עבור לתוכן

Mac או נייד רגיל

Featured Replies

פורסם

לדוגמה:

שמת לב שהרבה DJים משתמשים בניידים של APPLE ? אומרים שהתוכנת תקלוט שם מאוד נוחה.

למה הכוונה ?

אם את מתכוונת לאמינות חומרה אז כמו שרשמתי במחשבים של אפל יש חומרה סטנדרטית (מעבד אינטל וכו'), אין להם איזה חומרה מיוחדת משל עצמם.

אגב יש את נושא התאימות, תשמעי סיפור אמיתי:

יש לי חבר שהוא סטודנט במכללת נתניה ויש לו macbook pro. אתר האינטרנט של המכללה שלו מיועד לאינטרנט אקספלורר ולא עובד טוב על דפדפנים אחרים, אז כל פעם שהוא רוצה לגשת לאתר לראות תוצאות מבחנים הוא הולך לאנשים שיש להם ווינדוס/אינטרטנט אקספלורר.

אני החבר של סשה עם המקבוק פרו.

אני אקצר בתגובתי ואכתוב לך שהמעבר שעשיתי מpc למק היה צעד מעולה! זו גם הסיבה שקניתי גם איימק 27.

אגב, כסטודנטית, למק יש מעבד תמלילים שהוא עדיף על וורד בעשרות מונים (והוא גם פיתוח ישראלי), Mellel.

מחשב יקר אבל שווה כל שקל... :)

פורסם

אפשר לומר שעבורך המעבר מPC לMAC היה צעד מעולה. לאו דווקא זה יהיה כך עבור כולם (למעשה זה בטוח לא יהיה כך עבור כולם, אחרת כולם היו עוברים).

תרשה לי להיות סקפטי מאוד לזה שקיים מעבד תמלילים כלשהו בעולם שיכול להיות עדיף על וורד עשרות מונים. וזה בלי להכיר את המוצר. ייתכן בהחלט ואף יותר מסביר שיש לו יתרונות מסוימים. באופן גורף - אין סיכוי.

פורסם

QttP, לוורד יש יתרונות, אני לא אומר שלא. אני כן אומר שעם מלל אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר בעשרות מונים מוורד במלל יש לי אפשרות לשלוט על כל פרמטר ופרמטר במסמך, בוורד לא.

radioactive, לא הבנתי מה המטרה של הלינק? ראשית, יש פונט דויד במק (והעובדה היא שאני משתמש בו...) שנית, ניתן לייצא ל-doc ממלל (וזה נפתח מעולה על וורד. הבעיה לעתים היא בכיוון ההפוך, מוורד למלל).

אני חושב שיהיה חכם ורציני יותר אם הביקורת תבוא אחרי שימוש בתכנה המדוברת במשך תקופה ולבחון אותה לעומק. אני התחלתי עם מחשב pc (כמו רוב האוכלוסייה במדינת ישראל..). ב-2007 קניתי של לנובו (בנוסף לנייח שהיה לי בבית) עם וינדוס וויסטה. במשך השנתיים וחצי האומללות שהמחשב הזה היה אצלי עשיתי לו פורמט בממוצע פעם בחודש. בנוסף, סבלתי, פשוט סבלתי ממערכת ההפעלה בכלל ומהמחשב הספציפי של לנובו שהיה לי בפרט. לאחר בירורים והמלצות קניתי מקבוק פרו ואני מאוד (אבל מאוד) מרוצה. ההוכחה לכך שאני מרוצה היא שרכשתי גם איימק 27. נכון, כמו שחברי הטוב sashakrik כתב, שילמתי הרבה מאוד (אולי יותר מידי... ??? ) על מחשב, שאמנם נראה טוב, בעל מפרט טכני דומה למחשבים של חברות אחרות שמחירים נמוך ממחירו של המחשב שאני קניתי...

לשם השוואה, אני קניתי את האיימק שלי (mid 2010) במחיר של 9400₪ (היום המחיר של הדגמים החדשים שפוי יותר). באותו מחיר יכולתי לקנות מחשב pc בעל מפרט זהה במחיר של 7600₪ (כולל מסך 27 תוצרת dell) אבל בכל זאת רכשתי איימק. למה? משום שהמערכת נוחה יותר, לדעתי, מלל תכנה טובה יותר לשימושים הלימודיים שלי, השימוש השוטף במחשב נוח בהרבה (במיוחד עכשיו שיצאה מערכת ה-lion עם האופציות הנוספות שהוסיפו לטראקפד). כל זה ביחד מצטבר לכך שהתוספת מחיר ששילמתי פשוט משתלמת.

אגב, אני רחוק מלהיות "מעריץ" של אפל כך שאין לי כל בעיה עם ביקורת על מה שאני כותב כל עוד היא עניינית ולא נכתבת רק כדי להוכיח כמה אפל זה דרק ווינדוס זה בסט...

:jump:

פורסם

QttP, לוורד יש יתרונות, אני לא אומר שלא. אני כן אומר שעם מלל אפשר להגיע לתוצאות טובות יותר בעשרות מונים מוורד במלל יש לי אפשרות לשלוט על כל פרמטר ופרמטר במסמך, בוורד לא.

חביבי, אתה כנראה ממש אבל ממש לא מכיר את וורד, אם אתה אומר דברים מגוחכים כמו החלק המודגש.

בהיותי חסר כל ניסיון עם מלל, אין לי כל כוונה לטעון להיותו טוב יותר או פחות מוורד, ובאופן כללי איני נוהג להעביר ביקורת על דברים שאין לי מושג בהם. רק תרשה לי לחזור על היותי סקפטי מאוד מאוד לגבי האפשרות שתוכנה כלשהי, ולא משנה איזו, יכולה להיות עדיפה עשרות מונים על תוכנה דומה שמיקרוסופט השקיעה בה אלפי שנות אדם על פני קרוב לשני עשורי פיתוח.

ב-2007 קניתי של לנובו (בנוסף לנייח שהיה לי בבית) עם וינדוס וויסטה. במשך השנתיים וחצי האומללות שהמחשב הזה היה אצלי עשיתי לו פורמט בממוצע פעם בחודש. בנוסף, סבלתי, פשוט סבלתי ממערכת ההפעלה בכלל ומהמחשב הספציפי של לנובו שהיה לי בפרט. לאחר בירורים והמלצות קניתי מקבוק פרו ואני מאוד (אבל מאוד) מרוצה.

שוב, הדוגמה שלך לא מלמדת דבר על הכלל. מי שצריך לפרמט מחשב פעם בחודש - כנראה או שהמחשב שלו דפוק, או שהוא דפוק (בלי להעליב, כן?). ייתכן שנפלת על מחשב פגום או שהדרייברים לא היו בשלים או שהפעלת תוכנות שהיו בעייתיות עם ויסטה. 2007 זו שנה שבה היו לויסטה הרבה מחלות ילדות. לשם השוואה, אני עם ויסטה על המחשב הראשי שלי אי-שם מאמצע 2008, ללא שום בעיות (חוץ מדרייבר דפוק אחד) וללא שום צורך "לפרמט" כמו שאומרים בכל השלוש שנים שעברו מאז.

אני לא בא לזלזל בניסיון שלך - יש הרבה אנשים שמק מתאים להם יותר מאשר PC. וכנראה יש הרבה אחרים שזה לא כל-כך היה משנה להם, אם רק היו מכירים יותר את עולם המק. מה שאני כן מתנגד לו הוא ניסיון כלשהו להסיק מהדוגמה האישית שלך כאילו מחשבי מק או מערכת ההפעלה שלהם נוחים או אמינים יותר באופן כללי.

שבוע טוב. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים