עבור לתוכן

כיצד אני מפרמט לפטופ מבלי לפגום ביכולת שחזור החלונות שלו, בכדי להתקין לינוקס?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב נייד מסוג Toshiba A500-1GH, ובו יש תוכנה מובנית לשחזור חלונות 7. אני מעוניין לפרמט את המחשב ולהתקין אובונטו לינוקס, אבל לא לפגום ביכולת השחזור המובנית של המחשב. כיצד אני עושה זאת?

בתודה מראש,

בוריס.

פורסם

זאת לא תוכנה "מיוחדת".. ואתה לא הראשון שנתקל בשאלה הזאת.

יש לך בעצם מחיצת שחזור, מה זאת אומרת מחיצת שחזור..?

היצרן של המחשב חילק את ההארדיסק לחלקים, כשהרוב בטח הלך לוינדוס ואיזה 8GB הלכו למחיצת השחזור..

מה הפתרון?

אפשר להקטין את מחיצת הוינדוס כדי שיהיה מקום ללינוקס, יש לך תוכנה בוינדוס 7 שעושה את זה בצורה נחמדה, אתה יכול גם להוריד תוכנה בוינדוס בשם Easeus Partition Manager ולהקטין בעזרתה את המחיצה של הוינדוס, למשל אם הוינדוס הוא 290GB, תקטין ל 120GB?

בכל מקרה תהיה מרוכז בזמן ההתקנה, בהפצות לינוקס פשוטות ההתקנה אינה מסובכת, פשוט תיצור מחיצת לינוקס כלשהי במקום הפנוי שעשית..

וגם מחיצה לSWAP.. (בלינוקס הזיכרון וירטואלי נשמר במחיצה נוספת משלו שנקרא SWAP, אם יש לך 1GB ראם תן למחיצה הזאת 2GB)

וגם ברוב ההפצות ההתקנה מביאה לך Grub שנראה ככה:

GRUB.jpg

שזה Boot Manager מקצועי קצת יותר, בא עם תמיכה להרבה מערכות הפעלה.

ואם אתה רוצה

http://static.howtoforge.com/images/splash_image_grub2_ubuntu_9.04/big/5.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3100/2572474357_b62d5bfbbc.jpg

אתה יכול לשים אפילו תמונת רקע לתפריט הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה, בדקתי ב Partition Manager, ומסתבר שיש לי Recovery Partition בגודל של 400 מגה (!) ועוד שהיא ריקה... האם יכול להיות שבכלל אין לי אפשרות לשחזר הגדרות יצרן משום מקום?

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה, בדקתי ב Partition Manager, ומסתבר שיש לי Recovery Partition בגודל של 400 מגה (!) ועוד שהיא ריקה... האם יכול להיות שבכלל אין לי אפשרות לשחזר הגדרות יצרן משום מקום?

זה מצב קצת יותר קשה :S

בנייד שלי 16GB

עדיף שתחכה לתגובה של מישהו נוסף

פורסם
  • מחבר

הנה צילום המסך של Disk Management:

[attachment deleted by admin]

פורסם

למה בעצם אתה לא מרים מכונה וירטואלית עם לינוקס מתוך הwin 7 ?

פורסם
  • מחבר

אני יכול וכנראה גם אעשה, אבל למקרה שאחליט יום אחד להיפטר ממיקרוסופט... שווה לדעת :)

פורסם

למה בעצם אתה לא מרים מכונה וירטואלית עם לינוקס מתוך הwin 7 ?

ולהשתמש פעם בשנה?

פורסם
  • מחבר

חברים, תודה רבה על העזרה, אבל בסופו של דבר מסתבר שהכל היה יותר מפשוט ממה שחשבתי.

יש לי תיקייה בכונן D שנקראת HDDRecovery, שם נמצאים 8GB של שחזור הגדרות יצרן. מסבר שאם ברצוני לשחזר את המחשב להגדרות המפעל שלו כל המ שאני צריך לעשות זה ללחוץ על מקש 0 לאורך זמן, בזמן עליית המחשב.

אני מצטער על הטרחה, ותודה שוב על העזרה :)

פורסם

שים לב !

המקש 0 (במחשבים שונים יכול להיות מקש אחר) שולח הוראה ל boot loader מיוחד שמותקן בכונן הקשיח, לפתוח את מערכת ההפעלה של השחזור במקום את הוינדוס

(מערכת ההפעלה של השחזור היא בדרך כלל בעצמה גרסה כלשהיא של Windows, ממה שאני ראיתי - 2000 או XP שעשו לה מודינג כבד)

ללינוקס יש את הבוט לואדר משלו שנקרא grub. הבוט לואדר הזה הולך להיות מותקן בכונן במקום הבוט לואדר המיוחד שהגיע אם המשב, וכך אתה יכול לאבד את הגישה לשחזור (המקש 0 לא יעבוד יותר)

יתכן שתוכל לעלות את מערכת ההפעלה של השחזור מתוך grub (כמו כל מערכת וינדוס), יתכן שלא - אני לא חושב שרצוי לבנות אל זה

לדעתי תיצור גיבוי מלא של הכונן אל ידיי כלים חיצוניים (תיצור אימג' ותצרוב אותו ל DVDים)

או שתצרוב את הדיסקים לשחזור מתוך הוינדוס (בדרך כלל יש שם אפשרות כזאת) אבל זה פחות טוב כי בדרך כלל הם עושים ככה שאחריי פעם אחת האפשרת נעלמת וכנראה שלא תוכל לצרוב יותר את הדיסקים. גיבוי אל ידיי אימג' בתוכנה חיצונית לא עושה את הבעיה הזאת

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, כבר גיביתי :)

והמקש עדיין עובד, אני יכול לנשום לרווחה.

תודה על כל העזרה חברים!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים