עבור לתוכן

האם Antivir מתנה את המשתמשים להפעיל את WebGuard בהתקנת Ask Toolbar

Featured Replies

פורסם

לאחר שחזרתי להשתמש באנטי וירוס של Avira AntiVir Personal במחשב של אבא שלי (אוואסט זלל 100% מהמעבד ונעל תכופות את המחשב למרות שהמעבד הוא DualCore Intel Core i3-540, 3066 MHz), הוא התחיל להציג כל כמה דקות פופ אפים שמציעים לי להתקין את רכיב ה-WebGuard בחינם, אשר הינו מנגנון הגנה שקיים מובנה בגרסאות בתשלום של Avira Antivir, ושכיביכול בגרסה החינמית הרכיב נמצא על טולבר חיצוני.

לאחר שהתקנתי את הרכיב, מבדיקה מדוקדקת עלה, כי ה-WebGuard כלל לא היה קשור לסרגל הכלים שהותקן בדפדפנים, וכי הוא הותקן לתוך האנטי וירוס כמו בגרסה בתשלום (הגדרותיו נמצאות במסך ההגדרות של האנטי וירוס), וכי הטולבר שהותקן לא היה אחר מאשר Ask Toolbar (הטולבר התגלה כסרגל חיפוש נקי, וכל קשר בינו לבין ה-WebGuard היה רק חיווי האם הוא פעיל) בתחפושת של Avira.

נכנסתי לתוכנת ה-Revo Uninstaller שלי במטרה לראות האם אכן מופיע ה-Ask Toolbar, ואכן כך היה.

הסרתי את הטולבר, והדבר גרם להסרה אוטומטית של רכיב ה-WebGuard של ה-Antivir שלי בלי שבקשתי. זאת למרות שההסרה בוצעה ע"י Windows Installer ולא ע"י ההתקנה של האנטי וירוס.

האם Avira מכריחים את משתמשי Antivir החינמי, להתקין את Ask Toolbar במטרה לאפשר את השימוש ב-WebGuard ללא תשלום?

פורסם

Best Free AntiVirus Software - Updated 13. August 2011

http://www.techsupportalert.com/best-free-anti-virus-software.htm

Avira AntiVir Personal Edition is another high quality free antivirus, and formerly the Top Pick. The primary reason I removed it from its status involved the recent controversy of AntiVir including a re-branded Ask toolbar in their installer, and a temporary spate of advertisements promoting a possible 'scareware' company. In spite of the negative press though AntiVir is still a top notch antivirus scanner with outstanding detection rates of malware, higher than almost every other antivirus according to tests. AntiVir is still a good choice for a free antivirus scanner, particularly for high risk users. However, there are some minor reservations. First, AntiVir does not include web or e-mail scanning capabilities; this is only available in the paid version. The lack of an e-mail scanner is not a disadvantage, it just means that AntiVir won't warn you of infected emails before you open them. But should you open an infected email, AntiVir will still spring into action, so it doesn't mean that you're not protected from email-based infections. Also, AntiVir contains a rather intrusive advertisement every time it updates. Although AntiVir had signature updating problems in the past, this issue seems to be fixed now.

פורסם
  • מחבר

כתוב בציטוט מהאתר ש-Ask Toolbar מופיע במהלך ההתקנה, אולם לא מתייחסים פה לכך שאם אין Ask Toolbar מותקן, אז אין WebGuard.

ייתכן שההתייחסות לכך היא הקטע שבו מתארים את Avira כ-Scareware Company פוטנציאלי?

למה לא מוציאים אל מחוץ לחוק את ה-Bundled Software אשר מופיעים במהלך התקנת תוכנות חינמיות? ברוב המקרים מדובר בנוזקות, ועל פי רוב, התוכנות הללו נבחרות כברירת מחדל, דבר הגורם להתקנתן ללא בקשת המשתמש.

פורסם

כתוב בציטוט מהאתר ש-Ask Toolbar מופיע במהלך ההתקנה, אולם לא מתייחסים פה לכך שאם אין Ask Toolbar מותקן, אז אין WebGuard.

ייתכן שההתייחסות לכך היא הקטע שבו מתארים את Avira כ-Scareware Company פוטנציאלי?

למה לא מוציאים אל מחוץ לחוק את ה-Bundled Software אשר מופיעים במהלך התקנת תוכנות חינמיות? ברוב המקרים מדובר בנוזקות, ועל פי רוב, התוכנות הללו נבחרות כברירת מחדל, דבר הגורם להתקנתן ללא בקשת המשתמש.

לא מתארים את Avira כScareware' Company' אלא שייתכן שיש אפשרות שAvira מקדמת חברת 'Scareware' עם הפרסומות שהיא מפרסמת.

בכל מקרה תמיד אפשר להחליף

Avast! Free Antivirus/Microsoft Security Essentialsas

פורסם
  • מחבר

כלומר ייתכן ש-Avira מקדמת חברת Scareware ושמה Ask.com (יצרנית ה-Ask Toolbar).

אחד הסיבות שבגלליהן חזרתי ל-Antivir מ-Avast היה שאווסט זלל 100% מהמעבד ותקע את המערכת, בכל פעם שהייתי רק נכנס לתיקיית ה-Backup שלי, שמכילה קבצי התקנות של דריברים ותוכנות שונות וכן תוכנת Mozbackup לגיבוי פיירפוקס, במטרה להתקין במחשב שלי או לעדכן תוכנה או דרייבר, או לגבות את נתוני הפיירפוקס שלי.

אחד הסיבות שבגללן אני מפחד לעבור ל-MSE זה בגלל שלא ניתן בו לכבות את ה-SPYNET, אשר הופך את MSE למעיין רוגלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים