עבור לתוכן

התקנת OS 9.2 על מחשב PC

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום שפעם ראשונה אני פותח בו נושא.

אני לומד עכשיו תוכנה שרטוט ובמשרד שאני עובד זו עדיין עובדים על מחשבים ישנים ומע' הפעלה 9.2.

השאלה שלי, האם יש לי אפשרות להתקין על סוג כלשהו של VM את מע' ההפעלה 9.2 (או גירסא דומה, אני מודע לכך שזו גירסא ישנה).

המחשב שלי הוא PC סטנדרטי עם AMD 3000+ 1.8Ghz עם 1GB זיכרון פנימי, כרטיס מסך NVIDIA 6600.

מע' הפעלה נוכחית Win XP SP3.

התוכנה היא ArchiCAD בגירסא 6.5 (גם גירסא ישנה שאני עוד צריך להשיג איכשהו), העניין הוא שאני רוצה לעבוד מהבית גם אז זו יכולה להיות אפשרות טובה בשבילי.

מה האפשרויות שלי?

אני צריך המלצות למע' הפעלה, תוכנת VM ואיך בדיוק מתקינים אותה על המחשב.

כמו כן האם תוכנות ישנות ניתנות להשגה בחינם או שעדיין מדובר בגירסאות שכוויכול צריך להשיג בצורה אחרת.

תודה לעוזרים,

אני פעם ראשונה מתחיל להתעסק עם מע' ההפעלה של מק.

אשמח אם יש למישהו מדריך זריז למתחילים ללמוד דברים בסיסיים אם יש בכלל הבדל מאד משמעותי מול PC.

פורסם

אמ... חכה לתגובות של אנשים שמבינים אבל מה שאני יודע זה שאפשר להתקין OS של אפל רק על מעבדים של אינטל אבל יכול להיות שהVM פותר את הבעיה הזאת.

פורסם

OS 9.2 כפי שנקראת "קלאסיק" נתמכת רק ע"י מעבדי PPC קרי: G4, G5.

אני ממליץ לך לקנות מק G4 מיושן, אפשר להשיג אותם היום במחיר זול יחסית בסביבות 1000~1500 ש"ח.

פורסם

אין פה שום דבר "קלאסי" בגרסא 9. הם פשוט עבדו בתקופה של גרסא 9 עם מעבדי PowerPC של IBM ונטשו לאינטל בסביבות 2003 בדיוק כמו שהם נטשו את 6800 של Motorola עשר שנים לפני זה.

אמולציות של PowerPC גם קיימות למחשבים שעובדים על פטפורמה של x86 כמו אלו:

http://pearpc.sourceforge.net

http://wiki.qemu.org/Main_Page

עבודה עם גרסא 9 מאוד שונה מגרסא 10 והילך מבחינת כמעט כל דבר אפשרי. המערכת היתה דיי fool proof אז מה בדיוק אתה רוצה לדעת?

פורסם

הוא מעוניין בתוכנת CAD מקצועית, באמולטורים התוכנה בקושי תזוז.

אם זה מאוד חשוב לו עדיף לקנות מק G4 יד 2.

פורסם

G4 יד שנייה לא אמור לעלות היום יותר מ500שח, G5 יכול להגיע ל2000 גג.

פורסם

מבחינתי - ממש לא. גם בחינם לא הייתי לוקח היום G4, אין לי מה לעשות איתו.

ולפותח האשכול - גרסתה ה15 של ArchiCAD עובדת גם בSnow Leopard וגם בWin7.

השאלה אם היא יכולה לפתוח פרויקטים שנעשו ב6.5, ואם כן אז איך הם יפתחו. את זה צריך לבדוק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני עובד על ה-15 ב-PC במקביל, אבל כיוון שאני מנסה לייעל את העבודה ע"י למידת הקיצורים במקלדת וכפי שאתם יודעים המקלדות לא זהות לחלוטין ומלמדים אותי עכשיו על גירסא ישנה חשבתי שאולי ניתן להתקין איכשהו על VM מע' הפעלה מק ולקנות מקלדת מק בסיסית שבה אני אשתמש ואתרגל את הקיצורים בהתאם לנלמד.

ניתן לדעתי לשמור קובץ ב-15 כך שיהיה תואם אחורנית אך אני לא בטוח עד איזו גירסא.

אם זה מסובך אז אין מה לעשות אני אוותר.

אין בכוונתי לקנות מחשב בשביל זה, זה לא שווה לי את זה.

אולי אני באמת אתקין את ה-OSX ואחפש את הגירסא הישנה ביותר של התוכנה שכן תוכל לרוץ על OSX בעצם ב-VM.

פורסם

OSX לא תומכת בהאצה גרפית תחת VM, זאת אומרת ש95% מכל התכנות הגרפיות...

פורסם
  • מחבר

זה שרטוט דו מימדי 90% מהזמן, יש שם אפשרות בעצם לתת לו לעשות לדוגמא מודל תלת מימדי של מה שנבנה (משרטטים בדו מימד אבל האובייקטים שמשרטטים הם עם פרמטרים שמאפשרים גם מיקום במרחב בתלת מימד).

אין לתוכנה ברמה הבסיסית דרישות מי יודע מה.

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי.

אפשר לנעול,

תודה רבה לכל מי שהגיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים