זה ייקח עוד כמה ימים מכיוון שאני כרגע בניו יורק :)

פורסם

בילוי נעים בניו יורק :)

פורסם
  • מחבר

אגב, יש לציין שהבדיקה השניה נעשתה כשהכונן מחובר בתור כונן משני בעוד הראשונה נערכה כאשר הWINDOWS מותקן על הכונן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים