עבור לתוכן

זקוק להמלצות: עכבר למחשב לעבודה משרדית ממושכת

Featured Replies

פורסם

שלום רב!

אני מעוניין לקבל המלצותיכם לעכבר חוטי נוח מאד לעבודה משרדית ממושכת.

אני עובד על מחשב 8-9 שעות ביום וזקוק ל"עכבר נוחות".

אין מדובר למטרות גיימר וכ'ו...פשוט שיהיה נוח לעבוד איתו.

כיום אני משתמש ב: Microsoft Wheel Optical.

טווח השקעה: עד כ-200ש"ח.

תודה רבה!

פורסם

לא יודע אם יש לך ניסיון עם סוג התקן הקלט הזה, אבל לעבודה ממושכת, ואם עכבר "רגיל" פחות נוח לך הייתי ממליץ עלך על Trackball.

יש את ה-Trackball הזולים יותר (אך הטובים) של Logitech שנכנסים פחות או יותר במסגרת התקציב, ויש יקרים יותר כגון ה-Kensington Expert Mouse.

מבחינת עכברים "רגילים" אין יותר מדי חידושים. אני חשוב שעכבר במבנה ארגונומי בסיסי (לא כמו העכבר שאתה משתמש בו היום, אם כי זה עניין של העדפה וקשה לקבוע מה יותר נוח או פחות נוח לך) כגון Logitech MX400 או M500 (או דומים להם) הוא מספיק (אלא אם כן יש לך דרישות מיוחדות מהעכבר, מה שאתה אומר שלא). אם אתה עדיין סובל מחוסר נוחות בעבודה עם עכבר שכזה הייתי אומר שסבירות גבוהה שמשהו בסביבית העבודה או צורת העבודה שלך לא לגמרי תקין מבחינה ארגונומית.

פורסם
  • מחבר

היי,

רוב תודות על תגובתך המפורט והעשירה במידע!

א. Trackball: יקר מאד...ה"זול" מתחיל באיזור ה-500ש"ח (לדגם של LOGITECH).

ב. אני יבדוק את ה-MX400 וה-MX500 - שאגב, יש לך/לכם מושג אם קיים בינהם הבדל משמעותי שיכול להשפיע לטובה באופן השימוש שלי?

ג. האם קיימים עזרים ארגונומיים מומלצים להפיכת סביבת עבודה לנוחה יותר?

תודה רבה!

פורסם

א. יש לך את ה-Trackman Marble ואת Trackman Optical שהם שני ה-Trackball היחידים החוטיים שאני מכיר שגם נכנסים במסגרת התקציב פחות או יותר.

ב. אם אני לא טועה ה-M500 הוא פשוט גרסה עדכנית של ה-MX400. מבחינת מבנה ותכונות הם זהים או כמעט זהים. יש גם את ה-MX518 שהוא גם נוח לדעתם של הרבה (אבל לדעתי איכות הבנייה שלו לא משהו, פני השטח שלו נוטים להתקלף לאחד זמן לא ארוך). אם הצורה שלו נוחה לך יש את מחליפו ה-G400.

ג. אביזרים ארגונומיים יש, אבל אין פתרון קסם. ארגונומיה היא תורה שלמה (ולפחות הבסיס ממש לא מורכב) שקשורה למבנה סביבת העבודה. זה הבסיס. לאחר כמן ניתן להעזר באביזר כזה או אחר בהתאם לקווים המנחים. לדוגמה, צריך להקפיד על צורת ישיבה נכונה מול המחשב, מיקום נכון של המקלדת והעכבר (הכי נוח זה שהעבר נמצא לצד המקלדת ולא במפלס שונה, ללא חפצים שמפרידים בינו לבין המקלדת) וכו'. יש בנושא לא מעט חומר ברחבי הרשת, אני ממליץ לך לחפש ולקרוא קצת. אולי תגלה שאתה עושה משהו לא לא כל כך נכון.

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

קניתי היום את ה-LOGITECH M-500...כשאני חזרתי הביתה - הכנסתי למגירה את הקבלה (לאחריות) ולפתע אני מגלה מתחת עכבר שקניתי לפני איזה שנה ושלא היה בשימוש (ניסיון של איזה יום-יומיים).

העכבר ש"מצאתי" בבית: STEELSERIES IKARI (אופטיקל)...מה זה נוח :xyxthumbs: ... העיניין הוא שאני לא רוצה לפתוח את עכבר ה-M-500 שקניתי היום בכדי שבאם יהיה צורך - אוכל להחזירו...

יש לך (או לכל מישהו אחר) מושג מה עשוי להיות נוח יותר לעבודה משרדית?

אני כמובן יכול פשוט למכור את ה-STEELSERIES IKARI ולהישאר עם ה-M-500...

אודה לעצתכם!

תודה רבה!

פורסם

אי אפשר להגיד לך מה יותר נוח עבורך. אם יש לך את שני העכברים תנסה את שניהם (לפחות תאחוז ב-M500 דרך הקופסה בלי לפתוח אותה) ותחליט מה יותר נוח לך.

אם העכבר של SS מספיק נוח לך ויש שיפור משמעותי מהעכבר הקיים ואתה לא מעוניין שיהיו לך שני עכברים שאחד לא נמצא בשימוש, אז תמשיך איתו.

פורסם
  • מחבר

אני מנסה את ה-SS עכשיו והוא מרגיש לי נוח - אך יש לי מן הרגשה שהוא קצת גדול על כף ידי (די קטנות)...

נראה כבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים