עבור לתוכן

A short introduction of grave robbing and plundering

Featured Replies

פורסם

בעקבות הביקוש הרב והבלבול בימים האחרונים, החלטתי להקליד מדריך בנושא "עשיקת קברים".

תחילה יש לעסוק במקוריותיה של הביטוי עושק-קברים. מקור המילה עושק-קברים הינו דווקא "שודד-קברים", שזהו הוא כינוי שלו זכו סוחרי המחשבים המקצועיים בתחילת המאבק שאני הכרזתי עליו למעלה משנה. המאבק שאני הכרזתי עליו לא היה כנגד החנויות שקוברות אנשים מדי שבוע עם מחשבי-קבר שלא שווים חמישית מהמחיר שהם עושקות עליהם, אלא כנגד כל אותם סוחרים פרטיים שהם הרבה יותר גרועים מהחנויות האלה כי הם עשו הכל בצורה שחורה ועל גבם של ילדים תמימים.

הסיבה שהמונח "שודד-קברים" הוחלף ב"עושק קברים" הוא מהסיבה הפשוטה שהמינוח האחרון היה יותר קולע למטרה, כי האדם לא שודד בכח את המחשב מהילד, אלא עושק אותו ממנו, שכן המשמעות של "עשיקה" היינה חוסר תשלום הוגן על שירות/מוצר או דרישת מחיר מופקע עליו.

אני לא הייתי יכול להמשיך לראות את התמונה הבאה של ילדים בני 15-17 מפרסמים מחשבים בלוחות של פיסי טיפ ופיסי פרו בחצי מהמחיר שהם יכלו למכור אותם בלוחות של נענע או וואלה או אפילו ביותר במקומון - אם יש סיבה שהם לא עשו זאת זה כי היית להם מודעות למוצרים חדשים שיוצאים ולדעתם המחיר שהם היו רוצים על המחשב היה נראה להם מאוד הגון. כאן בדיוק היה נכנס סוחר המחשבים המקצועי לתמונה, שהיה מופיע כמעין דמות אבהית שמציאה "לעשות טובה" ולקנות את המחשב ב100-200 שקל פחות מהמחיר המוצע, למרות האפשרות למכור את המחשב בפי שתיים מחיר ויותר לאחר מכן. בנוסף למחיר העושק שהם היו משלמים למוכר המחשבים, הם היו מביאים את המחשב אליהם הביתה ועוקרים לו את כל "שיני הזהב" כמו כרטיס מסך RIVA TNT 2 ומחליפים אותו בATI 8MB, כ.קול של קראיטיב 128 ומחיליפים אותו באיזה CREATIVE SB16 או כל כרטיס CODEC זול אחר. בשלב הסופי, עושק הקברים היה מפרסם את אותו מחשב, לאחר החלפת חלקים, בלוחות של נענע ואוולה ומוכר אותו בפי שתיים מחיר. אם יש סיבה שאני יודע את זה, זה כי הצלבתי מספרי טלפון של סוחרים שבחוסר טקט משבע היו נותנים פרטים זהים הן בלוחות והן בפורומים.

מצב נוסף שעושקי הקברים(סוחרים) היו עושקים זה לפרסם מודעות בלוחות של אתרי החומרה כמו: "מחפש כונן קשיח" "מחפש חלקים מחשב בכמות" "דרוש סידירום" וכיוב'. לפעמים הם גם היו מנסים למכור "שיני זהב" שבמקרה נפלו לידיהם מלקוח ש"שדרג"(למרות שהטענה היית גירושין/נסיעה לחו"ל/חתונה על הכלבה של החתונה של בת גרושתו העשירית וכיוב' או אפילו עקב גיוס בגיל 35).

עם המצב הזה אני לא הייתי יכול להסכים ולכן פרסמתי הכרזה בנוסח: "אני מכריז על ראשית המאבק בנוכלים ובסוחרי המחשבים". תוך זמן קצר גררתי אחרי מספר אנשים, חלק הסכימו באופן מלא, חלק באופן חלקי, חלק בכלל לא וחלק אפילו ניסו לשלוח לי וירוסים לתיבת הדואר עם "ברכות" ו"פניני שפה" מטובלים בוירוסים(שמה לעשות לא עובדים על תיבות דואר WEB BASED).

המושג "עושק קברים" החל לתפוס תאוצה רבה, ומשתמשי פורום רבים החלו להשתמש בו. במשך הזמן המילים הפורדו והחלו לקבל משמעיות חדשות. המילה "עשיקה" - קיבלה משמעות של קניית חלק במחיר לא הוגן, ואילו המילה "קבירה" קיבלה את המובן של מכירת חלק ותעיקת(קבירת) אדם אחר עם חלק דפוק(תוך דרישת מחיר מופקע). בנוסף לכך, המילה "קבר" התחילה להיות מיוחסת לכל מחשב שהערך שלו לא היה שווה הרבה או היה מורכב מחלקים זולים כמו שנמכרים ב"מקברות" המחשבים של חוברות כרטיס האשראי/חנות הקברים השכונתית. לדוגמא, מארזי ATX מפוארים, כרטיס ATI 8MB, עכברי שלושה לחיצים מקצועים + משטח עבודה וכו' וכו', חלק מחשב שונים של חברות עלומות שם וכו'. לכן, ארון קבורה פירושו "מארז ATX מפואר"(של חברה לא מוכרת) או במקרים מסויימים אפילו מארז AT, שבחלק מהמכרים נמכר עם מחשבים של עושקי קברים.

פורסם

אין מה לדבר מדריך עולמי!

פורסם

תמשיך כך ואולי האנשים יתעוררו!

אתה רוצה להקים אתר בנושא שיאיר את עיני כולם לתופעה?

בכייף אם נעשה אתר יפרסמו אותו במדור צרכנות בעיתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים