עבור לתוכן

שאלה לגבי שליטה בנורת הלד של ה-HDD

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת, אולי מישהו במקרה יודע אם ניתן לשלוט על נורת הלד של ה-HDD לצרכים שלי. אני אסביר:

המחשב שלי משמש להקלטה מהטלוויזיה.

אני רוצה למצוא דרך להשתמש באחד הלדים של הקייס כדי להראות מתי התוכנה מקליטה ומתי לא.

(חשבתי להשתמש בלד של ה-HDD).

אז השאלה היא האם יש תוכנה שיודעת לשלוט בלדים של המארז או מה בעצם הדרך לשלוט מהמחשב על הלד כרצוני. האם אני יכול למשל באמצעות שפת תכנות לבנות תוכנה בעצמי שתשלוט בלד וכו'?

תודה.

פורסם

לא שידוע לי. הלד הספציפי נשלט ע"י החומרה (הביוס) ולא נראה לי שאפשר לשלוט עליו עם תוכנה חיצונית.

אתה כן יכול לחבר את הלד ליציאה סיריאלית או מקבילית ולשלוט עם תוכנה, או אפילו לUSB, אבל מצריך שימוש בבקר חיצוני.

פורסם
  • מחבר

OK

תוכל לתת לי עוד קצת אינפורמציה?

כמה מסובך זה יהיה מבחינה אלקטרונית לחבר את הלד לבקר? האם יש בקר שפשוט אפשר לחבר אליו את הלד במקום ללוח האם? או שאני צריך להתחיל לחתוך חוטים ולהלחים (זה לא התחום שלי אני מודה...)

פורסם

ממש לא מסובך, אפשר פשוט להוציא את הלד(לדוגמא אם אתה מחליף מארז/לוח אם). אתה רק תצטרך 2 פינים על הבקר(סטנדרט לכל בקר).

תעקוב אחרי החוט שנכנס ללוח אם, בד"כ כתוב על המחבר/על הלוח אם מה השימוש שלו.....

החלק הקשה הוא הבקר והתוכנה של הבקר:אם אתה רוצה לבנות בקר אתה חייב ידע באלקטרוניקה ובתכנות(אלא אם כן הוא מתחבר בחיבור סריאלי-אז בפורום יוכלו לעזור לך, זה לא סיפור כזה גדול.....). אם אתה רוצה תוכנה מתאימה אתה חייב(!!) ידע בתיכנות.

פרט גם באיזה תוכנה אתה משתמש להקלטה ובאיזה כרטיס(אולי לאחד מהם יש "יציאה" מובנית ללד בקרה)

בהצלחה =]

פורסם
  • מחבר

אני משתמש בכרטיס PVR150 של hauppauge. מקליט במדיה פורטל.

בעקרון אני יודע לתכנת בויזואל בייסיק.

מדיה פורטל מפעילה SERVICE של חלונות שמחזיר פידבק לגבי מצב הכרטיס (מקליט/ משדר/ פנוי).

פורסם

יכול להיות שיש יציאה בכרטיס עצמו שהוא מודיע שהוא מקליט, סיכוי קטן אבל עדין אם יש אותו זה מפשט את כל העבודה.

נסה לבדוק במפרט שלו.

פורסם

אם אני זוכר נכון, למדיה פורטל יש פלאגאין למסכי VFD, אתה יכול לקנות פאנל כזה ויהיה לך את כל המידע שאתה רוצה.

פורסם

אתה יכול לחבר את הלד בתוספת נגד מתאים ליציאות הבאות :

מאוורר 12V בלוח - שליטה ממודול תוכנה מתאים + אפשרות לדימר

יציאת IR - שליטה כ "ניסיון שידור" ב IR

יציאה מקבילית - שליטה פשוטה מסקריפטים

פורסם

בזמנו בניתי משהו קטן, שמשולב גם עם הVB6. ועובד על היציאת COM (RS232(

אם ידוע לך על השירותים של הכרטיס ועל הסטטוסים זה מצוין

כי אתה יכול לבנות בVB טיימר עם תנאי, שיבדוק מתי הסטטוס הוא X או Y ובזמנים האלו ישלח פקודה ליציאת COM

את השרטוט המדויק אני יכול לארגן לך. ואפילו 90% אולי מהקוד עצמו של התוכנה.

אם אתה רוצה עוד מידע על זה... חפש בגוגל VB+RS232 ותראה שם איך לכתוב לו קוד מתאים של שליחה ביציאה.

ומבחינת האלקטרוניקה זה ממש לא בעיה

קח עכבר ישן של המחשב בחיבור RS232 תחתוך את הכבל מהעכבר, ושם יש לך בין 5 ל8 חוטים אם אני זוכר נכון.

שרטוט של החיבורים אתה יכול למצוא גם בגוגל. ככה תוכל לדעת לאן להלחים את הלד בסך הכל ל2 חוטים

פורסם
  • מחבר

תודה לכול העונים.

אני אנסה לקרוא באינטרנט קצת ולראות מה אני יכול לעשות.

בזמנו בניתי משהו קטן, שמשולב גם עם הVB6. ועובד על היציאת COM (RS232(

אם ידוע לך על השירותים של הכרטיס ועל הסטטוסים זה מצוין

כי אתה יכול לבנות בVB טיימר עם תנאי, שיבדוק מתי הסטטוס הוא X או Y ובזמנים האלו ישלח פקודה ליציאת COM

את השרטוט המדויק אני יכול לארגן לך. ואפילו 90% אולי מהקוד עצמו של התוכנה.

אם אתה רוצה עוד מידע על זה... חפש בגוגל VB+RS232 ותראה שם איך לכתוב לו קוד מתאים של שליחה ביציאה.

ומבחינת האלקטרוניקה זה ממש לא בעיה

קח עכבר ישן של המחשב בחיבור RS232 תחתוך את הכבל מהעכבר, ושם יש לך בין 5 ל8 חוטים אם אני זוכר נכון.

שרטוט של החיבורים אתה יכול למצוא גם בגוגל. ככה תוכל לדעת לאן להלחים את הלד בסך הכל ל2 חוטים

אשמח לקבל כל מה שיכול לסייע לי.

תוכל לשלוח לי בפרטי?

תודה!

פורסם

למה לא להשתמש בנורת ה SCROLL LOCK שבמקלדת? גם ככה ממש אין לה שימוש היום....

פורסם

חוץ אוליי מסימן של עברית / אנגלית בשפת כתיבה

פורסם

^

?

SCROLL LOCK, לא CAPS LOCK.

מה SCROLL LOCK עושה אצלך? עד כמה שאני זוכר, בדוס זה היה עושה משהו...

יש תוכנות מסויימות שעושות שימוש במקש הזה, כמו אקסל, שגורם לחצים במקלדת לבצע גלילה אם זה דולק...

פורסם
  • מחבר

אצלי Scroll Lock משמש להחלפה בין שני מחשבים שחולקים מקלדת, עכבר ומסך באמצעות switch.

חשבתי להשתמש בנורה כדי לקבל אינדיקציה ברורה ע"ג המארז של המחשב עצמו, וככה לא יהיה ספק למי שרוצה לראות טלוויזיה, שהמחשב מקליט תכנית (ולא להעביר ערוץ!).

פורסם

יש הבדל בין caps lock (בוינדוס מחליף לאותיות גדולות באנגלית) להחלפת שפה (מחליף לאותיות קטנות באנגלית וניתן לעשות אותיות גדולות אם shift)

אני משתמש אם ה caps lock להחלפת שפה (ו shift caps lock כדיי לעשות caps lock). במצב הזה caps lock לא מדליק את ה LED אלא רק משנה את השפה ו shift caps lock מדליק או מכבה את ה LED לפי המצב האמיתי של ה caps lock

ניתן לכן לקבוע LED אחר שמראה את השפה כמו ascroll lock (אני לא עשיתי כי אני לא משתמש אם זה, אבל האפשרות קיימת)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים