עבור לתוכן

התנהגות מוזרה של traceroute

Featured Replies

פורסם

היי,

אני עוזר לחבר להעביר את האתר שלו לשירות אירוח אחר,

אחרי ששיניתי את הכתובת בdns לשרת החדש, האתר לא עולה יותר. בדיקה באמצעות nslookup הראתה ששם האתר מפנה לכתובת IP הנכונה - אך פה זה נהיה מוזר - אם נותנים פינג לשם של האתר אין תגובה, אם נותנים פינג לכתובת הIP מקבלים תגובה. בדיקה בtracert מראה את אותן תוצאות, לפי כתובת IP יש תגובה, לפי שם האתר זה נתקע איפשהו בדרך.

למישהו יש רעיון למה זה יכול לקרות?

פורסם

בדומיין עצמו שינת את השרתי NS? לאיחסון החדש?

פורסם
  • מחבר

האמת שלא.

האחסון החדש הוא לא ממש שירות אחסון אלא מכונה פיזית אי שם בארה"ב. אני אהיה חייב להתקין עליה גם שרת DNS כלשהו ולכוון אליה את רשומת הNS? למיטב הבנתי התפקיד של הdns הוא רק לשייך את השם לכתובת ואז אני יכול להשתמש גם בשירות הDNS של הVPS הישן - והוא אכן מוצא את הכתובת החדשה בעזרתו, ולכן אני מבולבל שזה לא עובד. איך זה משפיע בדיוק? (כנראה שחסר לי קצת ידע בנושא...)

פורסם

לאחסון עצמו יש שרתי NS, מה שבעצם אתה צריך לעשות זה להגדיר את השרתי NS של הדומיין באיחסון החדש.

אתה צריך להכניס בהגדרות של הדומיין את השרתי NS של האחסון שלך.

זה בעצם יקשר בין הדומיין לבין האחסון.

זאת אומרת שברגע שאתה עושה NSLOOKUP לאתר שלך, אתה אמור לקבל את הIP של האחסון.

פורסם

אם מדובר במכונה ללא שירות bind , יש לך מספר אפשרויות.

בין השאר , תוכל לארח את הדומין דרך ספק שירותי DNS כמו zone edit.

או להתקין bind ליצור zone SOA על השרת החדש שלך בשביל הדומין.

לשאלתך המקורית

traceroute אינו מתנהג מוזר , הוא עושה את העבודה שלו נאמנה.

אני ממליץ להשתמש בכלי dig על מנת לאבחן את הגדרות הדומין.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אנסה את מה שאתם מציעים ואעביר את הDNS שלי לzonedit ואת רשומות הNS שלי לשרתים שלהם. (למי יש כוח לתחזק עכשיו bind...)

כרגע אני פשוט סקרן לדעת למה זה לא עבד מבחינה טכנית -

אם היה לי חשבון בשירות הVPS הישן שאפשר לי גישה לשירות הDNS שלהם, ועדכנתי שם שיפנה לכתובת הIP למכונה החדשה שיש, ובעזרת nslookup וידאתי שאכן כשמחפשים את השם של האתר, מקבלים את כתובת הIP החדשה - מה הסיבה שלא הצלחתי להגיע אליה? הרי לכתובת הIP הגעתי בלי בעיות. אני מנסה להבין מה זה משנה מי מספק את שירות הDNS שלי כל עוד הוא נותן תשובה נכונה...

לפעמים אני זקוק לקצת :bash: , אבל אם מישהו יוכל להסביר לי בקצרה אני אשמח.

פורסם

זה לא משנה מי מספק את שירותי הDNS, ואתה לא חייב להעביר את הNS.

יכול ליהיות שהשרת החדש הוא שרת שיתופי? אם כן אתה צריך להגדיר לו שכל בקשה שמגיעה לדומיין הזה תפנה לתיקייה המתאימה על השרת.

פורסם

אם יש לי אחסון נגיד בחול וקניתי דומיין בארץ איך בדיוק הם יקושרו אחד לשני? בטלפטיה? אתה חייב לשייך כתובת NS של האחסון אצל הדומיין....

פורסם

A record? :nixweiss:

למרות שגם טלפטיה זו דרך לא רעה בכלל... :facepalm:

פורסם

יכול להיות שכשעזבת את השירות הישן, הם הפסיקו להפיץ את הדומיין בשרת ה- DNS שלהם? כל הסיפור הנשמע מאוד מוזר. כשאתה עושה ping או traceroute לדומיין, אתה מקבל את ה- IP הנכון (גם אם אין תשובה ממנו)?

יעזור אם תציין מה הדומיין.

פורסם

A record? :nixweiss:

למרות שגם טלפטיה זו דרך לא רעה בכלל... :facepalm:

אבל הוא החליף איחסון שונה לגמריי אז זה לא אפשרי.

פורסם

מה הקשר בין אירוח האתר לדומיין? זה שני שירותים שונים לגמרי.

אם אתה לא מבין איך זה עובד, תפסיק להתנשא ותשאל.... :)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שכשעזבת את השירות הישן, הם הפסיקו להפיץ את הדומיין בשרת ה- DNS שלהם? כל הסיפור הנשמע מאוד מוזר. כשאתה עושה ping או traceroute לדומיין, אתה מקבל את ה- IP הנכון (גם אם אין תשובה ממנו)?

יעזור אם תציין מה הדומיין.

החשבון באחסון הישן עדיין פעיל (וגם כנראה ישאר פעיל, רק למטרה אחרת). אני מציין את זה כי הDNS שם עדיין פעיל ואכן כשעשיתי ping או tracert לדומיין אני מקבל את הIP הנכון, החדש.

אני בכוונה לא ציינתי עד כה את את שם הדומיין (האתר חצי-מסחרי, אני קצת לא רוצה שבחיפוש עתידיים בגוגל הוא יקושר עם חובבן כמוני ;) ) - כרגע בגלל שאנחנו רוצים שהאתר ישאר זמין אז החזרנו אותו לIP הישן. ברור לי שזה מקשה על כולם לעזור לי אז אשתדל לעשות בלילה ניסיון ולהחזיר את רשומת הDNS לIP החדש ולהעלות סקריןשוט של tracert עם פרטי הדומיין מושחרים.

פורסם

מה שאתה מתאר בלתי אפשרי. הדומיין לא משחק תפקיד ב- trace/ping אחרי ה- IP resolution. אם אתה מקבל את ה- IP הנכון, אין שום הבדל בין ping לדומיין ו- ping לכתובת IP. אתה מוזמן ללכוד את התעבורה שזה מייצר עם כל סניפר ולראות שאין שום הבדל בכלל בין הפאקטים של פינג (או trace) לדומיין ול- IP.

נו, אז יש בעיות באתר gay-midgets-live-sex.com. קורה. לא צריך להתרגש. 8) אבל מה אכפת לך שהוא יקושר אליך?

פורסם

מה הקשר בין אירוח האתר לדומיין? זה שני שירותים שונים לגמרי.

אם אתה לא מבין איך זה עובד, תפסיק להתנשא ותשאל.... :)

אני עובד בבניית אתרים ואירוח אתרים ואני עושה את זה על בסיס יומי, אז אני יודע מה שאני אומר, מה שאני לא יודע אני שואל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים