עבור לתוכן

ATi vs. NVIDIA | SLI vs. CrossFire

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רוצה לדעת מה היתרונות ומה החסרונות בין שני החברות, מה כל חברה מציעה ללקוחות ולהשוואות בניהם.

כמו Physx של NVIDIA

וה openGL של ATI

וגם מבחינת תוכנה, פאצ'ים, עידכונים, דרייבים... למי יש את התמיכה התוכנית הטובה יותר? מי מוסיף יותר ביצועים..?

כנל גם בדואל כ. מסך, מה היתרונות והחסרונות של כל שילוב כזה, ביצועים, איזה דואל עובד טוב עם איזה לוחות אם.

חשוב לי לעשות על זה קצת מחקר לפני שאני בוחר חברה.

פורסם

"זה תלוי" זאת התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך בגדול.

זה תלוי בתקציב תלוי באופי השימוש תלוי במשחקים שאתה משחק תלוי בהעדפה אישית בנוחות הדרייבר

זה תלוי בכמה אתה חובב אוברקלוקינג ומבחני ביצועים וכמה אתה מחפש לשנות בכרטיס המסך

זה תלוי כמה שקט אתה מעדיף, זה תלוי באיזו רזולוציה אתה עובד. זה תלוי באילו שימושים אתה עושה מלבד גיימינג זה תלוי אם אתה משתמש גם בלינוקס.

אז אם יש לך שאלות קצת יותר ספציפיות אשמח לענות :)

פורסם
  • מחבר

צודק סליחה שלא נתתי יותר פירוט על שימושיים,

אופן שימוש? יותר לגימיינג\ולצפיה בסרטי HD... לא לעיצוב גרפי, עריכת וידאו \תמונות.

אוברקלוק ? המון.

רעשים לא מפריע לי אם יהיה רועש, אבל כמובן עדיף כמה שפחות.

ומבחינת רזולוציה אני מחפש משהו למסך אחד בלבד, לא שילוב של כמה מסכים אם לזו הייתה הכוונה.

פורסם

כשמדובר על רזולוציה במסך אחד זה יכול להיות 1280X1024 וזה יכול להיות גם 1920X1200 וההבדל גדול בדרישה הממוצעת.

אם לשפוט לפי המפרט שלך אתה משתמש בHD5770 מומהר ובמסך 1280X1024, אני לא יודע כמה כדאי לך לשדרג. האם אתה לא מרוצה מהביצועים שלו ברזולוציה הזאת?

פורסם
  • מחבר

אני יודע שיש הבדלים בין רזולוציות גם במסך יחיד.

אני פשוט לא מבין מה הבעיה להציג את זה בצורה פשוטה,

ברזולוציות נמוכות - NVIDIA

ברזולוציות גבוהות - ATI

אני גם עושה שדרוג לכלל החלקים זה לא משנה....

פורסם

dj, הוא אמר שהוא "בוחר חברה". זה לא בהכרח אומר שהוא רוכש כרטיס ;D

אני חושש שתראדים מסוג זה נוטים להתפתח למלחמות מעריצים במהירות, לפעמים מכוונים לשם מראש.

ולא שיש איסור על מלחמות כאלה, אבל יש סטיקי יעודי בדיוק בשביל זה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=484471.0

פורסם
  • מחבר

עברתי על הדיון הזה, הוא לא מפרט את מה שאני מחפש.

אני מחפש את היתרונות שיש לכרטיסי מסך של NVIDIA לעומת היתרונות של כרטיסי מסך ATI,

כמו למשל OPENGL של ATI

וphysx של NVIDIA

מה זה נותן ומה השני נותן.

מאיזה חברה אפשר לוהציא OC יותר טוב בד"כ!!!

פורסם

אין דבר כזה מאיזו חברה אפשר להוציא יותר OC

HD6850 ו-GTX460 אוברקלוקרים מדהימים (היו לי בערך 5 מכל סוג...) בעוד ש-HD6970 ו-GTX550TI לדוגמא פחות מצטיינים בזה

גם בתוך הכרטיסים עצמם יש את הדגמים הפחות והיותר מוצלחים.

OPENGL זה ממש לא תקן ייחודי לAMD, זה שהם דואגים להוציא ערכות פיתוח ולעדכן תוכנות בנושא רק אומר שהם עושים את העבודה שנדרשת מהם. PHYSX לעומת זאת זה כן תכונה ייחודית אבל שוב, תלוי כמה זה קשור להתעסקות שלך במשחקים שתומכים בטכנולוגיית PHYSX GPU.

בין אם תקנה איזה HD6950, תפתח אותו ותמהיר אותו או GTX570 וגם לו תבצע המהרה אתה תהיה שמח, הבדלי הביצועים כמעת זניחים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ואיזה שילוב דואל ברמת העיקרון יותר טוב?

שוב גם פה אני יודע שזה משתנה ולתלוי ויש Mirco shuttring, ומיליון דברים..

איזה דואל מציע יותר למשתמש?

פורסם

שתי הטכנולוגיות של ריבוי כרטיסי מסך טובות.

כרגע CF של שני כרטיסי 6XXX נותן יותר שיפור על כרטיס בודד מאשר SLI של שני כרטיסי 5XX

פורסם

שתי הטכנולוגיות של ריבוי כרטיסי מסך טובות.

כרגע CF של שני כרטיסי 6XXX נותן יותר שיפור על כרטיס בודד מאשר SLI של שני כרטיסי 5XX

השיפור (יעילות) משתנים ממשחק למשחק. אבל אם עקרוני להתייחס בכלליות, אז לדוגמא נסתכל על הטבלה הזאת:

http://www.xbitlabs.com/images/video/radeon-hd6970-crossfirex/zfulltable.png

ב-FPS ממוצע לכל המשחקים הנבדקים, זוג 6970 משפר בכ-55.2% לעומת בודד, וזוג gtx570 משפר בכ-52.6% לעומת בודד.

אז אם לשפוט ע"פ ממוצע של קבוצת המשחקים האילו, השיפור של CF גדול בכ-5% ביחס לשיפור של SLI, ברז' fullhd ללא AA.

קבוצת משחקים אחרת יכלה להראות תמונה שונה לגמרי. ובכל מקרה, אני לא מבין למה זה רלוונטי איזה מערך משפר יותר לעומת כרטיס בודד,

כאשר מבחינת הביצועים נטו, לתוצאת ה-FPS הסופית משקל כבד יותר בבחירת המערך. ז"א אם אתה משווה מערכי כרטיסים - אתה רוצה להשוות

מי מספק יותר FPS בשורה תחתונה ולא איזה מערך "יעיל" יותר בהשוואה לכרטיס בודד. זאת תוך כדי התעלמות מכל נושא התמיכה, תחזוקה וכל מה שמסביב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים