עבור לתוכן

בעיה עם מערכת מחשב חדשה - לא תומכת בשני מסכים.

Featured Replies

פורסם

הנה משהו מעניין,

מעבד: i3 2100

לוח אם: Intel BLKDH67BL-B3 I5 Socket 1155 H67 CHIPSET B3

המחשב חדש (יומיים) הותקן עם Windows 7 כולל SP1 וכל העדכונים וכן דריוורים עדכניים של אינטל ועדכון לגרסת BIOS אחרונה.

הבעיה היא כזאת, המחשב מתקשה להיכנס למצב BIOS - כלומר המסך שחור כמעט במשךכל ה-boot ורואים תמונה רק במסך ה-login של הwindows.

אם לוחצים F2 (כניסה ל-BIOS) במהלך ה-boot המחשב לא מראה כלום (מסך שחור) ולא עולה ל-Windows.

כמובן שבוצע CMOS CLR מספר פעמים לאחר שהמחשב לא עלה כלל. אם מחברים שני מסכים (טלויזיה ב-HDMI, ומסך ב-DVI) שניהם מושחרים והתמונה מופיעה מדי כמה זמן לשניות ב-DVI ונעלמת)

כאשר windows עולה, בהגדרות מסך רואים רק מסך אחד ואין שום אפשרות להוסיף מסך שני גם דרך הגדרות ה-driver של אינטל.

בקיצור מחשב שנבנה לקולנוע ביתי לא מסוגל להתחבר לשני מסכים בשום אופן (לא נותן אופציה בכלל) וגם לא נותן להיכנס ל-boot.

(למה לא קניתי Gigabyte ונכנעתי למוכר שרצה למכור לי Intel :nixweiss: )

פורסם

סנדי ברידג לא תומך ב-2 מסכים.

איזה גרסת BIOS יש לך? תבדוק באמצעות speacy או תוכנה דומה.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שאינטל לא יודעים את זה, מעוניין לספר להם?

פורסם

טעות שלי :kopfpatsch:

בכל אופן גיגלתי קצת וחיבור שני מסכים מחייב שאחד מהם יחובר דרך VGA.

דרך אגב לאינטל יש כלי שעובד דרך ווינדוס ומאפשר לשנות הגדרות ב BIOS.

פורסם

בהגדרות ה-BIOS תגדיר ידנית את ה-Primary Video Port להתקן הרצוי וכנ"ל את ה-Secondary Video Port.

אם זה לא עוזר תגדיר את ה-Primary Video Port ל-DVI/HDMI ואת ה-Secondary Video Port כ-None.

רק דע שקיים סיכוי שלא משנה מהן ההגדרות, תמיד מסכי ה-POST וה-BIOS יוצגו אל התקן ה-DVI (או VGA אם אתה משתמש במתאם), כך לפחות אני יודע מניסיון עבר, אין לי ניסיון אישי עם הלוחות SB של Intel ולכן אני לא יודע אם השתנה משהו ב-BIOS ואני די מתבסס פה על דברים ששמעתי וקראתי וכותב את זה כדי שלא תופתע או תחשוב שמשהו לא תקין אם זאת אכן ההתנהגות בפועל (Intel הגדירו את זה כהתנהגות רצויה -- שזה כידוע שם קוד לבאג שאין לנו מושג למה הוא קורה ואין לנו כוח לטפל בו). אם המצב שונה ובאמת ההגדרה ב-BIOS באה לידי ביטוי גם בפועל אשמח ואודה לך אם תיידע אותי :).

פורסם
  • מחבר

שי תודה,

לגבי שינוי הגדרות ב-BIOS:

הבעיה היא כזאת, המחשב מתקשה להיכנס למצב BIOS - כלומר המסך שחור כמעט במשךכל ה-boot ורואים תמונה רק במסך ה-login של הwindows.

אם לוחצים F2 (כניסה ל-BIOS) במהלך ה-boot המחשב לא מראה כלום (מסך שחור) ולא עולה ל-Windows.

לגבי עדכון ה-BIOS מתוך Windows:

דרך אגב לאינטל יש כלי שעובד דרך ווינדוס ומאפשר לשנות הגדרות ב BIOS.

התקנתי ובדקתי אותו והאופציות מאוד מוגבלות שם. לא ניתן להגדיר מסכים וכדומה.

בכל אופן מסתמן שזאת כנראה בעיית לוח, דיברתי עם החנות והוא יוחלף כנראה בקרוב - הפעם ל-Gigabyte אין לי סבלנות להיגיון של אינטל.

חשבתי שמישהו נתקל או מכיר את הלוחות של אינטל. העובדה שהוא לא נכנס ל-BIOS פשוט משגעת.

פורסם

זה קורה גם כשמחובר רק מסך אחד (רצוי ל-DVI)?

בדרך כלל יש בעיה כאשר מחוברים שני מסכים בחיבור דיגיטלי. אם זה אכן המקרה (אני מניח לצורך העניין שהלוח תקין) אז קודם צריך לחבר מסך אחד, רצוי בחיבור DVI, להגדיר הכל ב-BIOS ורק לאחר מכן לחבר את המסך השני.

פורסם
  • מחבר

כן, לא מצליח להיכנס ל-BIOS גם כאשר רק DVI מחובר. נסיון ללחוץ F2 במהלך ה-BOOT משאיר את המסך שחור לעד - טוב לא באמת לעד רק עד ה-reboot הבא.

כאשר שני מסכים מחוברים אף אחד לא פועל.

כאשר המערכת פועלת כפי שאמרתי לא רואים במסך ההגדרות הגרפיות (של Windows או של אינטל) שמי מסכים כפי שמחשב נורמלי מראה אלה רק אחד.

פורסם

אוקיי, בהחלט נשמע יותר כמו לוח תקול מאשר "התנהגוחת רצויה".

הייתי פותח את המארז כדי לבדוק אם אין איזה משהו משוחרר באזור יציאות הוידאו, אבל כמובן שעדיף להחליף את הלוח מאשר סתם לבזבז עליו יותר מדי זמן.

פורסם
  • מחבר

אתה יודע שאין במערכת המחשב הזאת יותר מידי, לוח ומעבד. אז להבנתי זה הלוח או המעבד תקולים. אחרי הכל כל יציאה עובדת לבדה.

לא מבין מה זה

משהו משוחרר באזור יציאות הוידאו

הלוח חדש ונראה תקין מכאנית.

מעניין איך המערכת מזהה התקני תצוגה ב-Sandy Bridge, היות והכל במעבד - אחרי הכל הלוח זה רק ברזלי תצוגה אם אני מבין נכון - יתכן ודוקא המעבד תקול ולא מסוגל לנהל שני מסכים בו זמנית. אבל זה שהלוח מסרב לפעול ביציבות ולהיכנס ל-BIOS כשמבקשים יפה הופך אותו לחשוד.

אלה אם כן ה-BIOS לא מצליח להעביר את הפרמטרים הבסיסיים למעבד לפני שמערכת ההפעלה עולה וכך נשארים בחושך עד שה-Drivers של מערכת ההפעלה נכנסים לפעולה.

סתם תיאוריה שאני מעלה.

פורסם

כבר יצא לי להתקל ב"תושבת" משוחררת של יציאת הוידאו בלוח שגרמה לכל מיני בעיות (תקלה בייצור או מלאכה באיכות ירודה).

חלוקת התצוגה במהלך ה-BOOT עד לכניסה למערכת ההפעלה מנוהלת על-ידי ה-BIOS אז קיים סיכוי שה-BIOS לא תקין או שאפילו משהו בלוח עצמו לא תקין (בחיבורים, תקשורת בין הרכיבים), מן הסתם המצב שאצלך אינו תקין, כך שאני שותף לגמרי להנחה שלך שהלוח (ולצורך העניין ה-BIOS מוגדר כחלק מהלוח) הוא בסבירות גבוהה יותר מקור הבעיה. אני פחות חושב שמדובר בבעיה במעבד, למרות שגם זאת אפשרות באופן תיאורטי. אני גם לא חושב שאתה צריך לפסול לוחות של Intel רק בגלל שאולי הלוח הזה תקול, אבל תעשה כמובן מה שהכי מתאים לך במסגרת האפשרויות. עבור HTPC אין גם כך צורך באיזה לוח עשיר במיוחד בחיבורים.

פורסם
  • מחבר

לגבי אינטל אתה בהחלט צודק, לא פוסל אותם.

זו סתם הרגשה מזופתת שחסכתי 70 ש"ח וקיבלתי טירטורים ועוגמת נפש, למרות שזה כמובן יכל לקרות גם עם לוח אחר.

לגבי הנדסת אנוש והיגיון אני בהחלט מעדיף את Gigabyte על אינטל וזה מנסיון אישי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים