עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את המעבד והלוח, המעבד הנוכחי הוא - AMD Athlon(tm) II X4 640

Featured Replies

פורסם

לפני בערך שנה רכשתי מחשב חדש לפי המלצות חברי פורום מפרטי מחשב, לפי המלצתם רכשתי מחשב עם מעבד AMD מרובע ליבות (וכמובן לוח אם תואם).

מה שיש לי כרגע -

לוח אם - Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H

המעבד - AMD Athlon II X4 640 Processor

(אני ממש מצטער שלא השקעתי לפני שנה עוד 500~ ש"ח והייתי לוקח כבר i5 עם לוח תואם שהיו סוגרים לי את הפינה)

הצרכים שלי מהמחשב (מריץ 7 64 ביט) הם -

אינטרנט (והרבה, בדר"כ 2 דפדפנים עם מינ' 10 טאבים), פיתוח (תכנות) ב-VS, Python, אני מריץ על המחשב PHP, MYSQL ו-אפאצ'י (עם XAMPP) ובדר"כ רץ לי VM עם מכונת לינוקס/WINXP ברקע שאני עושה בו שימוש מדי פעם.

בנוסף אני עובד עם כל מיני עורכים, תוכנות מסרים, וורד ואקסל.

בדר"כ לא כל התוכנות פתוחות במקביל, אבל כשזה קורה המחשב מתחיל לקרטע (יש לי 4 ג"ב ראם ולא נראה לי שאני צריך יותר כרגע).

בעיקרון גם שלא רצות הרבה תוכנות במקביל אבל כרום רץ עם מעל ל-15-18 טאבים הוא מתחיל להתקע (ניסיתי כל מיני דפדפנים שונים וקראתי על זה באינטרנט, זה בגלל שהמחשב לא סוחב, ושוב.. לא נראה שחסר זיכרון).

כרגע אני מחפש מעבד אינטל, i5 ולוח שיכנסו בתקציב של 1000 ש"ח, וכמובן יספיקו לצרכיי (ויחזיקו מעמד שנים רבות ;D )

עוד דבר שדי מעצבן אותי, כשאני נכנס לאתר שמריץ פלאש (או ליוטיוב), המעבד מתחיל לטחון, ואיתו המאוורר, מה שכמובן יוצר רעש מעיק שמפריע להתרכז, יכול להיות ששווה לי להוסיף גם כ.מ כדי להעביר את העומס מהמעבד לכרטיס? כרגע אני משתמש בכ.מ שמובנה בלוח - ATI Radeon HD 4200.

מה תמליצו לי לעשות?

תודה רבה!

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה לפחות את שם הדגם של המעבד הנוכחי.

לא יודע למה הגעת למסקנה שמדובר במעבד "שלא סוחב". לשימושים שתארת מדובר במעבד מצוין, ואיתו (ואף עם מעבדים ישנים יותר) שום מערכת לא צריכה לקרטע בשימושים של גלישה ברשת ועבודה עם תוכנות כמו אקסל (כל עוד הגיליון האלקטרוני הוא לא בגדלים חריגים וגם אז לא תמיד המעבד "אשם") ותוכנות מסרים ברקע.

כך שלדעתי אתה תולה את האשמה במקום הלא הנכון ולפי מה שאתה מתאר ייתכן שאין לך מספיק זכרון (תבדוק מהי הצריכה בעומס טיפוסי) וייתכן אפילו שהכונן הקשיח לא תקין לגמרי. בכל מקרה אלו שני דברים שהייתי בודק דבר ראשון.

דבר נוסף שהייתי בודק זה אם המעבד מעלה מכפלה במאמץ. תפתח את CPU-Z ותבדוק מהם המכפלה והתדר במנוחה. לאחר מכן תאמץ את המעבד באמצעות תוכנה כמו Prime95 ותראה לאיזו מכפלה ותדר הוא מגיע.

לגבי עניין ה-Flash. אין לזה קשר למעבד. המון רכיבי Flash כתובים בצורה זוועתית ובקוד לא תקין. כתוצאה, ולא חסרים על זה דיונים פה בפורום וברשת בכלל, יש עומס על המעבד גם במעבדים "חזקים" יותר משלך. אין לזה פתרון כי הבעיה היא תוכנתית (לא משנה איזו חומרה תהיה לך כאשר הקוד כתוב בצורה גרועה שגורמת למעבד לבזבז המון מחזורים לריק זאת התוצאה). הפתרון שלך צירך להיות שימוש בתוסף כמו Flashblock כדי להפעיל רק את רכיבי ה-Flash שבהם אתה מעוניין.

פורסם

המעבד שלך אמור להחזיק בעומס כזה בלי בעיה.

בדוק צריכת זיכרון

בדוק כל מיני אפלטים / פרסומות פלאש על כ"כ הרבה טאבים של דפדפן. אלה "ישכיבו" כל מעבד.

בדוק תוכנות מיותרות שרצות ברקע.

בדוק תקינות חומרה (דיסק, זיכרון וכו')

זה בפירוש לא המעבד ושידרוג לא ישנה לך את החוויה (הלא נעימה) הזאת.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה לפחות את שם הדגם של המעבד הנוכחי.

לא יודע למה הגעת למסקנה שמדובר במעבד "שלא סוחב". לשימושים שתארת מדובר במעבד מצוין, ואיתו (ואף עם מעבדים ישנים יותר) שום מערכת לא צריכה לקרטע בשימושים של גלישה ברשת ועבודה עם תוכנות כמו אקסל (כל עוד הגיליון האלקטרוני הוא לא בגדלים חריגים וגם אז לא תמיד המעבד "אשם") ותוכנות מסרים ברקע.

כך שלדעתי אתה תולה את האשמה במקום הלא הנכון ולפי מה שאתה מתאר ייתכן שאין לך מספיק זכרון (תבדוק מהי הצריכה בעומס טיפוסי) וייתכן אפילו שהכונן הקשיח לא תקין לגמרי. בכל מקרה אלו שני דברים שהייתי בודק דבר ראשון.

דבר נוסף שהייתי בודק זה אם המעבד מעלה מכפלה במאמץ. תפתח את CPU-Z ותבדוק מהם המכפלה והתדר במנוחה. לאחר מכן תאמץ את המעבד באמצעות תוכנה כמו Prime95 ותראה לאיזו מכפלה ותדר הוא מגיע.

לגבי עניין ה-Flash. אין לזה קשר למעבד. המון רכיבי Flash כתובים בצורה זוועתית ובקוד לא תקין. כתוצאה, ולא חסרים על זה דיונים פה בפורום וברשת בכלל, יש עומס על המעבד גם במעבדים "חזקים" יותר משלך. אין לזה פתרון כי הבעיה היא תוכנתית (לא משנה איזו חומרה תהיה לך כאשר הקוד כתוב בצורה גרועה שגורמת למעבד לבזבז המון מחזורים לריק זאת התוצאה). הפתרון שלך צירך להיות שימוש בתוסף כמו Flashblock כדי להפעיל רק את רכיבי ה-Flash שבהם אתה מעוניין.

*** אני שונא את כרום *** (מצופה מדפדפן שישמור את ערך ה-FORM במידה ובטעות נלחץ BACK ומיד FORWARD, להפתעתי כל התוכן אבד, בניגוד ל-FF)

וולנושא, הכותרת נערכה.

השימושים שלי לא מסתיימים בעבודה באינטרנט ובוורד, כפי שכתבתי אני משתמש בVM שכרגע מריץ עוד מ"ה ברקע, רץ עלי שרת APACHE+PHP ו-mysql, וורד וכל מיני PDFים פתוחים, IDE של PHP (רץ על ג'אווה) ו-visual studio (ועוד כל מיני דברים קטנים ולא ממש משמעותיים כמו סקייפ ומסנג'ר).

עם כל אלו אני מנצל 50% מהזכרון כרגע (ובכרום פתוחים בערך 18 טאבים).

קורים מצבים שבמהלך העבודה המחשב מתחיל להיות איטי, אני כמובן בודק בtasklist ורואה שיש לי עוד הרבה זכרון לנצל..

לפי CPU-Z -

Core Speed 803.6 MHz

Multiplier x FSB 4.0 x 200.9 MHz

HT Link speed 2009.1 MHz

Stock frequency 3000 MHz

ואחרי הרצה של prime95 -

Core Speed 3013.7 MHz

Multiplier x FSB 15.0 x 200.9 MHz

HT Link speed 2009.1 MHz

Stock frequency 3000 MHz

זה סביר?

פורסם

בנוגע לעניין תוכן שדות טקסט שנעלם. אני ממליץ לך להשתמש ב-Lazarus: Form Recovery. ההרחבה קיימת ל-FF אבל לדעתי גם ל-Chrome.

ונחזור לנושא הדיון.

1. נתוני המעבד תקינים לגמרי. כלומר הוא מעלה מכפלה במאמץ ומתנהג בדיוק כפי שמצופה ממנו.

2. קצת לא נשמע לי הגיוני שרק חצי מהזכרון בשימוש (כלומר כ-2GB). הרי רק המכונה הוירטאולית בעצמה, ואני מניח פה מכונה וירטואלית בסיסית למדי שנמצאת ב-idle רוב הזמן, כדי שתזוז בצורה נורמלית זקוקה למינימום של 512GB ורצוי אף 1GB, וזה עוד בלי להתחשב בצריכת הזכרון של המכונה המארחת על שלל יישומיה הפתוחים (ודפדפנים בימינו צורכים לא מעט זכרון. בייחוד עם המון לשוניות פתוחות). איך אתה בודק את צריכת הזכרון?

3. אם הכל מותקן לך על כונן קשיח אחד הוא בוודאות מהווה צוואר בקבוק גדול מאוד. עבור שימושים כאלה (כל מה שאינו גלישה ברשת ועובדה עם מסמכים) מומלץ לעבוד עם יותר מכונן קשיח אחד (או אולי אפילו לשקול SSD, אבל זה דיון אחר כבר).

בכל מקרה, אני ממליץ לך קודם לאתר את מקור הבעיה ואז לבחון פתרונות. המעבד הנ"ל אמור להתמודד עם כל השימושים הנ"ל ללא שום בעיה. זה דבר אחד לטעון שבשימוש מסוים המעבד לא מספק את צרכיך (לדוגמה, בקידוד וידאו, הידור או כל פעולה דומה אחרת לוקח לו יותר מדי זמן מבחינתך לבצע אותה) ולכן אתה רוצה להחליפו, אבל בעיות כמו שאתה מתאר הן מערכתיות ואני ממש לא חושב שהחלפת מעבד תשנה משהו כי גם עכשיו לא סביר להניח שהמעבד הוא הגורם המגביל או הבעייתי.

בכל מקרה, בתקציב של 1,000 ש"ח לא תוכל לקנות פלטפורמת SB של Intel. יותר ריאלי למתוח את התקציב לאזור ה-1200-1500 בהתאם לדרישות שלך מלוח האם (אני רק מציין את זה למען הסדר הטוב, כי כמו שאולי כבר הבנת :), אני ממש לא חושב שהמעבד הוא הבעיה שלך).

פורסם

אם אתה ממש ממש חם על לשדרג, אז אולי מוטב שתשדרג מעבד בלבד לפנום משושה בתקציב של 800 ש"ח

זהו מעבד מאוזן, עם כוח עיבוד כולל גבוה יותר ממעבדי אינטל יקרים יותר. ראה למשל סקירה שלי כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=507839.0

אם זה לא יעבוד חלק, אז שום דבר לא יעבוד חלק. תהיה בטוח.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה לתוסף, הורדתי :)

בנוגע לעניין המעבד, כנראה שאני טועה, אני באמת עובד עם דיסק יחיד (500GB של סמסונג), חשבתי להוסיף דיסק SSD אבל אני לא רוצה להתקין מחדש את מערכת ההפעלה (כנראה שכן יהיה חכם להתקין עליו VMים וכל תוכנה אחרת שקוראת וכותבת הרבה לדיסק).

יש טעם לרכוש כונן חדש (שהוא לא SSD) ולהעביר אליו חלק מההתקנות?

בנוגע ל-VM, בכללי אין סיבה להגדיר למכונה ב-VM יותר מ-300-500 מגה זכרון (אלא אם נדרשים לפעולות כבדות על המכונה), הן עובדות מעולה ככה.

בנוגע ל-AMD Phenom II 1090T, אופציה שנשמעת לא רע בכלל, למיטב הבנתי (ואני לא מבין גדול במעבדים), הוא עדיף על האינטל במשימות שדורשות כוח עיבוד פרללי של מס' מעבדים, אך ב-"single threaded" ה-2500k מהיר יותר.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את עניין הקאשינג במעבדים?

מאחת הביקורות על הAMD המשושה (משווים אותו ל-AMD קאווד)

It has two more cores but still has the same amount of L3 cache, leaving less cache per core compared to the quad core.

ד"א מעבד כזה לא מצריך קירור חזק יותר?

פורסם

1. כדאי להפריד את כונן המערכת מכונן שעליו רצים יישומים שמבצעים הרבה פעולות I/O או פעולות כתיבה/קריאה רציפות. RAID0 או SSD בהחלט יכולים לעזור, אבל יחד עם זאת מומלץ לבחון את הנושא קצת יותר לעומק ובאופן רציני כדי למצוא את הפתרון המשתלם ביותר במסגרת התקציב והצרכים.

2. איך אתה בודק את צריכת הזכרון בעומס טיפוסי? הדרך הכי קלה לקבל סקירה כללית היא לבדוק ב-Resource Monitor של מערכת ההפעלה מה המצב בעומס טיפוסי.

3. בקצרה, יש 3 רמות של זכרון מטמון.

זכרון מטמון מרמה ראשונה ושנייה הוא זכרון המטמון המהיר ביותר (רמה 1 "מהירה" מרמה 2) והוא עובד ישירות עם המעבד (או ליבה במעבד מרובה ליבות).

זכרון מטמון מרמה שלישית הוא משמש כרמה נוספת של זכרון מטמון, ובדורות המעבדים שעליהם אנחנו מדברים הוא זכרון מטמון המשותף לכל הליבות.

אבל כמו בכל נתון של מפרט טכני, למספרים היבשים אין ממש משמעות. למעבדים מדורות שונים יש ארכיטקטורות שונות ולכן תדר, נפח וחמספר רמות זכרון מטמון וכל נתון טכני אחר במפרט המעבד לא מעידים על כלום בפועל. כדי לקבל אומדן של ביצועי המעבד צריך לבדוק מבחני ביצועים ספציפיים לשימוש. לדוגמה, ייתכן שמעבד מדור מסוים יהיה יעיל יותר ממעבד מדור אחר (בדרך כלל קודם) גם אם עובד בתדר נמוך יותר, מכיל פחות זכרון מטמון או בעל מפרט פחות "מרשים" מכל בחינה אחרת.

4. אני באופן אישי לא משוכנע שה-Phenom IIx6 ייפתור את הבעיה שלך בדיוק כפי ש-Core i5-2xxx כנראה לא ייפתור אותה, מהסיבה שגם המעבד הקיים שלך אמור להספיק ולא שם נמצא צוואר הבקבוק. נכון שה-Phenom IIx6 מציע כוח עיבוד מקבילי יוצא מן הכלל ביחס למחיר, אבל ממה שתארת עד כה אתה כמעט שלא זקוק לכוח עיבוד מקבילי, לכן אם אתה שואל לדעתי הייתי ממליץ קודם לאתר את צוואר הבקבוק ואז לבחון דרכים למזער אותו.

5. לא צריך גוף קירור מיוחד ל-Phenom IIx6 אלא אם כן מתוכנן OC (וזה למעשה נכון כמו בכל מעבד). אם מתוכנן OC למעבד שכזה צריך לקחת בחשבון שיש גם צורך בלוח אם המכיל מערכת חשמל מספקת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים