עבור לתוכן

גומיות לברגי כונן קשיח לצורך השתקתו

Featured Replies

פורסם

אני מחפש גומיות להשתקת כונן קשיח.

נראות ככה:

scr-133_2.jpg

לא מוצא בארץ, ולהזמין מחו"ל זה יקר מדי.

מאיפה אפשר לקנות?

בזמנו שאלתי חנויות מחשבים שונות, אבל לא היה למכירה, ונתנו לי קצת שאריות ממחשבים ישנים. עכשיו, אחרי שנה בערך, הגומיות האלה כבר יבשות ולא ממש עוזרות, ואני ממילא צריך חדשות ולא בא לי להחליף כל כמה חודשים גומיות משומשות...

זה לא דחוף, אז לא אכפת לי להזמין גם מסין או הונג קונג ושיגיע לפה עוד חודשיים.

מידות הגומיות שיש לי כרגע:

קוטר חיצוני כללי 10ממ

קוטר חיצוני ציר 8ממ

קוטר פנימי 4ממ

פורסם

אתה תמיד יכול לאלתר משהו.

יש את הטריק עם גומיות רגילות (עבות) או חבלים.

I0A5A.jpg

זה גם יעשה עבודה טובה יותר (כנראה) בהשתקה מאשר הגומי לברגים.

פורסם
  • מחבר

תודה, Art Tatum, הטריק עם התלייה על חבל גומי מוכר, אבל הוא אפשרי רק בכלוב של ה-"5.25.

שם אין אוורור והכוננים מתחממים מדי.

בכלוב של ה-"3.5 אפשר רק עם גומיות על הברגים.

פורסם

תקשיב , לדעתי זה מיותר להזמין דברים כמו אלו מחו''ל וגם לקנות בחנויות בארץ , אתה פשוט יכול לעשות זאת בעצמך.

תמצא משטח גומי בעובי המצאים לך , עדיף גומי רך מאשר גומי קשה כי גומי רך יבלום יותר טוב את הרעידות של הכונן , תחתוך עיגולים במשטח הגומי שתמצא בגודל שנראה לך בסדר , את הקוטר הפנימי בשביל הברגים אין צורך לדייק יותר מידי , העיקר תעשה סתם חורים , עדיף שהברגים יכנסו לחורים האלו קצת בלחץ ותסגור את הברגים עם הגומיות על הכונן , תשתדל לא להגזים עם הידוק הברגים כי זה יהרוס את כושר הבלימה של הרעידות אבל גם שלא יהיו רופפים מידי , ווואלה , עשית זאת בעצמך , קצת דימיון ומוכן וגם לא יעלה בכלל כסף אם ''תמצא'' משטח גומי מתאים זרוק או שאף אחד לא צריך :)

רק תיזהר על האצבעות שלך כשתחתוך את הגומי :xyxthumbs:

פורסם

אולי סט מתאמים של כריות לאוזניות כפתור יעשו את העבודה. :lol:

לך תדע. :silly:

פורסם

לא הבנתי, איך הברגים עושים רעש??

פורסם
  • מחבר

JentuS, חשבתי על זה, אבל זה קצת יותר מדי עבודה אם אפשר היה להשיג בזול...

אולי סט מתאמים של כריות לאוזניות כפתור יעשו את העבודה. :lol:

לך תדע. :silly:

LOL

רעשים מהמחשב ממש מטרידים אותי, לא יודע למה.

לא הבנתי, איך הברגים עושים רעש??

לא הברגים מרעישים אלא הדיסק כשהוא מסתובב גורם לתהודה במארז דרך החיבור שלו אליו מתכת למתכת. זה יוצר רעש לא קטן ודי מעצבן.

כשמרכיבים את הגומיות על הברגים מנתקים את הכונן משאר המארז כמעט לגמרי (כי הגומי סופג את הרעידות) ונהיה הרבה יותר שקט.

יש גם פתרונות אחרים כמו לתלות על גומיות או דברים כמו Nexus DoubleTwin (שזה כמעט אותו הדבר וגם מה שיש לי), אבל ברובם יש בעיה של קירור (כי הם מחייבים שימוש בכלוב ה-"5.25 שאותו קשה יותר לאוורר מאשר את ה-"3.5, מה גם שהוא בחלק העליון של המארז, איפה שמצטבר האוויר החם שאוהב לעלות למעלה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים