עבור לתוכן

האם בעיית קירור מביאה להאטת המחשב?

Featured Replies

פורסם

בחודשיים האחרונים המחשב שלי הפך איטי בהרבה משהיה קודם לכן. אמנם מדובר במחשב לא צעיר, כבן 4, אך מאחר ולא מותקנות עליו תוכנות כבדות במיוחד הוא עבד מצויין עד לאחרונה.

לפני כשבוע פתחתי את המארז על מנת לראות אם משהוא אולי לא בסדר בפנים, ומצאתי כי המאורר האחורי, זה שיונק ומוציא את האויר החם מהמארז, אינו עובד. לאחר מכן הורדתי תוכנה לניטור טמפ' המעבד (Intel core 2 dou E7300) ונראה לי שהיא גבוהה עד גבוהה מאוד - בשעת מנוחה היא נעה סביב ה-65 מעלות, בשעת פעילות מינורית (נגן מוסיקה ודפדפן) היא סביב ה-77 מעלות ואם אני מפעיל סרט בברזולוציה גבוהה המעלות מרקיעות עד לכמעט 100.

אני לא מבין גדול בטמפרטורות של מעבדים, אבל זה נראה לי חריג ורע.

אגב, מאז שגיליתי שהמאורר לא עובד השארתי את דופן המארז פתוחה על מנת לאורר אותו כך.

אז לשאלות:

1. האם החום יכול להיות הגורם לאיטיות המערכת כולה?

2. האם מאורר אחורי תקין יפתור את הבעיה?

3. האם כדאי להתקין גם מאורר רציני יותר למעבד על מנת לפתור את הבעיה? (כרגע מותקן עליו המאורר הרגיל של אינטל)

פורסם

בין אם טמפ' המעבד היא הגורם לאיטיות או לא אתה חייב בהקדם האפשרי לטפל בטמפ'

כי הטמפ' שציינתה זה ממש לא בריא למעבד.

1. תעשה ניקוי מאוד יסודי מאבק בתוך המארז

2. תפרק את הגוף קירור של המעבד ותחליף את המשחה התרמית לחדשה (אחרי ניקוי יסודי של המשחה הישנה)

3. ניקוי הקולר של המעבד מאבק.

4. מומלץ לייצור זרימת אויר במארז ככה שאם נגיד יש לך מאורר מקדימה שמכניס אויר קר אז שיהיה מאורר מאחורה שמוציא אויר חם.

פורסם

כן בהחלט לפי מה שאתה מספר, הטמפ' לא תקינות והמאוורר האחורי חשוב ביותר במארזים לכן כדאי להחליף כמה שיותר מוקדם. תתחיל עם המאוורר האחורי קודם ואם עדיין הוא לא יפתור תבעיה, לאחר בדיקת טמפ' המעבד תתייעץ שוב ותשקול החלפה. בדר"כ אם אין עומס גדול על המעבד או OC אז קירור הסטוק מספיק...

פורסם

אים אפשר ששאול באיזה תוכנה הגעתה לטמפרטורה הזאת? יש תוכנות שמזייפות.

לא מזמן קרה מקרה שמישהו הראה שהמעבד שלו עובד על 88 מעלות, לאחר בדיקה נוספת יצא שהטמפרטורה שלו הרבה יותר נמוכה.

עריכה: אני עדיין חושב שאתה צריך לעשות את מה שנאמר ביחוד הניקוי אבק אים המחשב לא ניפתח במהלך ה4 שנים.

פורסם
  • מחבר

אים אפשר ששאול באיזה תוכנה הגעתה לטמפרטורה הזאת? יש תוכנות שמזייפות.

בדקתי את הטמפ' מאמצעות Core Temp. היא נחשבת אמינה מספיק?

פורסם

ממש לא.הכי אמינה זאת REAL TEMP

פורסם

תיכנס לTASK MANAGER, משם ל PERFORMANCE ואז ל RESOURCE MONITOR

כנס ללשונית CPU כשהכל סגור, כלומר גם נגנים גם דפדפנים וכו', ותראה מה מנצל אצלך הכי הרבה . אני זוכר שהייתה לי בעיה דומה, תמיד הCPU על לפחות 50-60% ובגלל זה הטמ'פ הייתה גבוהה בכ-10 מעלות מהרגיל. זאת בעיה די ידועה, יש איזה שירות מסויים שגורם לCPU לניצול גבוה באופן חריג .

תעלה לפה את הסקרין .

פורסם

מעקב

יש לי בעיה דומה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים