עבור לתוכן

עכבר נורמלי במחיר 100-150 ש"ח ? וגם כבל HDMI איכותי ובמחיר 100-150 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

אני צריך עכבר סביר לשימושים רגילים. בעיצוב סולידי ולא צעקני מדי. אני גם משחק קצת מידי פעם בcod וכדו'. אין לי צורך באלחוטי.

הלכתי לחנות והתבלבלתי לגמרי. על מה אתם הייתם ממליצים?

האם יש עכבר בעל יכולות גיימינג במחירים האלה?

ולגבי הכבל HDMI.

ראיתי שיש הרבה סוגים 1.3 1.4 וגם 1.4a מה זה אומר ומה אני צריך למחשב שלי,

אם יש לי מסך eizo fs2331 וכרטיס מסך HD6870 sapphire?

פורסם

Logitech MX518 או המחליף שלו, G400.

עכברים מצויינים ובתקציב.

פורסם

^1+

וכנ"ל Logitech MX400 ומחליפו ה-M500. הם לא מציעים שינוי ברגישות החיישן כמו ה-MX518 וה-G400 (מה שעשוי להיות חשוב או כלל לא רלוונטי בהתאם לשימושים ולהעדפות של כל משתמש), אבל מציעים גלילה לצדדים באמצעות הטיית הגלגלת (שוב, יכול להיות שימושי ויכול להיות שלא בהתאם להעדפות המשתמש) ויש גם כאלה (לגמרי עניין של העדפה) שטוענים שהם יותר נוחים לאחיזה -- שים לב למבנה הקצת שונה של העכברים ואין זה אומר שה-MX518 או ה-G400 אינם נוחים.

בכל מקרה, במי שלא תבחר מהם, לא ממש תטעה.

פורסם

Razer Abyssus הוא עכבר טוב מאד, זול (נכנס לתקציב) וייתן לך את כל הדרישות למשתמש הביתי (נוחות, אמינות) וגם לגיימר (מהירות ודיוק).

אופציה נוספת - Cyborg v1, שהוא זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל ההמלצות. רק שכחתי פרט חשוב. אני ימני ואשתי שמשתמשת גם על המחשב שמאלית... אני חושב שה

Logitech MX518 או המחליף שלו, G400.

עכברים מצויינים ובתקציב.

יהיו מתאימים. האם אני צודק?
פורסם

אני צריך עכבר סביר לשימושים רגילים. בעיצוב סולידי ולא צעקני מדי. אני גם משחק קצת מידי פעם בcod וכדו'. אין לי צורך באלחוטי.

הלכתי לחנות והתבלבלתי לגמרי. על מה אתם הייתם ממליצים?

האם יש עכבר בעל יכולות גיימינג במחירים האלה?

ולגבי הכבל HDMI.

ראיתי שיש הרבה סוגים 1.3 1.4 וגם 1.4a מה זה אומר ומה אני צריך למחשב שלי,

אם יש לי מסך eizo fs2331 וכרטיס מסך HD6870 sapphire?

היי,

כמו שאמרו לך, ה-CYBORG V1 הוא פיתרון טוב.

לגבי כבל HDMI כדאי לך שיהיה 1.4 כדי שיתמוך בתלת-מימד.

פורסם
  • מחבר

לגבי עכבר נראה לי ללכת על הg400.מה לגבי הכבל hdmi 1.4? (האם יש הבדל או משמעות ל a שאחרי ה1.4 ?)

ראיתי שיש הבדלים במחירים של אותו כבל. האם משנה החברה?

פורסם
  • מחבר

תודה, הכבל נראה טוב. אבל מישהו יכול להסביר לי איך קונים אותו? אף פעם לא קניתי בחו"ל ואין לי מושג מה אני עושה. שמעתי על פייפאל ושצריך לפתוח שם חשבון. אבל איך עושים זאת והיכן??? אם אפשר להפנות אותי למקום שבו יש הסבר על הנושא אשמח מאוד.

פורסם

הגיע הזמן.

הנה אתר paypal בעברית. יש שם תשובות לרוב השאלות:

https://www.paypal.com/il/cgi-bin/webscr?cmd=_home&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8d35d0e363192f28ea2a5d17702da0dbf0

דרך אגב: לקניות בדיל אקסטרים או איביי יש יתרון - הכל נורא זול יחסית לארץ. החסרון - אתה תחכה כשלושה שבועות לפחות למוצר. אם אתה צריך את הכבל עכשיו, לך לחנות ושלוף את הארנק.

פורסם

הגיע הזמן לשבור את המיתוס, אין כזה דבר כבל HDMI איכותי או לא איכותי. מהרגע שמדובר בכבלים שמעבירים מידע דיגיטלי, המדד היחיד לפעילות שלהם הוא מעביר לא מעביר. מציע לכם לקרוא את הכתבות שעשו ב GIZMODO על כבלים הכי פושטיים מול הכבלים של MONSTER שנמכרים במחיר של זהב.

הדבר היחיד הרלוונטי לכבל HDMI זה התקן, צריך לראות שהוא עומד בתקן שאתם זקוקים לו. כמו שאמרו פה לדעתי היום הכי חדש זה 1.4.

פורסם

ברור שיש הבדלי איכות בין כבלי HDMI, שישפיעו על קבלת או אי קבלת תמונה בתנאים שונים: רזולוציות גבוהות, כבל ארוך מהרגיל או הפרעות חיצוניות וכו'.

צריך להבדיל בין שני דברים:

- אם כבר יש לך כבל HDMI שעובד, באמת אין סיבה לקנות כבל HDMI איכותי יותר כי לא תקבל תמונה יותר טובה, כאמור.

- אבל, אם אין לך כבל HDMI ואתה רוצה לקנות אחד, צריך לקחת בחשבון את הרזולוציה, אורך הכבל ונתונים אחרים ולקנות כבל בהתאם (ולא דווקא את הכי זול), כי אחרת אתה עלול לגלות שאתה לא מקבל תמונה בכלל.

התקן לא לגמרי קשור לכבל. זה משנה רק אם הוא דורש קצב העברת נתונים גדול יותר. לצורך העניין לא אמור להיות שום הבדל בין כבל בתקן 1.3 לכבל בתקן 1.4, כי הם אמורים להתמודד עם אותו קצב העברת נתונים בדיוק. לעומת זאת, בין 1.3 לגרסאות שקדמו לו כן יש הבדל בקצב העברת הנתונים, ולכן גם בדרישת האיכות מהכבל.

פורסם

לפי מה שאתה אומר אם אני קונה כבל USB זול, שהוא כבל שגם מעביר נתונים דיגיטליים, ואני מעתיק קבצים בין דיסק חיצוני למחשב, אני עלול לקבל קבצים משובשים בצד השני? כבל דיגיטלי מעביר או לא מעביר. לגבי מרחק אני לא יודע למה אתה מתכוון, אבל פותח השרשור לא ציין דרישות מיוחדות, אז הנחתי שמדובר במרחק סביר של 1.5 נגיד. ל HDMI יש מגבלות מרחק בלי קשר לאיכות הכבל.

התקן קשור ליכולות העברת הנתונים על הכבל, לא לאיכות הכבל. כאמור אם יש לך ציוד שדורש תקן מינימלי מסוים, בוודאי שצריך לקנות כבל שתואם לתקן. בשביל כבלי HDMI, וכדי להבין מה אמור להיות המחיר של כבל מומלץ להסתכל כאן:

http://www.monoprice.com/products/subdepartment.asp?c_id=102&cp_id=10240

פורסם

אם יש לך כבל USB באיכות נמוכה ייתכנו שגיאות בהעברה, אבל זה לא יפגע בתוכן שקיבלת כי יש סינון שגיאות בפרוטוקול. במקום זה, העברת הנתונים תהיה איטית יותר, כי החלקים הבעייתיים יעברו שוב.

במקרה של HDMI זה לא אפשרי, בגלל שהתמונה צריכה להופיע על המסך מיד, אין טעם בסינון שגיאות. אם המידע לא מגיע מיד וכראוי, אין טעם לדרוש אותו שוב, כי לא יהיה טעם להציג אותו באיחור. לכן במקרה של שגיאות בהעברה לא מוצג כלום (או במקרים מסויימים מאד, התמונה כן מוצגת עם "שלג" - כלומר רואים את השגיאות).

פותח השרשור לא ציין דרישות מיוחדות, אז הנחתי שמדובר במרחק סביר של 1.5 נגיד. ל HDMI יש מגבלות מרחק בלי קשר לאיכות הכבל.

הנחת הנחה מסוכנת מאד. במיוחד אחרי שציינת ש"אין שום הבדל", מה תעשה אם יבוא אחרי שקנה כבל של 10 מטר ויתלונן שהוא לא עובד? (אגב, האורך הממוצע של כבלי HDMI ארוך משמעותית מהאורך הממוצע של כבלי USB, או אפילו כבלי וידאו אחרים). ובמה בדיוק תלויה מגבלת המרחק של HDMI אם לא באיכות הכבל?

בתקן 1.3 היה צורך בכבלים באיכות גבוהה יותר בגלל תוספת המהירות, ולכן התחילו להוסיף לכבלים את הכינוי "תואם 1.3". לתקן 1.4 לא היתה שום דרישה כזו, בגלל שלא היה שינוי במהירות. כתוב במפורש בתקן (לך תקרא) שאין שום צורך בכבלים חדשים, והכבלים "תואמי 1.3" יעבדו באותה מידה. הסיבה שהמוכרים מוסיפים 1.4 לשם הכבל היא כי זה נשמע יותר טוב, וכי זה אכן יעבוד בתקן 1.4 למרות שמדובר באותם כבלים בדיוק כמו 1.3. הם גם רוצים להימנע משאלות של לקוחות "למה מכרת לי כבל 1.3, כתוב לי על הכ.מסך/טלויזיה שזה 1.4".

מלבד הבדל המהירות הנ"ל, כל ההבדלים בתקנים הם בפרוטוקול התקשורת בלבד, ולא יכולה להיות לכבל הפיזי שום השפעה עליהם (שוב, קצת קריאה לא תזיק לך. אני לא אומר את הדברים האלה מהבטן).

וכנ"ל, כל הכתבות בגיזמודו ואחרים על חוסר ההבדלים באיכות התמונה נועדו לפרוך את אלה שאומרים לך "תחליף כבל לאיכותי כדי לשפר את איכות התמונה" בזמן שכבר יש לך כבל HDMI עובד. הבדיקות שלהם מסתכמות באיכות התמונה המוצגת, והם לא בודקים למשל באילו אורכי כבל ובאילו רזולוציות מפסיקים לקבל תמונה בכבלים השונים, ולכן הערך של הכתבות הללו הוא אפסי עבור מי שאין לו כבל ורוצה לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים