עבור לתוכן

המלצה לכונן קשיח 100GB עבור מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

אהלן

הבקשה שלי היא די פשוטה - אני מעוניין לרכוש הרד-דיסק נוסף שעליו תותקן רק מערכת ההפעלה (WIN7),

אני מבקש המלצה לכונן קשיח מהיר בעל נפח של עד 100GB

תודה רבה

פורסם

את מתכוון דיסק קשיח או כונן SSD ? (כונן עם זכרון FLASH)

כיום אין כוננים משתלמים בעלי נפח של פחות מ 500GB, כשההבדל אל 1000GB הוא 60 שח. (כל הכוננים הקטנים יותר עולים אותו מחיר)

(הכוננים בלינקים שצירפתי מהירים ומומלצים)

פורסם

...אלא אם כן הכוונה לSSD.

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון לכונן רגיל.

כרגע הכונן שלי זה segate barracuda בנפח של 500 GB.

הבעיה היא שהוא די איטי. בנוסף לכך, לפני כמה שנים נשבר לי ההארד- דיסק במקום שבו מתחבר כבל ה SATA. הכונן עדיין שמיש (עשיתי שם איזו קומבינה נפלאה שהכבל יהיה מחובר למרות שהשיניים שמחזיקות אותו שבורות) ולכן אני מעוניין להוסיף הארד דיסק נוסף שעובד כמו שצריך.

אני לא מתכוון לSSD, אלא להארד דיסק בנפח של 80-100 GB, שעליו אני אתקין את מערכת ההפעלה, ולכן חשוב שיהיה מהיר. ראיתי שממליצים על הF3 של samsung אבל בנפחים הגדולים יותר. האם ההמלצה תקפה גם לגבי הנפחים הקטנים יותר?

תודה רבה!

כמו כן אציין שאין לי אפשרות לעשות RAID (לצערי..) כיוון שלוח האם שלי לא תומך בזה

פורסם

ההמלצה לגבי הנפחים הקטנים יותר היא לא לקנות כאלה. הם לא יהיו זולים יותר, וגם לא מהירים יותר (ולהיפך). בנוסף, הם גם יהיו קשים עד בלתי אפשריים להשגה.

מהי הנחת היסוד שבגללה אתה מחפש כונן בנפח קטן דווקא? לאילו יתרונות אתה מצפה מכונן כזה?

פורסם
  • מחבר

גם כי נפח קטן מספיק לי (יש לי כבר אחד גדול)

וגם עד כמה שזכור לי (אבל יתכן שאני טועה) מהירות הקריאה והכתיבה מכונן בעל נפח קטן יותר היא טובה יותר

פורסם

אתה יכול לקנות כונן של 500GB ולפרמט רק 100GB מתוכו.

הוא יעבוד יותר מהר מאותו כונן בקיבולת מלאה.

פורסם

וגם עד כמה שזכור לי (אבל יתכן שאני טועה) מהירות הקריאה והכתיבה מכונן בעל נפח קטן יותר היא טובה יותר

להיפך.

ככל שהדיסק בעל נפח יותר גדול, כך צפיפות הנתונים יותר גדולה על משטח/י הדיסק. ולכן, בכל סיבוב של הדיסק, נקראים/נכתבים יותר נתונים.

מהירות כתיבה/קריאה הכי טובה, בדר"כ תקבל בדיסק 7200rpm (אם מדברים על דיסקים סטנדרטים) בעל הנפח הגדול ביותר. כיום זה אומר 2TB. (ו 3TB אם הלוח שלך תומך בזה, ואתה עובד בוינדוס 7)

מה שהעירו לגביי פירמוט בגודל קטן יותר, זה נכון. וזאת מכיון שהדיסק קודם מקצה את החלק החיצוני של הפלטות שלו לכתיבה. ולכן בכל סיבוב, הראשים עוברים ומכסים מרחק ואיזור גדולים יותר. התוצאה מהירויות גבוהות יותר.

אבל עדיף לא "לבזבז" את המקום. ואם זה מאוד חשוב לך, ניתן לפרמט ל 2 חלקים. חלק ראשון למערכת הפעלה. (נגיד 100GB כפי שרצית) ובשאר להשתמש רק עבור איחסון.

פורסם
  • מחבר

מה שהעירו לגביי פירמוט בגודל קטן יותר, זה נכון. וזאת מכיון שהדיסק קודם מקצה את החלק החיצוני של הפלטות שלו לכתיבה. ולכן בכל סיבוב, הראשים עוברים ומכסים מרחק ואיזור גדולים יותר. התוצאה מהירויות גבוהות יותר.

תודה על התיקון. התכוונתי למה שאמרת

אז לסיכום אני מבין שאי אפשר למצוא הרד-דיסק קטן במחיר זול, אלא לפחות 500GB

תודה רבה.

פורסם

אתה יכול לקנות velociraptor של WD

הם קטנים ומהירים אבל לדעתי לא שווים את הכסף.

150 ג'יגה ב- KSP עולה 450 שקל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים