עבור לתוכן

האם בזק מגבילה מהירויות לאתרים כבדים כמו YouTube ע"מ לחסוך ברוחב-פס לחו"ל?

Featured Replies

פורסם

נתחיל מזה שיש לי מהירות גלישה של 12 מגה דרך בזק בינ"ל והתשתית היא של HOT.

כעת אתאר לכם את התופעה שאני שם לב אליה ותגידו לי אם זה נראה לכם מוכר:

אני פותח קליפ מסויים כלשהו ב-YouTube, בד"כ קליפ באיכות HD של 720p/1080p (כלומר קליפ "כבד"). עכשיו בערך ב-10 השניות הראשונות הקליפ מתחיל לעלות במהירות אשר קרובה מאוד למהירות המקסימום של החיבור שלי (בין 1.1 ל-1.3 מגהבייט/שנייה), אבל מיד לאחר מכן המהירות פתאום צונחת באופן קיצוני ולכל אורך המשך הטעינה של הקליפ אף פעם לא עוברת את הסף של ה-100KB/s.

שמתי לב לתופעה הזאת בכ"כ הרבה קליפים שזה כבר מזמן לא בגדר צירוף מקרים. בד"כ בסופי שבוע התופעה הזאת הרבה יותר נפוצה.

עכשיו כמובן שבעת הורדה מאתרים מסויימים, ובעיקר אתרים מחו"ל אי אפשר לצפות תמיד למהירות מקסימלית או שהמהירות תהיה קבועה למשך כל ההורדה. אבל מה שקורה כאן זה מאוד ספציפי. אני הייתי מבין אם המהירות הייתה משתנה לאורך הטעינה ונעה בין טווחים מסויימים, אבל כאן זה תמיד מתחיל במהירות מקסימלית ואז פתאום יש צניחה חדה וקיצונית שאחרי זה אף פעם לא עולה בחזרה מעל ה-100KB/s. מדובר בסימפטום קלאסי של bandwidth throttling.

פניתי כמובן לבזק והם הכחישו מכל וכל שהם עוסקים ב-bandwidth throttling (אבל כמובן שאם הם כן עושים את זה הם בחיים לא יודו בזה), ובמקום זה הם טענו שבטח השרתים של YouTube מסיבה כלשהי הם אלו שבוחרים להגביל לי את המהירות.

השאלה היא איך אפשר לבדוק את העניין? אם לתת לבזק את ההנאה שבספק, אז איך אני בודק אם ההגבלה באה מצד YouTube או מצד בזק בינ"ל על מנת לחסוך ברוחב הפס המוגבל שיש להם לחו"ל ובמיוחד בסופי שבוע?

אשמח להתייחסות!

פורסם

אאל"ט, לבזק בינ"ל אכן יש מערכת שנועדה לחסוך ברוחב פס ע"י האטת המהירות אחרי פרק זמן מסויים.

פורסם

תבקש מחבר יוזר של ספקית אחרת ותעשה השוואה :)

מישהו פה עשה את זה כבר.

פורסם

אני מסכים עם אמירה זאת.

לפני כן היה לי בזק 2.5MB בחבילת גיימרים ופשוט לא יכולתי לראות SOUTHPARKSTUDIOS באיכות הכי נמוכה, ניסיתי אינספור פעמים לפתור זאת עם בזק אך הם טענו כי מדובר בתקלה באתר שלהם.

עברתי לתשתית הוט עם ספקית 012 בחבילת גיימרים ונעלמה הבעייה :) אני לא סובל מאז :) אבל הPING במשחקים עלה במקצת מאשר בזק.

פורסם

בושה בכלל לקרוא להם חברת אינטרנט!!!!

חברה שמשקרת לציבור הלקוחות שלה סופה שיחרימו אותה כמה אפשר לעשוק אותנו כמה ?

פורסם

הנה לך השוואה בין ספק אחד לספק בזק בינלאומי.

פורסם

בושה בכלל לקרוא להם חברת אינטרנט!!!!

חברה שמשקרת לציבור הלקוחות שלה סופה שיחרימו אותה כמה אפשר לעשוק אותנו כמה ?

כולם עושים traffic shaping אף אחד לא יודה בזה.

בחברה א, תרגיש את זה בתוכנות P2P,

בחברה ב, בגלישה לאתרים לחו"ל

ובחברה ג' בכלל הפינגים יהיו בשמיים.

עד שלא יהיה חוק שיחייב את החברות ליידע את תעבורת הרשת בשקיפות מלאה (מה שלא נראה קרוב לעין...), אין כל כך מה לעשות.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים עם אמירה זאת.

לפני כן היה לי בזק 2.5MB בחבילת גיימרים ופשוט לא יכולתי לראות SOUTHPARKSTUDIOS באיכות הכי נמוכה, ניסיתי אינספור פעמים לפתור זאת עם בזק אך הם טענו כי מדובר בתקלה באתר שלהם.

עברתי לתשתית הוט עם ספקית 012 בחבילת גיימרים ונעלמה הבעייה :) אני לא סובל מאז :) אבל הPING במשחקים עלה במקצת מאשר בזק.

לפי מה שאני הבנתי לבזק בינ"ל יש את רוחב הפס הגבוהה ביותר לחו"ל מאשר לחברות אחרות וזו הסיבה שעברתי אליהם בזמנו מ-012, כי גם ב-012 היו לי מהירויות איטיות להחריד ב-uTorrent וה-eMule אפילו לא רצה להתחבר ללא LowID וכ"ו.

בהתחלה הייתי מאוד מרוצה מבזק, וגם המהירויות טורנט עדיין דיי טובות (למרות שגם שם הם עושים מניפולציות והמהירויות הורדה הגבוהות תמיד באות משרת "מסתורי" של בזק... ככל הנראה שרת caching... רק שהבעיה היא שטורנטים חדשים בגלל שהוא עוד לא הספיק לעשות להם caching הם איטיים להחריד גם כן!).

אבל עכשיו כשאני יודע שבזק פשוט עושים לי bandwidth throttling באתרים גדולים כמו Youtube זה ממש מעצבן!!

יש למישהו המלצות לאיזו חברה לעבור? אני חושב עם טריפל-C השאלה היא האם המצב אצלם יותר טוב? איך הם מבחינת הורדות טורנטים? איך הפינגים אצלם בחבילת גיימר? יש להם בכלל חבילת גיימר???

אשמח להתייחסות מאנשים שיש להם ידע בנושא... תודה מראש!!

פורסם
  • מחבר

עידכון:

אז ככה, פתחתי חשבון זמני ב-TripleC רק כדי לעשות את ההשוואה והפלא ופלא אותו הקליפ של 720p שנתקע כל שנייה ומקרטע ב-YouTube תחת החיבור של בזק בינ"ל עולה במהירות הבזק (הבנתם? מהירות ה"בזק", אוי האירוניה...) בחיבור של TripleC.

חמוש בנתונים האלו התקשרתי שוב למוקד התמיכה הטכנית של בזק בינ"ל ותיארתי לנציג התמיכה בקול רגוע ומנומס לחלוטין את הממצאים שגיליתי. הוא כמובן דקלם בהתחלה את המנטרה הקבועה שלהם שאומרת ש-YouTube הוא זה שקובע ומגביל את המהירויות ושזה לא קשור אליהם. אמרתי לו שאם זה נכון אז איך זה שבחיבור דרך חברה אחרת הקליפ עולה לי במהירות מקסימלית... מה YouTube מפלה לרעה ספציפית לקוחות של בזק בינ"ל? בנקודה הזאת הוא התחיל קצת לגמגם, טען שהוא "לא ממש מבין את הנושא" אבל אמר "בוא אני אראה אולי יש איזו הגדרה שאני יכול לשנות שיכולה לסדר לך את זה"... בנקודה הזאת התאפקתי שלא לצחוק לו בפרצוף על ה"הגדרה" המסתורית שפתאום הוא יכול לנסות לשחק איתה.

כמה רגעים לאחר מכן אותו הקליפ דרך החיבור של בזק בינ"ל פתאום טס בדיוק כמו דרך החיבור של TripleC. הוא הסביר את זה בכך שהוא פתח "ערוץ נוסף" כי בד"כ חשבונות מוגדרים על "ערוץ אחד בלבד" ולכן לפעמים אם הוא "עושה בעיות" אז לפתוח "ערוץ נוסף" פותר את העניין. כן... אהא...

בכל אופן, הבנתם את העניין... אם זה לא היה כ"כ עצוב זה היה מצחיק.

הרי שקוף וברור לכל אדם בר דעת שהמדיניות שלהם זה להכחיש ולחרטט את הלקוח ברגע שהוא מתלונן על העניין הזה, ושרק אם אתה תופס אותם עם המכנסיים למטה אז הם פתאום יזכרו שיש איזושהי "הגדרה" שהם יכולים לשנות כדי לפתור לך את הבעיה.

אז לכל מי שיש לו את הבעיה הזו, זאת הדרך לפתור אותה.

פורסם

האם בזק מגבילה מהירויות לאתרים כבדים כמו YouTube ע"מ לחסוך ברוחב-פס לחו"ל?

בהחלט כן. זו הסיבה שעזבתי אותם. וזו הסיבה שאני ממליץ לכולם להתרחק מהם.

פורסם

ב014 גם הורדה על הפנים ,לרוב אין ירידה במהירות הנחוצה. מה לגבי TripleC הכל שם די טוב? גם הורדה?

פורסם
  • מחבר

אין לך מה להתרגש, הנציגים לא יודעים כלום לגבי אופן התעדוף וגם לגבי פתיחת הצ'אנל שתיארת פה.

למעשה לא היה לו מושג שזה יעזור לך בכלל, הכל מקרי בהחלט..

אני לא מתרגש בכלל, אם כבר הוא זה שהתרגש... מעבר לזה הוא השאיר אותי להמתין איזה 3-2 דקות על הקו בזמן שהוא התייעץ עם אלה שמעליו שבטח כן יודעים. אחרי "ההתייעצות" העניין נפתר.

צירוף מקרים? נשמע מאוד לא סביר.

פורסם

^^^ קישקוש. תמשיך לקנות את הבולשיט שמוכרים לך.

פורסם

^^

בתור נציג (לשעבר) של בזק, אתה זה שמקשקש פה.

לנציג לא היה שום מושג שזה יעזור והצ'אנל הזה שהוא דיבר עליו זה כדי להתחבר עם היוזר בו זמנית מ2 מקומות שונים.

פורסם

לי היתה את הבעיה עם בזק כשעברתי ל ADSL והתקשרתי לאמר להם שלא יכול להיות שאני משלם על 10M ומחכה לקליפים ביוטיוב, מפה לשם ניסו למכור לי גיימר אבל אמרתי להם שאני לא משלם עוד שקל בשביל לקבל את המהירות שהובטחה לי אז יש לי גיימר בחינם ואת האמת, זה עוזר, יוטיוב עובד בסדר גמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים