עבור לתוכן

בניית אקואלייזר- עזרה

Featured Replies

פורסם

אז ככה עלה לי רעיון לראש לעשות אקוולייזר - גדול שמורכב ממלא מלא לדים

כמו בוינאמפ נגיד שיש שורה אדומה צהובה ירוקה וכ'ו .

יש למישהו אולי שרטוט של איך המעגל הזה אמור להיות בנויי, איך זה מתחבר לחיבור אוודיו וכ'ו.

אשמח לכל עזרה שהיא - תודה

פורסם

זה לא אקוולייזר ממה שאתה מתאר, זה פשוט מציג את העוצמה של הקול.

תעשה חיפוש, פרסמתי לא מזמן תמונות של צעצוע שכזה שבניתי.

פורסם

נראה שאתה מדבר על vu meter, אפשר גם לבנות אקולייזר וזה לא כזה קשה.

פורסם

אגב, אקוליייזר אנלוגי מקצועי של 24 ערוצים ניתן להשיג בכ500₪, כך שאם לא מחפשים DIY, זה אפילו די זול.

פורסם
  • מחבר

כל הקטע הוא לעשות את זה DIY - לא שיש לי כל כך הרבה זמן פנויי אבל זה בהחלט נראה מגניב ביותר

פורסם

עם אתה מוצא שרטוט של זה תעלה לפה גם אני רוצה לבנות :jump:

פורסם

כל הקטע הוא לעשות את זה DIY - לא שיש לי כל כך הרבה זמן פנויי אבל זה בהחלט נראה מגניב ביותר

אתה בכלל לא מחפש אקולייזר, ככה שזה לא רלוונטי לך...
פורסם

כמו שרשמתי לך, תריץ חיפוש. פרסמתי תמונות של מכשיר כזה שבניתי כאן בפורום. יש שם גם תיאור של הרכיבים שהשתמשתי בהם.

פורסם

עמודה ב vu meter (של צליל 1) בנויה כך (בכללי - את הערכים של הנגדים וכו תצתרך לשנות)

החלק השמאלי חותך מתוך הקול את הצליל שאתה רוצה והחלק הימני מראה את העמודה. ניתן לשכפל את המעגל כמה שאתה רוצה כדיי לקבל X עמודות או לעשות mux של אותם רכיבים שישלטו אל כל העמודות

[attachment deleted by admin]

פורסם

גם אני מתעניין בבניית VU METER (מבוסס LM3915 כנראה, כמו במעגל של אנאטולי).

תוכלו להסביר בפשטות יחסית (אני לומד אלקטרוניקה במסגרת תיכון עדיין) איך לחלק את האות לכמה תדרים שונים? לדוגמה לבניית מטר של 10 עמודות.

פורסם

כמו במעגל שהבאתי מקודם. ה LM358 השמאלי מסנן תדר אחד לפי הערכים של הסליל והקבל, בדיוק שנקבע אל ידיי 2 הפוטים

תשכפל את החלק הזה 10 פעמים, תשים 10 3915ים וכו .. . או שתשים כמה פילטרים כאלה, MUX אנלוגי, 3915 אחד, ו DEMUX דיגיטלי לכל הלדים

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אתה יכול לנסות, נראה לי שהלדים יעשו הרבה שינויי בהירות ולא יהיו "חדים" כמו שהיית רוצה באקולייזר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים