עבור לתוכן

המלצות בעד ונגד הדיסק קשיח: WD My Book Essential Edition 2000GB WDBACW0020HBK

Featured Replies

פורסם

אהלן!

אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח חדש למטרת עריכת סרטים. לכן חשבתי על WD My Book Essential Edition 2000GB WDBACW0020HBK אשר כתוב שהוא תומך usb3. מישהו יודע איך הוא? המלצות בעד או נגד?

תודה רבה!

פורסם

אם ברצונך לאחסן שם פרויקטים, זה בסדר.

אם ברצונך לעבוד על פרויקטים שנמצאים שם, יעבוד איטי יחסית לדיסק פנימי 7200rpm.

אפילו לדיסקים חיצוניים בממשק USB3, עדיין יש רק כמחצית הביצועים מדיסקים פנימיים 7200rpm, ולכן לא מומלצים לעבודה, אלא לאיכסון.

אם אני לא טועה, בכל הדיסיקים החיצוניים יש גרסה של דיסק green בפנים. (5100 ועד 5900 rpm) ובנוסף, אחרי הכל USB3, הוא עדיין לא SATA.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שזה כן 7200... איך אני יכולה לדעת מה מהירות ההארדיסק?

הייתי הולכת על הסאטה, אך לצערי אני מאוד מוגבלת תקציבית כרגע (ועם זאת חייבת מקום בכדי לעבוד על פרוייקטים).. יכולה לשלם באזור ה500 ש"ח כולל משלוח ל2 טרה. אולי יש לך המלצות אחרות?

פורסם

חיפוש קליל ב EBAY יניב תוצאות מדהימות :)

חבר הזמין 2 כאלה בעלות של 36 דולר לכונן..

רצוי לבדוק זאת.

פורסם

מדוע לא דיסק פנימי ?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=786107

עריכה: ישנם כיום 3 יצרנים שמייצרים דיסקים בגודל 2TB שהם גם 7200rpm. - כולם הם דיסקים פנימיים ולא חיצוניים.

HITACHI , WD , SEAGATE

הייטצ'י הוא היחיד שמשתלם כיום, מבחינת עלות/תועלת.

אם ברצונך דיסק חיצוני 7200RPM, חובה לקנות דיסק ומארז חיצוני בנפרד.

גם אז, ממשק USB3 הוא לא האידאלי, אלא eSATA (ניתן לקנות מתאם מ SATA פנימי, אל חיצוני.

פורסם
  • מחבר

אוקי קאלן, תודה על התגובה והפירוט :) אולי תוכל להמליץ לי על מארז חיצוני שיתאים לכונן שהצעת לי?

בנוסף, אשמח לדעת איזה מתאם אצטרך לקנות? ובין מה למה המתאם צריך להתחבר?

ראיתי שיש בנתוני הסאטה: SATA 6 Gb/s וכו'.. על מה זה מצביע? מהירות העברת הנתונים? אם כך, כדאי לי לחפש כונן עם כמה שיותר? מה המקסימום?

אגב, בדקתי באמת בebay לגבי הכונן קשיח שהעלתי בהתחלה - והם כותבים שם דווקא שזה 7200.. יכול להיות שהם טועים? או שאולי זה באמת 7200?

http://cgi.ebay.com/2TB-Western-Digital-My-Book-USB-3-0-EXTERNAL-Hard-Drive-/250857912905?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a684bfa49#ht_4638wt_906

פורסם

המקס' הוא 6 GB/S וכן זה מצביע על קצב העברת הנתונים..

כמו כן, הכונן הקשיח שנמצא בתוך ה WD שמצאת הוא אכן 7200RPM [כמו שחבר שלי רכש..]

אך אם תקראי טוב טוב במכירה שבחרת המוצר הוא - Manufacturer refurbished

יכול להיות שהיה תקול וחזר ליצרן לתיקון ועוד כל מיני סיבות, לא הייתי מסתמך על זה, במיוחד לא עם כוננים קשיחים.

פורסם

זו הטעיה. הדיסק לא 7200rpm. (הדרך היחידה להוכיח זה לפתוח את המארז, ולהסיר אחריות)

אם תלך לאתר של WD עצמם, תגלה שהם אף פעם לא מפרסמים את הrotation של הדיסקים החיצוניים.

הדיסקים היחידים 7200 שיש להם בגודל 2TB, הם ה black edition, בעלות 800~ שח בערך, וה RE4 בעלות 1000+ שח. שניהם פנימיים.

לדנית, אם את חייבת חיצוני, לכי כבר על משהו מוכן. קנייה פנימי ומארז בנפרד, לא בהכרח יביאו לך ביצועים טובים יותר, בממשק USB3. (ויעלו הרבה יותר)

לכי על מה שחשבת, או על זה, עם שנת אחריות נוספת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751135

נ.ב. SATA 6 Gb/s - חסר משמעות. מדובר במהירות של הממשק. אין דיסק קשיח שאפילו מתקרב למהירות של הממשק "הישן" - SATA 3 GB/s

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אני אלך על ההמלצה שלך עם השנה נוספת אחריות.. תודה :)

פורסם

על לא דבר. תתחדשי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים