עבור לתוכן

המלצה למסך מחשב 19-21 אינץ

Featured Replies

פורסם

בהנחה שמדובר בעמוד A4 בדיוק, אכן תראה יותר, אך יהיה לך שטח מבוזבז בתחתית. ב4:3 יהיה לך שטח מבוזבז בצדדים או שלא תראה את כל העמוד. (ראה תמונות מצורפות)

באופן כללי, מסך רחב בportrait זה בלוף. מעל גודל מסוים זה פשוט גבוה מידי ומתכון לכאבי עיניים או נקע בצוואר. אני לא יכול לדמיין לעבוד עם הU2410 בportrait - זה לא נוח בשום צורה. מסך 23" 16:9 שהוא אותו רוחב, רק נמוך/צר יותר זה עוד יותר גרוע. 20" 4:3 יהיה עדיף ומעשי יותר ברוב המקרים, אפילו מ24" 8:5 ובטח שמ23" 16:9. רק שמה לעשות, אין כאלה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אל תהיו מרובעים (pawn intended).

ריבוע זה לא גודל טבעי לדף.

זה לא גודל טבעי לתמונות ולסרטים.

זה לא גודל מוצלח לעבודה עם חלונות מרובים וסרגלי כלים.

הסיבה הכי טובה שזה שטות לקנות מסך 19 מרובע במקום 23 רחב זה בגלל שב23" בכל מקרה יהיה לך את אותו השטח של ה19" בתוך ה23".

רק ששם יהיה לך עוד אקסטרה מרחב בצדדים.

ודגמים חדישים וטובים יותר.

ומחירים יותר טובים ביחס גודל למחיר, בעקבות הכמות הגדולה שמיוצרת בגדלים האלה.

מי שחושב ש19" מרובע זה עדיף הוא כנראה מקובע מאוד בחשיבה ובשימושים, ואינו מורגל או מסוגל לצפות שימושים אחרים או סגנון עבודה שונה.

די להיות מרובעים...

פורסם
  • מחבר

הסיבה הכי טובה שזה שטות לקנות מסך 19 מרובע במקום 23 רחב זה בגלל שב23" בכל מקרה יהיה לך את אותו השטח של ה19" בתוך ה23".

רק ששם יהיה לך עוד אקסטרה מרחב בצדדים.

ההשוואה שלך שגוייה. אם כבר משווים, אז משווים 23 רחב ו-23 רגיל אם קיים כזה. או 19 רגיל ו-19 רחב.

הרי לכל אדם מתאים גודל מסך שונה, והשוואה חכמה היא השוואה של פורמטים שונים בגדלים זהים.

פורסם

זהו, שאין כזאת השוואה במציאות כי אין כמעט בכלל מסכים מרובעים מעל 19".

וגם אם יש איזה אחד או שניים הם לא משתלמים באיכות ובמחיר, וקשה מאוד להשיג אותם.

בנוסף לזה בגלל הכמויות יצור ומכירה של מסכים רחבים בגדלים 22" ו23", מול הכמות הקטנה יחסית של 19" המחיר אפילו לא שיקול.

זה נושא שנטחן כבר במספר הזדמנויות.

המסקנה היא אחת.

לא משתלם לקנות 19" מכמה סיבות, כולם טובות.

הכי משתלם לקנות 23" כרגע.

כיום מסכי 19" הם שריד מהעבר שיש להם עדיין שוק מאוד ספציפי שהוא לא השוק הבייתי והמשרדי.

כמעט ואין דגמים.

כמעט ואין מסכים איכותיים.

כמעט ואין להשיג בחנויות.

והמחיר משקף את כל הנ"ל.

פורסם

אפשר לקנות מסך 23, לכוון רזולוצייה מתאימה ולכווץ את התמונה ואז להסתיר חלק מהמסך... לא תדע שזה לא 19 ;D :s07:

פורסם

23" 16:9 יותר נמוך מ19" 5:4.

פורסם

לא משתלם לקנות 19" מכמה סיבות, כולם טובות.

הכי משתלם לקנות 23" כרגע. ??

23" 16:9 יותר נמוך מ19" 5:4.
הוא אפילו יותר דומה בגובה למסך "17
פורסם
In 2011 Bennie Budler, product manager of IT products at Samsung South Africa, confirmed that monitors capable of 1920x1200 resolutions aren't being manufactured anymore. “It is all about reducing manufacturing costs. The new 16:9 aspect ratio panels are more cost effective to manufacture locally than the previous 16:10 panels”[10]

מסכי 23" הכי משתלמים לייצר מסתבר.

וגם לקנות כמובן.

פורסם
  • מחבר

קניתי לאבא שלי את ה-2333T. במילה אחת, אכזבה. בשתי מילים, אכזבה גדולה.

מעבר לעבודה שאי אפשר להרים את המסך, אפשר לכוון לו רק זווית(לא ברור לי איך לעזאזל בונים מסך כזה כיום, זה לא נוח ולא בריא לעיניים) השטח המבוזבז בגלישה ובוורד פשוט מזעזעז.

ברור לי שאפשר לנצל אותו לדברים אחרים כשעובדים עם שני חלונות, אבל כמה פעמים באמת צריכים את זה כשגולשים או כותבים מסמך. בטח ובטח משתמש מן השורה לא יעשה בזה שימוש גדול.

לאבא שלי זה ממש לא נוח, אבל גם לדעתי זה לא להיט. העיניים כל הזמן צריכות להתרוצץ, מצד לצד, "לחפש" את המידע על המסך. זה לא טבעי והראייה שלנו לא עובדת ככה.

יש לכם הצעות יותר רלוונטיות? אולי מסך רגיל של 20 או 21 אינצ', ואם אין, אז אולי 21 רחב יהיה יותר נוח?

בסופו של דבר, רזולוציה של 16:9, רחבה, כמו של קולנוע, מתאימה בעיקר לסרטים או למשחקים, ששם אנחנו מתמקדים באזור מסויימים במסך, כמו בסרט, ולא צריכים לקלוט את כל התמונה באופן מודע. אבל למחשב ביתי, שהעבודה בו היא ברובה ממוקדת, אנו רוצים שהמידע יהיה כמה שיותר זמין, ומסך רחב מפספס את המטרה.

פורסם

פשוט צריך להתרגל לא לפתוח חלון על מסך מלא. ואז זה כמו מסך 17". :)

אבל העיקר שהתקדמנו, לא? ::)

לשאלתך, כמו שהוסבר לך - עם כל הצער שבדבר לא מייצרים כמעט מסכים לא רחבים היום. ה20" היחיד שאני עדיין מכיר בשוק ששווה לפזול אליו הוא הLG L2000CP.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=704710

תראה את המחיר - פי 2.5 מה2333T! (בהנחה שזמין בכלל) :o

כבר שווה להוסיף עוד 2000 שקל וללכת על הU2410. או לחכות לU2412M שכנראה יהיה יותר זול אפילו.

איך שלא תסתכל - אין מסכים לא רחבים משתלמים לרכישה היום.

פורסם
  • מחבר

אני מבין. בכל מקרה, אם אני רוצה שיהיה נוח לפתוח חלון על חלק מהמסך, צריך להתקין תוכנה שעושה חלוקה מדומה של המסך ואז החלון יפתח במקסימום על חלק מהמסך. אבל לך תסביר את זה לאבא שלי.

נראה, אולי אני אשקול את ה 2410U. יש לו רזולוציה אנכית של 1200.

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים