עבור לתוכן

הוספת תמיכה ב-RAID ל-XP מותקן.

Featured Replies

פורסם

האם ניתן להוסיף תמיכה לוינדוס XP ל-RAID לאחר התקנתו ? אני יודעשהדבר אפשרי עם הוספת תמיכה ב-ACHI, האם הדבר אפשרי גם ב-RAID חומרתי ?

פורסם

מה הכוונה?

האם ניתן להעביר את הבקר למצב RAID? או האם ניתן ליצור מערך RAID על בקר לוח האם מבלי לאבד את המידע?

אם האחרון, אז לא. יצירת מערך RAID חדש מוחקת את כל המידע הקיים על הכוננים שמצורפים למערך.

פורסם
  • מחבר

יש שיטה להפוך התקנת וינדוס לתומכת RAID ללא התקנה מחדש, ואז יצירת IMAGE יצירת מערך RAID חדש ואז צריבת ה-IMAGE. מספר אנשים אמרו שהדבר צלח להם לצערי על המחשב שאני מנסה זה לא עובד, ועובד רק עם התקנת ACHI.

פורסם

מממ...אני לא מכיר.

אתה מתכוון ל-RAID חומרתי (על בקר ערכת השבבים)? או RAID תוכנתי מבוסס Windows?

כי עד כמה שידוע לי, ובהחלט אשמח ללמוד משהו חדש אם אני טועה, יצירת מערך RAID ראשון (כלומר לא החלפת כונן תקול ובניית המערך מחדש) על בקר חומרתי כלשהו (ולמעשה גם יצירת מערך תוכנתי שכזה, אם כי פה אולי יש יותר גמישות) מוחקת את כל המידע שעל הכוננים המצורפים למערך.

איך ניסית לעשות את זה?

פורסם
  • מחבר

יש דרך להוספת תמיכה במערך חומרתי (ללא יצירתו) ל-XP קיים, לאחר הוספת התמיכה יש ליצור IMAGE המערכת לכונן חיצוני, ליצור את המערך החדש, ואז לשפוך את ה-IMAGE למערך החדש.

יש כאלה שדיווחו שזה עובד אבל זה כנראה מאד תלוי לוח דרייברים וכ"ו.

הוספת ACHI ל-XP קיים קלה יותר.

פורסם

אה, עכשיו הבנתי.

אתה מתכוון להעביר מערך RAID קיים לבקר אחר. אני הבנתי קודם לכן שאתה מנסה ליצור מערך RAID מהכונן הקיים שלך שעכשיו אינו חלק ממערך RAID.

במקרה כזה לזהות הבקר יש חשיבות גדולה. ככל שהבקרים (זה שעליו נוצר המערך וזה שאליו הוא עובר) דומים יותר, כך הסיכוי שהפעולה תצליח גדולה יותר, ולהפך.

זה לא משהו טריוויאלי שמובטח שיעבוד תמיד.

מהם הבקרים במקרה הזה?

אני לא יודע על איזו רמת RAID מדובר, אבל אם מדובר במערך RAID1 הרבה פעמים פשוט ניתן לנתק את אחד הכוננים ולחבר אותו ככונן בודד והמידע יהיה נגיש.

ב-RAID0 כמובן זה לא אפשרי בגלל אופי המערך.

יש גם תוכנות שמתיימרות לשחזר מערכי RAID "שבורים".

RAID Reconstructor לדוגמה (בתשלום, אבל הגרסה החינמית מאפשרת לך לקבוע אם יש בכלל סיכוי לשחזר את המערך). אני מניח שיש גם אחרות, אבל אני לא מכיר כל כך כדי להמליץ.

פורסם
  • מחבר

אה, עכשיו הבנתי.

אתה מתכוון להעביר מערך RAID קיים לבקר אחר. אני הבנתי קודם לכן שאתה מנסה ליצור מערך RAID מהכונן הקיים שלך שעכשיו אינו חלק ממערך RAID.

במקרה כזה לזהות הבקר יש חשיבות גדולה. ככל שהבקרים (זה שעליו נוצר המערך וזה שאליו הוא עובר) דומים יותר, כך הסיכוי שהפעולה תצליח גדולה יותר, ולהפך.

זה לא משהו טריוויאלי שמובטח שיעבוד תמיד.

מהם הבקרים במקרה הזה?

זה הסבר נחמד אבל לא מתקשר למה שרציתי לעשות, מכיוון שזה כבר לא חשוב לא אמשיך לנסות להסביר לך מה ניסיתי לעשות (ואשר הצליח בכמה מקומות) אלא אם תתעקש חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים