עבור לתוכן

חיבור כונן של מחשב נייד 2.5 SATA..למחשב נייח

Featured Replies

פורסם

צריך מתאם מסויים או שאפשרי ככה כמו שמחברים הרדיסק 3.5 SATA רגיל?

כי נגיד בהרדיסקים הישנים של הIDE הייתי מחבר אותם עם מתאם מיוחד שמוצאי לי IDE ומולוקס

אבל פה ראיתי שזה אותו חיבור הSATA בנייד כמו במחשב רגיל(לא ראיתי משהו יותר מידי שונה)

השאלה עם זה אפשרי?

למה אני מפחד..כי שזה לא יהיה נגיד שבהרדיסק בנייח מקבל בחיבור שלו 12V

והנייד באותו חיבור מקבל רק 5V באותו נקודה..ואז אני יכול שרוף אותו

כי בIDE נגיד במתאם שיש לי אז הוא מוציא שקע למולוקס רק עם 2 חוטים (רק של 5V בלי ה12V )

פשוט לא יצא לי עדיין להתעסק יותר מידי עם SATA..אני עדיין מיושן...חחח

פורסם

אפשר ואני עושה את זה, אתה צריך רק מתאם מ-3.5 ל-2.5 בשביל להרכיב אותו במארז (אלא אם כן יש לך כבר אפשרות כזו).

פורסם
  • מחבר

אפשר ואני עושה את זה, אתה צריך רק מתאם מ-3.5 ל-2.5 בשביל להרכיב אותו במארז (אלא אם כן יש לך כבר אפשרות כזו).

לא אני מדבר על לחבר את זה רק באופן זמני..לא קבוע...(כן הגיוני שצריך איזה פלח שיהיה מאין תושבות למי שמחבר קבוע כמו שהיה פעם למי שרוצה לשים כונן 3.5 איפה שהכונני 5.2 אינץ של הדיסקים..)

אבל מבחינת מתח אין הבדל? הוא לא יכול לשרוף לי כונן בטעות?

צריך לגמפר משהו כדאי שזה יזהה? ( אני פשוט ממש לא יצא לי להתעסק עם SATA אבל עם IDE התעסקתי המון)

פורסם

זה פשוט עובד...

2.5 משתמש רק ב-5 וולט ממה שאני יודע, אבל זה אותו כבל (הפינים של ה-12 לא מחוברים פשוט, הם "באוויר").

היופי ב-SATA שהכל אפשר להגדיר ב-BIOS (אין משמעות ל-Master/Slave וכל זה), אם המחשב עושה BOOT מהכונן הלא נכון, רק תשנה את זה ב-BIOS וזהו.

פורסם
  • מחבר

זה פשוט עובד...

2.5 משתמש רק ב-5 וולט ממה שאני יודע, אבל זה אותו כבל (הפינים של ה-12 לא מחוברים פשוט, הם "באוויר").

היופי ב-SATA שהכל אפשר להגדיר ב-BIOS (אין משמעות ל-Master/Slave וכל זה), אם המחשב עושה BOOT מהכונן הלא נכון, רק תשנה את זה ב-BIOS וזהו.

תודה על המידע...סליחה על הבורות שלי חח

זה אז נישמע מאוד פשוט עם ככה ..יותר מIDE

..למדתי היום משהו :)

תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים