עבור לתוכן

נמנע מרכישת דיסקים קשיחים של 4k סקטור - האם החשש מוצדק?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין ברכישת דיסק קשיח HD204UI F4EG 2tb אך כל הסיפורים סביב הבעיות עם הדיסקים של ה4K סקטור ,תחת XP (מערכת הפעלה שאני לא אעזוב בזמן הקרוב) מרחיקים אותי מקנייתם. (זו הסיבה שעזבתי את WD בזמנו). מצד אחד יש לא מעט מאמרים ברשת שמדברים על כל בעיות ה- alignment שנוצרות, למשל המאמר הזה:

http://arstechnica.com/microsoft/news/2010/03/why-new-hard-disks-might-not-be-much-fun-for-xp-users.ars/2

מצד שני, מוכרים בחניות ששאלתי אותם על זה, אמרו שהם לא מבינים על מה אני מדבר.

השאלה היא, האם החשש מוצדק? במידה וארכוש את הדיסק הקשיח, מה אצטרך לעשות כדי שלא ייווצרו בעיות כלשהן? האם בכלל אמורות להיווצר בעיות?

פורסם

מוכרים לא תמיד יודעים יותר מדי. ממש לא הייתי סומך עליהם. על בעיית ה-4K קראתי מזמן, אני לא חושב שתיקנו אותו תחת WINXP.

בכל מקרה, אם יש סיבה בגינה אתה חייב XP, תוותר על הדגם הנ"ל, לא ויתור משמעותי.

פורסם

למה אתה נשאר עם XP? (סתם מתוך סקרנות)

פורסם
  • מחבר

XP בגלל שזה עובד, וזה פשוט. לא אוהב את כל החלונות שקופצים וזזים לאן שבא להם בווינדוס 7, חוצמזה, שכיום אין לי זמן ללמוד לעומק מערכות הפעלה חדשות. באופן כללי, אני מתעב את ווינדוס ומפעיל הכל דרך TOTAL COMMAMDER.

הבעיה היא, שאני עובד המון עם דיסקים קשיחים, ומבחינה כלכלית, ה2TB זול באופן משמעותי במחיר לגיגה.

פורסם

אם יש לך חומרה סבירה אז אני ממליץ לעבור לווינדוס 7

פורסם

בסופו של דבר אתה רק דוחה את הקץ...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שאלה:

במידה ואני יוצר מחיצות ומפרמט באמצעות WINDOWS 7 או באמצעות GPARTED, האם אוכל לאחר מכן לחבר את הדיסק הקשיח לXP מבלי שיהיו בעיות כלשהן?

(סליחה שאני מקפיץ את הנושא, פשוט ראיתי את הפתרון הזה באיזה שהוא מקום, ורציתי לשאול מה דעת המומחים בפורום.)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים