עבור לתוכן

הקמת רשת שיתופית ביתית עם חיבור מדפסת לא אלחוטית

Featured Replies

פורסם

ברשותי מספר מחשבים ניידים שמחוברים בצורה אלחוטית לנתב NETGEAR.

יש לי גם מדפסת של HP.

לפעמים, כל פעם בהדלקת המחשב אני לא יכול להדפיס מהמחשבים המשותפים ברשת הביתית בגלל איי פי משתנה.

המדפסת שיש לי היא לא אלחוטית לכן אי אפשר לחבר אותה לנתב ישירות ולהדפיס מהמחשבים המשותפים.

אני יודע שאפשר לחבר במקרה כזה את המחשב הנייד דרך כבל לנתב, עם חיבור איי פי קבוע ולפתור את הבעיה שהמדפסת תוכל להיות משותפת עם כל המחשבים, מבלי שהאייפי ישתנה, מה שעושה את המחשב חסום לרשתות אחרות, כי מוגדר בו איי פי קבוע.

אני יודע שזאת אפשרות, אבל יש דרך גם לחבר את המדפסת, למרות שהיא לא אלחוטית לנתב, דרך חיבור USB, שזה במקום מדפסת רשת, שאני מניח שאני לא תלוי בפעולת המחשב הבסיסי שמחובר לרשת, וגם לא צריך לרכוש מדפסת אלחוטית.

השאלה שלי היא איך אני יכול להגדיר שהמדפסת תיהיה מחוברת לנתב בדרך הזאת, ולהדפיס ממנה מהמחשבים המחוברים לרשת הביתית, איך מגדירים את כל העסק הזה?

פורסם
  • מחבר

מישהו יוכל לעזור לי?

ניסיתי לחבר את המדפסת לנתב דרך ה USB, והוא אפילו לא זיהה אותו.

פורסם

לא כל נתב שיש לו חיבור USB מאפשר לשתף מדפסת דרך החיבור הזה. תקרא במדריך הנתב שלך.

לפעמים אפשר לנתבים כאלה לעדכן קושחה למשהו צד שלישי מתקדם (DD-WRT, TOMATO) ואז אפשר לקבל שיתוף מדפסת דרך חיבור הUSB. תבדוק ברשת לגבי הנתב הספציפי שלך.

ברוב הנתבים יש גם דרך להגדיר IP סטטי לפי כתובת MAC, ואז הוא פשוט ייתן את אותה כתובת IP למחשב הנייד הרלוונטי, בלי שיהיה צורך להגדיר במחשב עצמו IP קבוע. זה יכול לפתור לך את הבעיה. שוב, תחפש במדריך הנתב שלך לראות האם זה קיים ואיך מגדירים זאת, אם כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים