עבור לתוכן

מחשב נדלק אבל לא עולה

Featured Replies

פורסם

היי אנשים

לפני מספר ימים(בשיא החום) המחשב הנייח שלי עשה ריסט לעצמו ונתן לי איזה הודעה מוזרה overclocking faild (ואני לא עושה אוברקלוקינג)

ונתן לי בחירה אם להמשיך או להכנס לביוס. ליתר בטחון נכנסתי לביוס ועשיתי ריסטור דיפולט. המחשב המשיך לעבוד לעוד כמה דקות עד שהוא נתן ההודעה הזאת שוב ובאותו רגע החלטתי לתת לו להתקרר וכביתי אותו. מאז המחשב נדלק אבל לא עולה, הצג אפילו לא נדלק.

בכל מקרה בזמן שהוא עשה ריסט הפעלתי עליו הרבה עומס - 16 כרטיסיות בFF ועוד כמה בכרום, נגן מוזיקה ותוכנות שרצות ברקע.

המחשב בן 4 שנים ועד עכשיו לא עשה שום בעית חומרה. המחשב רץ עם XP מקורי.

המפרט שלו

intel core2 duo e6400

לוח אם של אסוס(מצטער אבל אני לא זוכר איזה כרגע נראה לי P4 משהו)

2x512 זכרון של קורסייר

כ. מסך geforce 7600 ultra 256mb

הארד דיסק אחד של סיגייט 80GB SATA

הארד דיסק שני של WD 80G IDE

אני יודע שהפתרון הכי קל יהיה לזרוק אותו למעבדה אני פשוט מעדיף לנסות לעשות משהו לפני

תודה מראש

פורסם

זה קרה לי לאחרונה, ואני לא יודע מה עשיתי (טוב חוץ מזה שבאמצע ניסיון לתקן את המחשב, דחפתי לו מאוורר מקצר, ואח"כ הוצאתי)- אבל זה פתר את הבעיה.

ממה שקראתי כאן בפורום, כדאי לך לנסות לנתק את כל מה שמחובר ללוח האם, לנסות להדליק- ואז לחבר את הרכיבים אחד-אחד, כדי לבדוק מי מהם (אם בכלל) יוצר את התקלה.

אני באופן אישי הייתי מתחיל מהזיכרונות, כי מנסיון אישי שלי עם המחשב שלי, יש להם נטייה למנוע מהמערכת לעלות, גם אם אין בהם בעיה אמיתית- סתם בשביל תשומת לב.

פורסם

יכול להיות שבאמת המחשב שלך הגיע לטמפרטורה גבוה...

בכללי הייתי מנסה להוציא את הסוללה מהלוח אם לאפס אותו לאיזה 5 דקות.

ומחזיר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים