עבור לתוכן

למה כדאי לי לקנות משחק מקורי-הסבר

Featured Replies

פורסם

נקודה מענינת היא שלפי החוק האיסור הוא על העלאת משחקים

זה מוזר כי כל מי שמוריד גם מעלה , בטורנטים אין אפשרות אחרת.

נקודה אחרת בדיון היא שבזכות youtube והמון אתרי משחקים באמת שאפשר לראות

איך המשחק מרגיש, אני עושה את זה וצופה גם בסרטוני gameplay וגם בסרטוני ביקורת

ממליץ לכל מי שחושב לקנות משחק :xyxthumbs:

• תגובות 57
  • צפיות 7.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז ככה, למה לא לקנות? 2 סיבות עיקריות

הראשונה נכונה רק ל PC, בעבר קרה לי שקניתי משחקים שפשוט לא רצו על המחשב שלי, המחשב היה חדש ועמד בכל הדרישות ועדיין היו בעיות עם הדרייברים ודברים נוספים שהרסו את חווית המשחק, אין משהו יותר מעצבן מלקנות משחק ב 150 ש"ח ולגלות שאתה לא יכול לשחק בו.

ולא אני לא חושב שזה תפקיד שלי להתרוצץ בפורומים ולנסות לתקן בעיות.

בעיה שניה היא באמת משחקים שאין להם דמו, קרה לי בזמן האחרון שקניית כמה משחקים שלא שיחקתי בהם יותר מעשרים דקות ועל זה להוציא סכום כסף גבוה זה פשוט גנבה.

עם הבעיה הראשונה התמודדתי ע"י קניה של PS3 ובאמת כל המשחקים רצים לי בלי בעיה אבל עדיין קורה שאני רוכש משחק מגלה שהוא גרוע (ולא בקטע של קניתי ז'אנר שאני לא אוהב אלא מיליון באגים), אם הייתי מזמין מנה במסעדה והיא הייתה מגיעה מקולקלת הייתי יכול להחזיר אותה אבל כאן אין את האפשרות הזאת וזה מעצבן.

מטעמים אידאולוגיים אני קונה משחקים ולא מוריד (לא נגעתי בפריצה ל PS3 וזה בלי קשר למולטי שלא כל כך מעניין אותי) אבל גם בקניה יש בעיות...

איך אני אוהב את האנשים האלה שאומרים שקונסולה זה הדבר הכי טוב למשחקים.

תפסיקו להסתיר את העובדות. משחקים בקונסולה כן מקרטעים. הFPS שמקבלים במחשב הרבה יותר חלק ממה שיש בקונסולה.

בקונסולה כל משחק FPS רץ "סביר" כל עוד אין פיצוצים וקרבות גדולים. ברגע שמגיעים הפיצוצים (COD BO למשל), המשחק יכול להתקע ליותר משניה אפילו (ולא רק ירידות פריימים)

יש אפילו משחקים שרצים על איזה 20 FPS עם ירידות ל10 כמו GHOTIC4 שרץ מעולה על מחשב בן 4+ שנים.

אפילו פאקינג משחקי ארקייד של XBOX LIVE מקרטעים פה ושם (מצב אבסורדי ביותר).

Crimson Alliance, מקרטע באופן מטורף בקרבות בוסים וכשיש יותר מ8-10 אויבים על המסך.

אתה לא צריך לחרוש בפורומים הרשמיים של המשחק כדי לפתור תקלות. יש מלא מדריכים ברשת שלא קשה לגלות.

קנית מחשב חדש, תדאג לעדכן את רוב הדברים הבסיסיים שלו על מנת שהמשחק ירוץ כמו שצריך (ורוב הדרייברים באים כבר עם המשחק).

פורסם

כל מי שצורך חומר שלא לצורך הוא דביל ועל הדרך הוא גם הורס לי את העולם. :pissed:

אבל הוא צודק. לא סתם מפיצות בארץ דואגות לחסום לנו רבע מהתוכן שמוצע בSTEAM. הן פשוט פוחדות שאם לא יעשו כלום, חברות ההפצה בארץ פשוט יפשטו רגל. אז במקום להוריד מחירים ולנהוג כמו חברה נורמאלית, אצלינו בארץ מעדיפים ללכת ראש בקיר כלפי הצרכנים ולהשתמש בדרכים מלוכלכות כדי להכריח אותנו לרכוש בסכום כפול בארץ ממה שמוצע בחנויות דיגיטליות.

אבל גם עם הדרכים המלוכלכות האלה סופן של המפיצות הישראליות יהיה מר. בעזרת השם מהר ככל האפשר.

פורסם

הו וכן, נזכרתי במשהו משעשע ביותר.

אני לומד הנדסת תוכנה. וזה די מצחיק לראות באמצע שיעור תכנות, או בהפסקה, סטודנטים מסוככים על משחקים פיראטיים - כשבעוד מספר שנים הם בעצמם יחוו על בשרם את ההרגשה כשגונבים ממך משהו.

פורסם

אין שום בעיה בלהוריד משחק פרוץ,

גם מבחינה חוקית.

רק שאם אהבתם את המשחק,

תרכשו אותו.

פורסם

נקודה מענינת היא שלפי החוק האיסור הוא על העלאת משחקים

זה מוזר כי כל מי שמוריד גם מעלה , בטורנטים אין אפשרות אחרת.

נקודה אחרת בדיון היא שבזכות youtube והמון אתרי משחקים באמת שאפשר לראות

איך המשחק מרגיש, אני עושה את זה וצופה גם בסרטוני gameplay וגם בסרטוני ביקורת

ממליץ לכל מי שחושב לקנות משחק :xyxthumbs:

טורנטים זו ממש לא הדרך היחידה להוריד תוכן לא חוקי. אם אתה מפחד להתפס או משום מה מרגיש טוב עם להוריד ורע עם לעלות אז תעבוד עם הורדות ישירות ונסגר העניין.

פורסם

גם pcgames שודדים. 255 ש"ח ל-Arma 2 Combined Operations שעולה 30$ בסטים ו-25 יורו ב-sprocketidea.com... זה יותר מכפול! וסטים לא ממש המקום הכי זול בעולם לקנות את זה, בחנויות בחו"ל אפשר גם למצוא את זה בהרבה פחות.

כמובן שזה לא מצדיק פריצות, רק מצדיק לא לקנות מישראלים שודדים.

פורסם

הבעיות שעולות עם להוריד תכנים פיראטיים הם לא החוקיות (שכמעט בלתי אפשרי לאכוף), אלא מוסריות. ולמי שאין מוסר אין את הבעיות האלו ופה נגמר הסיפור. אין שום הצדקה להורדת תוכן פיראטי פרט ל"בדיקת" התוכן, שגם הצדקה כזאת צריכה להיות מלווה עם ערך מוסר גבוה מאוד, כי אני מכיר הרבה שבסוף בודקים את המשחק עד לסיומו ואז אומרים "לא שווה לקנות".

פורסם

הבעיות שעולות עם להוריד תכנים פיראטיים הם לא החוקיות (שכמעט בלתי אפשרי לאכוף), אלא מוסריות. ולמי שאין מוסר אין את הבעיות האלו ופה נגמר הסיפור. אין שום הצדקה להורדת תוכן פיראטי פרט ל"בדיקת" התוכן, שגם הצדקה כזאת צריכה להיות מלווה עם ערך מוסר גבוה מאוד, כי אני מכיר הרבה שבסוף בודקים את המשחק עד לסיומו ואז אומרים "לא שווה לקנות".

באמת לא שווה לקנות משחק אחרי שרואים את הסיום שלו.... :smile1:

פורסם

מוסר?! אתה אמיתי?! לטייקונים יש מוסר? רווח של מאות מליונים בשנה עבור מספר בעלי מניות מהאלפיון העליון על גב העשירונים התחתונים זה מוסר?

בעולם הזה אין מוסר - במיוחד לא בחברה הקפיטליסטית המערבית.

thread/

נ.ב

רק לשם ההבהרה - אני לא מוריד משחקים ובסטים יש לי כל כך הרבה משחקים שבחלקם עדין לא שיחקתי. אני פשוט לא מרגיש מחויב לפעול בצורה מוסרית כלפי חברות שעושקות את הציבור.

פורסם

סיפורי סבתא, חברות עושקות את הצרכן בכל מקום. למה אתה לא מתרוצץ בין חנויות וגונב מצרכים?

לא משנה שאתה בכלל טועה והיום בלתי אפשרי בשביל חברות לעשות רווח אם הם לא יתמחרו את המשחקים ב 50-60$, משחקים לפיתוח פשוט עולים עשרות (לפעמים מאות) מיליונים לייצור. שוב, למצוא תירוצים תמיד אפשר. אם אתה לא מרגיש מחויב לפעול בצורה מוסרית זה אומר משהו לגביך לא לגבי המחיר.

פורסם

סיפורי סבתא, חברות עושקות את הצרכן בכל מקום. למה אתה לא מתרוצץ בין חנויות וגונב מצרכים?

כי אני לא יכול? אפשר להתחמק מעונש כשגונבים מדיה דיגיטלית (משחק, סרט, שיר, ספר) אבל להתחמק מגניבה בחנות זה יותר קשה. כן, אם היתי יכולל גנוב את הג'ינס שמוכרים לי בקסטרו ב400 שקל (!!!) למרות שעלות היצור שלו לא עולה על עשרה שקלים היתי עושה זאת בלי לחשוב פעמיים.

לא משנה שאתה בכלל טועה והיום בלתי אפשרי בשביל חברות לעשות רווח אם הם לא יתמחרו את המשחקים ב 50-60$, משחקים לפיתוח פשוט עולים עשרות (לפעמים מאות) מיליונים לייצור.

אולי אתה בכלל טועה? בזמן האחרון יותר משחקים מוצעים למכירה ב30-40$ ביום הראשון. From Dust, The Hunted וכו' וכו'

קימות חברות שמצליחות להרים פרויקטים מרשימים בהחלט בלי תקציב מנופח.

אם אתה לא מרגיש מחויב לפעול בצורה מוסרית זה אומר משהו לגביך לא לגבי המחיר.

זה בהחלט אומר משהו לגבי, זה אומר שבתור צרכן גיליתי את הכח שיש בידי והחלטתי להשתמש בו. מעניין שבזמן שהמחאה החברתית צוברת תאוצה, חרם צרכנים הוכרז על טייקון במדינה (תנובה) - משום מה אתה ממשיך לסנגר על אותם טייקונים שעושקים אותך בגלל ש... בגלל שאנחנו צריכים להיות מוסריים?

ביצים שלי מוסר.

כמו שכתבתי, אני לא גונב משחקים אבל קונה רק במבצעים וכשהמחיר ממש זול (בין 5 ל10 דולר). למרות זאת אני לא מוצא הצדקה להאשים את הצרכן במצב בשוק.

אגב, סתם שאלה - כמה קבצי MP3 יש לך על המחשב?

פורסם

וואו צודק, איך לא ראיתי את זה עד עכשיו, אני חושב שצריך לשלם על משחק גם 100$...

אקטיויז'ן ו EA פשוט מסכנים, איך הם יסתדרו אם לא נשלם 60$ על משחק??? הרי בסופו של דבר המסכנים האלה לא עושים משחקים בשביל רווח, רק בשביל לעזור לצרכנים

החברות הגדולות ממוקדות רווח בלבד ולא מעניין אותן מה קורה עם הצרכן, לדוגמה כל ההגבלות שעושים במשחקים החדשים כדי שלא תוכל למכור אותם כיד שניה, נראה לך הגיוני שמישהו יגיד לך לא למכור ספר שקנית וקראת למישהו אחר?? או שאחרי קריאה אחת 20% מהעמודים יעלמו??

גם לגבי הקטע של לרוץ בין חנויות ולגנוב מצרכים אתה לא מדייק, כשאתה גונב מוצר אתה גונב משהו פיזי שבסופו של דבר יכל להימכר למישהו אחר

חלק גדול מהאנשים שמורידים משחקים לא היו קונים אותם בכל מקרה בכסף מלא ולכן הם לא גורמים לחברה "הפסד כספי", לפעמים זה אפילו הפוך, אם יש למשחק הרבה הורדות זה מגדיל את הבאז התקשורתי שלו, הרבה יותר אנשים מדברים על המשחק והרבה יותר אנשים קונים את המשחק.

עוד השוואה שעשו פה היא לקולנוע שגם שם קונים חתול בשק... שוב השוואה גרועה כי יש הבדל בין להמר על 37 שקל לסרט להימור על 200 שקל על משחק. אם סרט היה עולה 200 שקל אני יכול להבטיח לך שלא הייתי הולך בלי להיות בטוח שהוא יהיה טוב. סרטים שאתה יודע שיהיו בינוניים ועדיין הולך היו נכחדים מזמן.

שלא תבין לא נכון, אני נגד הורדת משחקים, מסיבה מוסרית, אבל בניגוד אליך אני לא חושב שזה בגלל שהחברות מסכנות, חברה שלא מספקת דמו למשחק לא מספקת אותו כי הן לא בטוחות שהוא יצליח, חברה כזאת מוכנה לדפוק את הצרכן עד הסוף בשביל עוד כסף.

הסיבה שאני נגד הורדות היא פשוטה הרבה יותר, גם אם החברות האלה מתייחסות אלינו כמו לחרא אני לא ארד לרמה שלהן ואני שומר על רמה מוסרית משלי והיא לא נותנת לי להוריד משחקים

עוד דבר שאתם לא מבינים כאן זה שהעולם גדול יותר מהחברה שנכנסים לאתר הזה, רוב האנשים בסופו של דבר מכניסים משמחק וזהו, לא משנה כמה מדריכים טובים שי בחוץ אני לא רואה את אח שלי או את חברים שלי מתחילים לקרוא משהו כזה. אם הם מכניסים משחק למחשב, לוחצים על שני נקסטים וזה לא עובד הם יזרקו את המשחק לכל הרוחות ולא יקנו יותר משחקים...

פורסם

@crowbar:

אתה לכל הפחות חרטטן ולכל היותר אנרכיסט רדיקאלי.

אם זה נקרא 'להבין את הכח שלך כצרכן' אז אנחנו בבעיה מאד גדולה :screwy:

ידידי, אם הסיבה היחידה שאתה לא גונב את כל מה שאתה צריך זה כי אתה לא יכול, אתה בסה"כ עבריין בפוטנציה ותו לא. לקאסטרו יש את כל הזכות בעולם למכור ג'ינס גם ב-40,000 ש"ח אם הם רוצים, ואם זה זה מתאים לך אז אל תקנה.

אי אפשר (טוב, אפשר, אבל זה מגוחך) לבוא לחברה פרטית עם מאות מתחרים ולקרוא להם 'חזירים' כי המחיר שלהם לא מתאים לך. יש מספיק ג'ינסים במחירים צנועים יותר, וגם אם אין אז יש מכנסיים פשוטים יותר.

להבדיל אלפי הבדלות יש את מושג החרם - חוקי לחלוטין ואפילו מוסרי. חוקי שוק בסיסיים שעיקרם - יקר לי, לא קונה (להבדיל מ'יקר לי, גונב').

אם מספיק אנשים יחליטו ביחד שיקר להם אז החברה לא תמכור מספיק מוצרים כדי לשרוד ותיאלץ להוריד מחירים (או לפשוט רגל). זה כח צרכני. זה חוקי, לגיטימי ומנצל היטב את הכח הצרכני.

ואף אחד לא מסנגר על טייקונים - בסה"כ מסנגרים על שלטון החוק. אם טייקון עושק אותי בצורה חוקית כי המדינה שלנו לא השכילה להסדיר את החוקים בנושא, אני יכול לבוא בתלונות רק למדינה, ויכול להשתמש באמצעים לגטימיים כגון חרם כדי להלחם בטייקון, אם בא לי.

שוב, הקשר שלך בין 'יקר' ל'אפשר לגנוב' הוא פשוט עבריינות, זהו. לפחות כל עוד לא מדובר באיזה מונופול. אגב, גם אם החברה המדוברת עוברת על החוק באופן כזה או אחר, זה לא ממש מצדיק גניבה - 'גנב מגנב פטור' זה לא חוק רשמי בישראל...

פורסם

מדהים כמה אתם מסלפים את הדברים שלי. מישהו אמר שהחברות "מסכנות"? מישהו אמר שצריך לשלם 100$ ?! תבין, אנשים רוצים לעשות רווח - ככה זה בכל מקום, ככה עובד העולם. אני לא אומר שזה צודק, אבל זה מה יש. מה שאתה אומר זה במצב כזה אם יש לך אפשרות אתה מעדיף לגנוב, או להכתיב למי שיצר את המשחק כמה הוא צריך להרוויח ממנו, אז תן לשאול אותך - מי אתה שתגיד להם מה לעשות ? אתה לא רוצה, אל תקנה, נקודה - תקרא לי קפיטלסיט, אבל אני עושה משהו, אני קובע כמה הוא יעלה - לא טוב לך, שוב אל תקנה. לאן נגיע אם כולם יגיעו להחלטה שעדיף לגנוב? בעולם המשחקים זה יהיה שפשוט לא יוציאו יותר משחקים , (עזבו ACTIVION ו EA, מה עם המפתחות ? הם לא צריכות כסף ?). בעולם האמיתי זה יהיה אנרכיה.

יד שנייה במשחקים פוגעת באופן ישיר במפתחות, לכן כן אני חושב שזה לגיטימי לגמרי להגביל את המכירות של משחקים יד שנייה כמה שיותר באופן חוקי.

עם כל הכבוד לאח שלך, אני חושב שהקהילה טיפה יותר מפותחת.

**** CROWBAR אל תכניס מילים לפה שלי בבקשה, אני בעד המחאה ואני אישית הייתי בשתיים מהעצרות, אז בבקשה תתבגר. אני לא מסנגר על אף אחד. הזכות של תנובה גם למכור קוטג' ב 20 שקל, אני בטוח לא אקנה אותו, ככה גם רוב האנשים ולכן הם יורידו אותו עד למחיר נורמלי - ככה עובדת כלכלה, כמה שאתה חושב שהם רעים בסופו של יום זה אשמת הצרכן הטיפש שקונה במחיר מופרז - כמו שאמרתי לגבי מחירי המשחקים בעותקים קשיחים בישראל, מי שקונה דביל כי הוא תומך בהמשכיות של התופעה (לפי דעתי לא אהבת את הערה הזאת פעם קודמת, תעשה חושבים). אז שוב אל תכניס לי מילים לפה, תגיב רק לגבי מה שאני רושם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים