עבור לתוכן

טרנד המחאות

Featured Replies

פורסם

היי,

השמיעו דעתכם לגבי המחאות המתעוררות לאחרונה, בעיקר מחאת הדיור.

אני יודע שאני כנראה במיעוט, אבל לדעתי רוב המחאות האלה מיותרות. יש אנשים שאם הייתי יכול, הייתי נותן להם יותר כסף.

הרופאים רוצים יותר כסף, האחיות, העובדים הסוציאלים, עובדי הנקיון, המורים. המילואימניקים דורשים, ובצדק, להשתמש בציוד חדש. רוצים להעלות את הקצבאות לניצולי שואה ולקשישים. יחד עם כל זה רוצים גם לשלם מיסים נמוכים ודיור בר השגה.

למדינה יש תקציב מסוים, ורובו מגיע ממיסים, אאל"ט 15% ממנו מגיע ממיסוי על נדל"ן. עכשיו העלו הצעה פופוליסטית לבטל את המע"מ על דירות. זה הולך להוריד הרבה כסף מהכנסות המדינה. כלפי מי בכלל מתבצעת המחאה? הממשלה או בעלי הדירות?

ולמה הם מצפים שאם מישהו קונה דירה במיליון וחצי למשל, הוא ישכיר אותה בפחות מ 4% לשנה (שזה 5,000 לחודש)?

נכנסתי ל mako לפני כמה ימים, וראיתי מאמר דעה בו הכותב אומר שלהרבה אנשים אין ברירה, וחייבים לגור בתל אביב (ועוד רק באזורים ספציפים). למה הם חייבים לגור באותם 5 קמ"ר ולא יכולים לגור בחולון/בנימינה/ראשל"צ ולנסוע עם רכבת, אוטובוס או אופנוע לעבודה? גם בערי בירה או מרכזי תרבות אחרים בעולם (לונדון, ניו-יורק) דירות נמכרות במחיר גבוהה מבערים אחרות. התפתחה מין תופעה כזו של לבכות על כל דבר. אני לא אומר שאם הייתה לי האפשרות הייתי מחלק את התקציב בדיוק כפי שהחליטה הממשלה, אבל בוצעו בחירות דמוקרטיות, והתקציב מחולק בהתאם לראות ההמשלה, גם אם דביר (אני), או אליס חושבים אחרת.

מצפיה בחדשות אני מקבל את הרושם שהמחאות האלה תופסות כיוון אחר ומגיעות כדי לשרת אינטרסים אישיים. אותם "מנהיגי מאבק" מגיעים להתראיין כל כך זחוחים, שלפעמים נדמה שהם עושים זאת רק כדי שיוכלו להגיד בעתיד שהנהיגו מהפכה כלשהי (גם אם היא אינה הגיונית כלכלית). המחאה תפסה כיוון פוליטי ברגע שח"כ ניצן הורוביץ התקבל בזרועות פתוחות, לעומת ח"כ מירי רגב, שלא התקבלה יפה, וזאת על אף שדווקא לליכוד היו לא מעט הצעות חוק, בין אם טובות יותר או פחות, בנוגע לפתרון משבר הדיור (ואת ח"כ הורוביץ קיבלו כאילו הוא העביר עשרות הצעות חוק כאלה בקדנציה שלו).

בנוסף, גם צפיה בערוץ הכנסת מעלה לי את מפלס העצבים. יש ח"כים עם הצעות טובות, והן לא מתקבלות רק בגלל שאותם ח"כים הם מהאופוזיציה, ומצד שני יש ח"כים מהאופוזיציה שלא רק שיתנגדו לכל הצעה שהממשלה תעלה, אפילו אם היא טובה, הם עוד יעשו הצגות וירימו צעקות שהממשלה הנוכחית אשמה בכל משבר הדיור, וזאת בהתעלם מהעובדה ששלושת שרי השיכון והבינוי הקודמים היו דווקא ממפלגת קדימה. לפניהם היה בתפקיד ח"כ הרצוג, ולפניו יושבת ראש האופוזיציה ציפי לבני (אם כי באותה תקופה היא עוד הייתה בליכוד). לפעמים בא לי להוריד להם סטירה ולהגיד להם "שחקו יפה".

• תגובות 112
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכל הצגות למצלמה, בחדרי חדרים הם יושבים על דרינק וצוחקים על ה"יריבויות" שלהם...

פורסם

אתה צוחק? תחבורה ציבורית במרכז?

אוטובוס- אלוהים יודע מתי יגיע, אם יגיע, ולאן הוא נוסע. לא אמין בגרוש.

רכבת- רכבת ישראל בשיפוצים והשבתות כל הזמן, וגם בפעולה הרגילה שלה נוטה לאחר בעד רבע שעה מלוח הזמנים.

אופנוע- ביטוח יקר, חלק מהאנשים פשוט לא מעוניינים לנסוע על אופנוע ובצדק (בטיחות, מזגן לדוגמה)

רכב פרטי- כל הנקודה הייתה להימנע מאחזקת רכב....

אני לא יודע אם שמת לב, אבל המדינה כרגע בגביית יתר של מיסים, כלומר יש יתרה מגביית המיסים בחודשים האחרונים ביחס לתכנון. כלומר, שוחטים אותנו "קצת" יותר מדי.

מחירי הדיור- גבוהים בכל הארץ, לא רק בת"א.

מחירי הדיור בחיפה עלו מאוד, מחירי הדיור בב"ש עלו מאוד, אפילו בחורים נידחים בצפון. בת"א זה פשוט הגיע למצב שעל מחסן מעופש שהוסב ל "דירה" של 10 מ"ר רוצים 2000 שקל לחודש, ועל משהו שאפשר לקרוא לו באמת דירה המחירים מתחילים מ 3500.

בעניין משכורות הרופאים-

סטז'ר מקבל שכר מינימום, ורופא מתמחה מקבל משכורת עלובה של 25 שקל לשעה. בסוף ההתמחות זה לא שהמשכורת קופצת פתאום ל 50+, היא מטפסת לאט, מאוד לאט, אלא אם לרופא פתאום יש מזל והוא עובר לרפואה פרטית באיזו מרפאה עתירת תקציב, או שלוקח את הרגליים שלו ובורח לחו"ל כמו שהמון רופאים מוצלחים בישראל בוחרים לעשות.

נראה לך הגיוני שרופא יקבל משכורת נמוכה מזו של מתדלק?

ישראל על סף קריסה בהרבה נושאים, וכנראה כל העסק הגיע לנקודת רתיחה. זה לא שיש "טרנד מחאות", זה שכנראה הגענו לנקודת ה "נמאס" בהרבה נושאים בבית אחת, ושרואים מישהו אחר יוצא למחאה, פתאום מקבלים מוטבציה להזיז את התחת בנושא שמפריע לכל קבוצה.

פורסם

ומי חשב בכלל שהוא יזכה לראות את היום שתקום מחאה ציבורית רחבה כל כך.

טוב מאוד שאנשים מתעוררים מהתרדמת, בוקר טוב!

פורסם

על סף קריסה? ::)

יש עוד הרבה מקום לרדת למטה..

פורסם

הבעיה היא המחירים הלא נורמליים יחסית להכנסה, בכל הנושאים אבל תראה דוגמה פה:

http://realestate.nytimes.com/sales/new-york-ny-usa/0-250000-price/3-beds

http://www.elliman.com/new-york-city/manhattan/upper-east-side/park-ave---84th-street--i--103-east-84-street--unit-2a/103-east-84-street/mbyyegt

במחיר של דירת 4 חדרים במנהטן אני לא מסוגל לקנות דירה ברחובות. נראה לך סביר?

פורסם

רכבת- רכבת ישראל בשיפוצים והשבתות כל הזמן, וגם בפעולה הרגילה שלה נוטה לאחר בעד רבע שעה מלוח הזמנים.

אופנוע- ביטוח יקר, חלק מהאנשים פשוט לא מעוניינים לנסוע על אופנוע ובצדק (בטיחות, מזגן לדוגמה)

אז כנראה אתה לא מעודכן, עוד פחות משבועיים יהיה בכנסת הצבעה שנייה ושלישית על חוק הוזלת הביטוח.

המיקוח פה הוא על 6% או 8% העמסה.

באוצר מוכנים להתפשר על 6%...

אז הוזלה ככל הנראה תהייה (עד שזה לא קורה בפועל אני לא מאמין, אבל כל עוד זה בידיים של כרמל שאמה אז אני אופטימי מאוד).

לא ידוע בכמה אחוזים תהייה ההוזלה אך מדובר על בין 20%-30% הוזלה, שזה משמעותי.

לגבי נקודות הבטיחות של האופנוע...

אני יכול להבין קשישים (למרות שאני נגד העלאת אנשים קשישים שכבר כושר הנהיגה שלהם ירוד), משפחות עם ילדים וכדומה.

לא יכול להבין צעירים רווקים שלוקחים איתם רכב היום (היום לקחת רכב זה כמו לקחת את מגדלי עזריאלי).

חוץ מזה, בגלל שלרכב יש מעטפת בטיחות זה לא פוטר אותך מלהיות נהג טוב.

כל החוכמה היא להשקיע בנהיגה ולא להסתמך על בטיחות וכל מיני טכנולוגיות כמו שרואים בסירטונים הטיפשים של אור ירוק.

מעבר לזאת, רכב גורם לך להיות עצלן מבחינה פיזית ומחשבתית: מזגן, Ipad, סיגריה, אנדרויד, ערכת איפור, רדיו, כוס קפה, כוס קולה, ערכת אוננות לחולי מין שנמצאים בפקק, עוד פעם מזגן, מחשב נייד וכו'...

אי אפשר להתווכח אבל רכב משדל את בעליו להיות עצלן.

אז לשנת 2011 מה שיהיה אטרקטיבי וטוב גם לשנים הבאות הוא אופנוע.

השקעה ברכיבה מקצועית וסבלנות בהחלט תעזור לך מאוד בכביש.

ואת זה אומר מניסיון, אני בוגר של למעלה משנתיים בקורס אופנוען מאומן מבית גידי פרדר (מבוחני מוטו הראשונים).

http://www.ofnoan.co.il/

אני רוכב קרוב ל-3 שנים ונהנה מכל היתרונות. :)

פורסם
  • מחבר

אולי קודם נבהיר שאני סטודנט ואין לי אוטו. אני לא חי במגדל השן.

יש תחבורה ציבורית במרכז, והשתמשתי בה מספיק בשביל לדעת שהיא עובדת, גם אם תצטרך לחכות כחצי שעה יותר (כמובן שהמגזימים יסחפו ויגידו שהיא מעכבת אותך במספר רב של שעות). אם לא מתאים לך להתעכב תדע שתצטרך לשלם את המחיר של לגור במקום יקר יותר. רכבת, אופנוע ורכב הם אופציות לא מושלמות, אך עובדות. גם אם הביטוח על אופנוע יקר, אתה חוסך הרבה כסף בעצם העובדה שאתה יכול לגור במקומות זולים יותר.

אני לא יודע אם שמת לב, אבל המדינה כרגע בגביית יתר של מיסים, כלומר יש יתרה מגביית המיסים בחודשים האחרונים ביחס לתכנון. כלומר, שוחטים אותנו "קצת" יותר מדי.

מסכים שאפשר לשפר תהליכים. בכל מקרה, המצב הקיים עדיף על גרעון. אני בטוח שאם הייתה פורצת מלחמה עכשיו היית שואל איך לא התכוננו למצב חירום.

מחירי הדיור- גבוהים בכל הארץ, לא רק בת"א.

מחירי הדיור בחיפה עלו מאוד, מחירי הדיור בב"ש עלו מאוד, אפילו בחורים נידחים בצפון. בת"א זה פשוט הגיע למצב שעל מחסן מעופש שהוסב ל "דירה" של 10 מ"ר רוצים 2000 שקל לחודש, ועל משהו שאפשר לקרוא לו באמת דירה המחירים מתחילים מ 3500.

לא מסכים. אני סטודנט, ויכול להיות שמצאתי את עסקת חיי, אבל אני גר בדירה מאוד מרווחת ליד הטכניון, והמחירים כלל לא כפי שציינת. יתרה מכך, אני מתחלק בתשלום עם השותפה שלי, אז המחיר בכלל יוצא נמוך יותר.

בנוגע לאנשים שגרים ב"חורים" שהוסבו לדירות - זה קורה רק בתל אביב. אני במקור מהמרכז, וכל פעם נדהמתי מחדש מאותן טיפשות שיעברו לתל אביב בשביל למלצר, להרוויח שכר נמוך כל חודש, ולבזבז כמעט הכל על דירה ישנה רק בשביל להגיד שהן גרות במרכז. המחירים עולים בין השאר בגלל אנשים כאלה (הם פשוט יהיו מוכנים לשלם כל מחיר בשביל לגור שם. למה שבעל דירה לא ישכיר להן ביוקר?).

בעניין משכורות הרופאים-

סטז'ר מקבל שכר מינימום, ורופא מתמחה מקבל משכורת עלובה של 25 שקל לשעה. בסוף ההתמחות זה לא שהמשכורת קופצת פתאום ל 50+, היא מטפסת לאט, מאוד לאט, אלא אם לרופא פתאום יש מזל והוא עובר לרפואה פרטית באיזו מרפאה עתירת תקציב, או שלוקח את הרגליים שלו ובורח לחו"ל כמו שהמון רופאים מוצלחים בישראל בוחרים לעשות.

נראה לך הגיוני שרופא יקבל משכורת נמוכה מזו של מתדלק?

הסכם הבוררות שניתן בנובמבר 2008 הועלה שכר הרופאים בשיעורים של 23.36%-24.41% בעלות של 257 מיליון שקל לשנה. בינואר 2011 תושלם העלאת שכר הרופאים שעליה סוכם בבוררות, ובסופה יהיה השכר הממוצע לרופא מתמחה 18,654 שקל; למומחה 23,705 שקל; לרופא בכיר, מנהל יחידה או מחלקה - 34,428 שקל בממוצע; ועד 75,000 שקל לרופאים בדרגים הגבוהים ביותר במערכת ולמנהלי בתי חולים."

"בקרה שבוצעה במשרד הבריאות באחרונה איתרה כי באחד מבתי החולים שהו בשעה 14:00 רק 10% מהרופאים, למרות חובתם של עובדי בתי חולים ציבוריים לשהות במוסדות עד 16:00."

המתמחים באמת נדפקים על ידי הרופאים המומחים שנמנעים מלעשות תורנויות, אבל זה משהו שאמור להפתר פנימית בין הרופאים לבין עצמם. ניתן גם לבצע חלוקת כספים הוגנת יותר, כלומר לקחת מהרופאים המומחים, ולתת יותר למתמחים, אבל שוב מגיעים לנקודה שאי אפשר פשוט לתת יותר וזהו. צריך לעשות את החלוקה הנכונה, וזה כולל גם הוספת חדרים ומיטות, כדי שחולים לא ישנו במסדרון, ומה לעשות - גם זה עולה כסף.

ישראל על סף קריסה בהרבה נושאים, וכנראה כל העסק הגיע לנקודת רתיחה. זה לא שיש "טרנד מחאות", זה שכנראה הגענו לנקודת ה "נמאס" בהרבה נושאים בבית אחת, ושרואים מישהו אחר יוצא למחאה, פתאום מקבלים מוטבציה להזיז את התחת בנושא שמפריע לכל קבוצה.

אתה מפספס חלק עיקרי מהנקודה - אנשים אוהבים לבכות שדופקים אותם, גם אם זה לא תמיד נכון, ובכל מקרה הם לא מציעים פתרון. קל לבכות ולצעוק "ביבי הביתה" כאילו הוא אשם בכל צרות העולם, אבל זאת דמגוגיה.

המצרים הפגינו בשביל דמוקרטיה, ונראה שאנשים פה שאבו מהם יותר מדי השראה, ויוצאים להפגנה על כל דבר. אני תופס מעופר עיני בנאדם אחראי, אבל עם כל הלחץ התקשורתי יכול להיות בסוף שהוא עוד יצטרף לשביתה, למרות שהיא לא קשורה אליו, ובסוף יגרם למשק נזק של מיליונים (שזה כנראה הפוך ממה שהמפגינים רוצים להשיג, לא?).

לגבי אותו בחור שהתייחס לדירות בניו יורק - תודה על ההצעות האטרקטיביות, אבל כשאמרתי מרכזי תרבות לא התכוונתי להארלם. כמו כן, הדירה בלינק השני שצירפת עולה שבע וחצי מליון שקלים, שזה (קצת) יותר מדירה ברחובות. כמו כן, הייתי מציע לך להשוות מחיר דירה ממוצעת בניו יורק לעומת מחיר דירה ממוצעת בישראל.

נראה לך סביר?

אני לא מבין מהי האלטרנטיבה שאתה מציע. נראה לך סביר שמישהו שקנה דירה במיליון וחצי שקלים ישכיר אותה בפחות מ 4%?
פורסם

למר דביר היקר,

אני לא יודע בן כמה אתה, אבל אני בן 33, עושה שכר 5 ספרתי (ואין 1 בהתחלה), ובכל זאת לא יכול אפילו לחשוב על רכישת דירה. אה כן, אין לי ילדים, אני לא טס יותר מידי לחו"ל, לא קונה בגדי מעצבים או כל מיני דברים כאלה.

אז נכון, אני יכול לקנות דירה אי שם בפריפריה, לשלם משכנתא שתהיה שווה לשכר הדירה שאני משלם היום (בגבעתיים, לא במרכז ת"א), ולהוסיף לעצמי עוד 1000 ש"ח הוצאות דלק בשבוע (שלא לדבר על ירידה באיכות החיים בגלל גידול משמעותי בזמן שאני מבלה בדרכים).

וותר על רכב אתה אומר? אין בעיה, אני אגור בבנימינה בלי רכב ואסע (עוד יותר זמן בדרכים) בתחבורה ציבורית. ברגע זה הפכתי לאסיר בביתי בסופי השבוע, כי במדינת ישראל אין תחבורה ציבורית בשבת.

מה יגידו זוגות צעירים עם ילדים שצריכים להוסיף כ-2500-3000 ש"ח בחודש תשלום לגן ילדים (לכל ילד)?

דבר נוסף ואחרון, כל המחאות האלה קשורות זו לזו - יוקר המחיה בישראל. יקר לחיות פה ביחס למשכורות במשק. הכלכלה הישראלית היא מצד אחד כלכלת שוק חופשי (או במילים אחרות, אין פיקוח על הרבה מאוד דברים) ומצד שני השוק (בהרבה מאוד תחומים) סגור לייבוא. מה קיבלנו? כל מיני חברות כמו תנובה שמחזיקות אותנו בביצים (וחברותיה לקרטל שאין להן סיבה להוריד מחירים) ועושקות אותנו. בנוסף הממשלה לוקחת מס מטורף על דברים כמו דלק, בעוד שמהחברות לוקחים מס של 18%. מי מאיתנו משלם מס הכנסה כ"כ נמוך?

אז בוקר טוב, אנשים לא בוכים סתם.

פורסם

עזוב לקנות דירה. לאנשים אין כסף לחיות. נניח אדם מרוויח שכר ממוצע במשק כ-8,000 ש"ח ברוטו. אדם רווק, צעיר, בלי ילדים. תוריד מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וקופת גמל. נשאר 6,700 נטו. שכירות לדירה שורצת תיקנים באשדוד עולה 2,000 ש"ח בחודש. נשאר 4,700. תוריד 2,000 ש"ח בחודש הוצאות רכב כי תחבורה ציבורית כל כך טובה. נשאר 2,700 ש"ח. תוריד חשמל, מים, גז, כבלים, אינטרנט. נשאר 2,200. תוריד אוכל וזהו כמעט נגמר התקציב. מספיק כסף כדי לשרוד. מה עם חסכון? לימודים? לצאת? בגדים? מקרה חירום? אנשים עייפים. פשוט עייפים. אני מאוד שמח שמתחילות מחאות. אנשים מתחילים להתעורר.

פורסם

דבר ראשון המחאה מוצדקת לחלוטין

מצד שני המחאות התעוררו דווקא כשהליכוד בשילטון (ולא, אני לא תומך בליכוד) ולא התעוררו מתי שקדימה יישמה כמעט אותה מדיניות. והאנשים העשוקים הולכים שולל אחרי הארגונים "חברתיים" שמציעים פתרונות שיהפכו את הבעיות לחמורות הרבה יותר.

פורסם

עזוב לקנות דירה. לאנשים אין כסף לחיות. נניח אדם מרוויח שכר ממוצע במשק כ-8,000 ש"ח ברוטו. אדם רווק, צעיר, בלי ילדים. תוריד מס הכנסה, ביטוח לאומי, ביטוח בריאות וקופת גמל. נשאר 6,700 נטו. שכירות לדירה שורצת תיקנים באשדוד עולה 2,000 ש"ח בחודש. נשאר 4,700. תוריד 2,000 ש"ח בחודש הוצאות רכב כי תחבורה ציבורית כל כך טובה. נשאר 2,700 ש"ח. תוריד חשמל, מים, גז, כבלים, אינטרנט. נשאר 2,200. תוריד אוכל וזהו כמעט נגמר התקציב. מספיק כסף כדי לשרוד. מה עם חסכון? לימודים? לצאת? בגדים? מקרה חירום? אנשים עייפים. פשוט עייפים. אני מאוד שמח שמתחילות מחאות. אנשים מתחילים להתעורר.

יש גם "הוצאות תב"ן" (הוצאות תקלות בלתי נמנעות), כמו מקרר שהתקלקל, המכונית לא מניעה וצריך לקנות מצבר חדש וכו'...

גם אם אפילו הכסף מספיק להוצאות השוטפות, עדיין קשה לחיות בלי חיסכון כי אתה לא תדע מה יבוא לך מחר ואם תהייה מוכן לזה כלכלית.

פורסם

כמה נקודות למחשבה:

העיתוי של המחאות האלו לא מקרי. הממשלה בשלטון כבר שנתיים וחצי שזה בערך הזמן הממוצע ב20 שנה האחרונות שבו מתחילות הבעיות לקראת פירוק מוקדם והליכה לבחירות. המצב הבטחוני סביר, אין משברים מיוחדים וסה"כ הכנסת הנוכחית, גם אם היא לא מהפכנית במיוחד, יציבה ומראה סימני סיום קדנציה במועדה.

יש אנשים שהמצב הזה מפריע להם - התקשורת והשמאל (ולאו דווקא יחד). התקשורת - כי אם אין חדשות צריך לייצר אותן והשמאל - כי הוא רוצה לעלות לשלטון.

זה התחיל בחקירה של הרב דב ליאור והבן של הרב עובדיה (לא זוכר את שמו) בתקווה ליצור משבר דתיים\חילונים\מתנחלים וכו' ולהציג את הממשלה בצד של "פורעי החוק". כשזה לא הצליח עברו ליצירת מחאות חברתיות כאלו ואחרות (אנשי השמאל) ולתדלוקן (התקשורת) .

אם תשימו לב - האנשים הבולטים במחאות הדיור הם אנרכיסטים מוכרים היטב שנהגו לבלות את זמנם בבילעין וכדו' ועכשיו מנצלים בעיה אמיתית בישראל כדי לקרוא להפלת הממשלה. כמו שנאמר כאן קודם - הדירות, הרפואה, הקוטג' וכו' אלו דברים שהיו כאן כבר כמה וכמה ממשלות וודאי וודאי שאין פתרונות בן רגע לנושאים אלו. מה הקריאה להתפטרות ראש הממשלה תועיל במקרה כזה?

עוד נקודה למחשבה - מתי בפעם האחרונה ראיתם מפגינים משתוללים, חוסמים כבישים ונעצרים על ההשתוללות בהפגנה "רגילה"? יש כאן את כל הסממנים של הפגנות שמאל\ימין קיצוני בהפגנות שאמורות להיות הפגנות של המון העם ולא פעילי ארגונים כאלו ואחרים.

פורסם

סיבה נוספת - נתניהו נלחץ ולחיץ. בדרך כלל מי שעומד מולו ולא ממצמץ ראשון יקבל מה שהוא רוצה, זוהי לדעתי אחת הסיבות לתזמון של שביתת הרופאים והעובדים הסוציאלים דווקא בקדנציה שלו.

פורסם

כמה נקודות למחשבה:

העיתוי של המחאות האלו לא מקרי. הממשלה בשלטון כבר שנתיים וחצי שזה בערך הזמן הממוצע ב20 שנה האחרונות שבו מתחילות הבעיות לקראת פירוק מוקדם והליכה לבחירות. המצב הבטחוני סביר, אין משברים מיוחדים וסה"כ הכנסת הנוכחית, גם אם היא לא מהפכנית במיוחד, יציבה ומראה סימני סיום קדנציה במועדה.

יש אנשים שהמצב הזה מפריע להם - התקשורת והשמאל (ולאו דווקא יחד). התקשורת - כי אם אין חדשות צריך לייצר אותן והשמאל - כי הוא רוצה לעלות לשלטון.

זה התחיל בחקירה של הרב דב ליאור והבן של הרב עובדיה (לא זוכר את שמו) בתקווה ליצור משבר דתיים\חילונים\מתנחלים וכו' ולהציג את הממשלה בצד של "פורעי החוק". כשזה לא הצליח עברו ליצירת מחאות חברתיות כאלו ואחרות (אנשי השמאל) ולתדלוקן (התקשורת) .

אם תשימו לב - האנשים הבולטים במחאות הדיור הם אנרכיסטים מוכרים היטב שנהגו לבלות את זמנם בבילעין וכדו' ועכשיו מנצלים בעיה אמיתית בישראל כדי לקרוא להפלת הממשלה. כמו שנאמר כאן קודם - הדירות, הרפואה, הקוטג' וכו' אלו דברים שהיו כאן כבר כמה וכמה ממשלות וודאי וודאי שאין פתרונות בן רגע לנושאים אלו. מה הקריאה להתפטרות ראש הממשלה תועיל במקרה כזה?

עוד נקודה למחשבה - מתי בפעם האחרונה ראיתם מפגינים משתוללים, חוסמים כבישים ונעצרים על ההשתוללות בהפגנה "רגילה"? יש כאן את כל הסממנים של הפגנות שמאל\ימין קיצוני בהפגנות שאמורות להיות הפגנות של המון העם ולא פעילי ארגונים כאלו ואחרים.

את הרב לא עצר השמאל ולא עצרה התקשורת. עצרה אותו משטרת ישראל שהיא כידוע שמאלנית ורוצה להפיל את הממשלה.

עשרות אלפי האנשים שהיו בהפגנה הם כולם אנרכיסטים מוכרים מבילעין וכו'. כמובן ששם מפגינים כמה עשרות אנשים כל שבוע, אבל אל תתן לפרט שולי כ"כ להפריע לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים