עבור לתוכן

מחפש פתרון פשוט למערך אחסון גדול יחסית

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע שני מערכי RAID האחד בעל שני דיסקים 1.5TB ב-RAID0 ומערך נוסף של 2 דיסקים ב-RAID1.

לאחרונה הלכו לעולם שני דיסקים, אחד בכל אחד מהמערכים. אומנם אני יכול לגשת לנתונים אבל המערכת מתריעה זה זמן מה ששני הדיסקים ברמת Degraded ומומלץ להחליפם.

אני מעוניין לבנות מערך של 8-10TB בסך הכל ואני מחפש את הפתרון הזול ביותר וגם הפשוט ביותר.

אני יוצא מנקודת הנחה שדיסק באיכות סבירה של 2TB עולה כ-450₪, ובמידה והוא מתקלקל אני פשוט מחליף אותו, ואם זה בתקופת האחרויות ההחלפה היא בחינם. לאחר מכן המחירים בטח ירדו, אז העלות של תחזוקת המערכת צריכה להיות לא גבוהה.

המטרה העיקרית שלי היא אחסון מדיה (סרטים, טלויזיה, מוזיקה) וכרגע הכל מאוחסן על מחשב העבודה העיקרי שלי, משהו שהייתי רוצה להימנע ממנו, וגם נגמר לי המקום הפיזי ואיני יכול עוד להכניס דיסקים חדשים לתוך המארז, ובנוסף לא נשארו לי חיבורי SATA פנוים.

הבנתי שיש הרבה אופציותצ, החל מבניית NAS שזה בעצם מחשב קטן שמיועד בעיקר לאחסון, ועד להוספת בקרי SATA שיתנו לי אפשרות לחבר עוד דיסקים (חיצוניים או פנימיים) למחשב.

אשמח אם מישהו יכול לתת לי הסבר קצר מה האופציות ומה מומלץ במקרה שלי, ובערך להבין עליות ועבודה נדרשת בשביל להקים מערך אחסון נח לגישה ולטיפול בזמן תקלה.

תודה

פורסם

במקרה שלך הייתי שוקל בניית RAID מבוסס על UNRAID או על FLEXRAID בשביל למנוע אובדן מידע של המערך כולו במידה ויפלו קשיחים מסויימים, אם המידע קריטי אפשר לבנות אותם כך שהם יהיו ברמה של של יתירות כפולה (= ישרדו נפילה של 2 קשיחים מבלי שהמערך כולו יפגע)

מבחינת מחיר, אם אתה רוצה 10 טרה זמינים (בפועל זה פחות הרי) אז אתה צריך 5*2 קשיחי 2 טרה + לפחות עוד קשיח ליתירות אם לא יותר מזה, במקרה כזה לוח אם עם 6 חיבורי SATA הוא די ויותר בשבילך, אבל אפשר להוסיף בקר פשוט במקרה הצורך בשביל לחבר עוד קשיחים

מבחינת עלות לNAS עצמו בלי קשיחים זה אמור לעלות לך באזור ה1200~1500 תלוי כמה תבחר להשקיע באיכות החלקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים