עבור לתוכן

התייעצות לגבי רכישה של 8 דיסקים קשיחים וRAID

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכוון להחליף את המחשב ורוצה שבמחשב החדש יהייה לי גיבוי בצורת RAID

בלוח האם :

Gigabyte Z68X-UD7-B3

יש שני בקרים:

הראשון עם 2 חיבורי SATA3 שעליו אני בתכוון לחבר 2 דיסקים עם חיבור RAID1:

‏2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS‎

השני עם 2 חיבורי SATA3 וארבע חיבורי SATA2 שעליו אני מתכוון לחבר 6 דיסקים עם חיבור RAID5:

‏1.5TB 7200 RPM, 32MB SATA II ST31500341AS‎

חשוב לי שיהייה לפחות 6 טרה איחסון (בנוסף למערכת ההפעלה) במערך RAID

חשוב לי שהמחשב יעבוד מהר וחלק.

האם החלפת ה ‏2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB ב- ‏1TB 7200 RPM, 32MB SATA III ST31000524AS‎

יש הבדל כלשהו בינהם חוץ מהמטמון הכפול?

והאם המטמון הכפול ב2טרה מהווה יתרון בביצועים?

שאלה נוספת - אפשרי לחבר את 6 הדיסקים 1.5T על הבקר השני למרות ששני חיבורים עם SATA3 וארבע עם SATA2 בלי שהדבר יגרום לבעיות?

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שבמקום שתי דיסקים בRAID1 של:

‏2TB Barracuda XT 7200RPM 64MB Sata III ST32000641AS‎

שעליהם אני אתקין את מערכת ההפעלה אני אשים שני דיסקים בRAID0 של :

‏1TB 7200 RPM, 32MB SATA III ST31000524AS‎

ועליהם אתקין את מערכת ההפעלה ואת הגיבוי אעשה בדיסק חיצוני

מה אתם אומרים? יהייה שיפור משמעותי?

פורסם

מערך RAID לא נועד לגיבוי אלא ליתירות. אמנם ניתן לנצל זאת לגיבוי (ואכן יתירות זה סוג של גיבוי) אבל עדיף לבצע זאת עם גיבוי חיצוני.

כך במקרה של כשל בספק נניח, הקשיח החיצוני יהיה מחובר למקור מתח חיצוני.

בכל מקרה רצוי שלא לבצע RAID שאינו פשוט (RAID0) ועוד עם מספר רב של קשיחים באמצעות הבקר המובנה ולא עם בקר ייעודי או NAS.

לשאלתך - מדוע אתה מעוניין לבצע RAID0?

אם מה שאתה רוצה זה גיבוי, קנה מחצית מהנפח לאחסון וחצי לגיבוי. בין אם חיצוני או פנימי, ישנן תוכנות שמבצעות את הגיבוי באופן קבוע ומוגדר מראש.

פורסם
  • מחבר

למה אתה מתכוון ביתירות?

התכנון הוא לבצע שתי מערכי RAID

אחד של מערכת ההפעלה RAID1 או RAID0 במידה והשני יתן ביצועים טובים יותר

במידה ואני אבחר באפשרות הראשונה אז ה"גיבוי" יתבצע בדיסק השני במערך, במידה ואבחר בשניה אז הגיבוי יהייה חיצוני(פחות נוח במידה ואחד הדיסקים יתקלקל ולכן אני מעדיף את האופציה הראשונה אלא אם זה יתן לי ביצועים טובים יותר)

המערך השני יהייה RAID5 שיורכב מ6 דיסקים וגם בו הRAID נותן לי גיבוי במקרה ואחד הארדיסים מתקלקל

למה לא מומלץ לבצע RAID באמצעות הבקר המובנה?(וזה נכון גם במידה ולוח האם הוא ברמה גבוהה?)

פורסם

קרא את http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3917198#msg3917198

מה זה יתירות לעומת גיבוי....

גיבוי אומר שיש לך קובץ A שאתה יוצר לו 2 עותקים... האחד בכונן "א" השני בכונן "ב" אם כונן ב מת אז יש לך את המידע ב-א, אבל אם תמחק את הקובץ מ א הוא עדיין ישאר ב-ב

יתירות אומרת שיש לך 2 קשיחים, במקרה של רייד1 שהמידע נכתב ונקרא בו זמנית משניהם, אם אתה יוצר קובץ A אז הוא יכתב בשניהם, אם אחד מהם יקרוס המידע יהיה על השני... אבל אם תמחק, המידע ימחק משניהם, זה ההבדל מול גיבוי

RAID0 יתן ביצועים יותר טובים, אבל הוא יותר מסוכן, אם קשיח אחד במערך יקרוס כל המידע ילך לעזזל

לגבי הבקר... ללוח זול וללוח יקר יש את אותו הבקר של אינטל, אין הבדל

אם אתה מתכנן לבנות מערך "כבד" מומלץ ללכת על בקר איכותי, זה לא זול אבל הבדל הביצועים ניכר. אני אישית בניתי את המערך שלי מסביב לבקר DELL PERC 5/I

פורסם

לא רק ביצועים אלא גם אמינות והיכולת לעמוד ברוחב פס גבוה.

במקרה של וירוס למשל, אם נמחקים לך כמה קבצים הם ימחקו מכל הקשיחים שנמצאים ב-RAID.

פורסם

במקרה של וירוס למשל, אם נמחקים לך כמה קבצים הם ימחקו מכל הקשיחים שנמצאים ב-RAID.

??? מה הקשר בדיוק?

פורסם
  • מחבר

לגבי הבקר... ללוח זול וללוח יקר יש את אותו הבקר של אינטל, אין הבדל

אם אתה מתכנן לבנות מערך "כבד" מומלץ ללכת על בקר איכותי, זה לא זול אבל הבדל הביצועים ניכר. אני אישית בניתי את המערך שלי מסביב לבקר DELL PERC 5/I

איך הבקר הזה:

http://www.ebay.com/itm/LSI-Mega-Raid-MR-SATA-300-8X-Storage-Adapter-LSI00005-/330537857866?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf597734a

לא רק ביצועים אלא גם אמינות והיכולת לעמוד ברוחב פס גבוה.

ההבדל בביצועים הוא משהו מורגש ובאמת משמעותי? ויורגש למרות ההבדלים בדיסקים שאני מתכוון לקנות?

פורסם

הבקר הזה לא יתאים לך, הוא עם חיבור PCI-X... אין לך כזה במחשב

לגבי הבדל הביצועים... עם 6 קשיחים ברייד 5, הרוחב פס הנוסף יתן לך הבדל

פורסם

לא צריך 2000 בשביל בקר טוב, שלחתי לך פרטי

בכל מקרה, הבדל יש... כמה הוא גדול? רק אחרי שמשווים אפשר לדעת אבל תבין שבקר מובנה משתמש במעבד וזיכרון של המערכת בעוד שבקר יעודי מכיל מעבד וזיכרון משלו וגם רוחב פס נפרד על הPCIE במקום בלוח עצמו, כל זה ביחד עם עוד דברים שיש בבקר נותנים לו יתרון גדול במיוחד במערכים גדולים של קשיחים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים