עבור לתוכן

איך התפקיד מ'צ או תקשוב בצבא?

Featured Replies

פורסם

הייתי מיועד לשירות קרבי והגיע לי מנילה קרבית,בסוף הביאו לי הת'ש 3.

הייתי באילת לפני כחודש בערך והתקשרו אליי מהלשכת גיוס לדרג 10 תפקידים.

בקיצור דירגתי את תקשוב 5,ומשטרה צבאית 4,וכל השאר 1-1-1-1-1 וכן הלאה.

הנציג שמה אמר לי שתקשוב זה משהו שקשור למחשבים,אבל למה בידיוק?

ואיך התפקיד של משטרה צבאית?,הבנתי שזה תפקיד כללי אבל מה פחות או יותר?,זה נחשב קרבי?,עושים בזה יומיות או מה?(איך זה משפיע על ההת'ש3 שלי?),מה המשכורת החודשית בזה?

אשמח שיעזרו לי כמה שיותר בנושא,הגיוס הוא ב22 באוקטובר,ועם הזמן אני רק נהיה יותר ויותר סקרן.

פורסם

אני לא הייתי הולך לאף אחד מהתפקידים האלו (ולא הלכתי), אבל ממה שאני מכיר, ההמלצה הכללית היא "תברח ממשטרה צבאית, תברח".

לא רק שזה שירות מוזר, אתה גם תהיה החייל השנוא ביותר בצה"ל .

בקיצור בהצלחה, תלך לתקשוב.

פורסם

משטרה צבאית 4

ברוך הבא למשטרה צבאית.

כל מי שמסמן על זה משהו שגבוה מ-0 (או מ"תכניסו אותי לכלא ואני לא אלך לשם!!") - מגיע לשם.

פורסם

זה ידוע שאם אתה לא סגור על עצמך בצה"ל

אתה כבר תגיע למ"צ או תותחנים.

ואם לא תתעקש על מקום אחר גם. (ע"ע "תכניסו אותי לכלא ואני לא אלך לשם!!")

פורסם

בנימה אופטמית זו - בהצלחה בשירות ותשתדל להנות מה-3 שנים הקרובות (אני נהניתי)

עצה ידידותית - אם תהיה בבעאסה זה רק יהיה לך יותר קשה - אז תמצא לעצמך חברים חדשים - ותמיד תזכור שגם להישאר שבת\שמירות זה לא כזה נורא.

פורסם
  • מחבר

בלי קשר לזה ששונאים אותך זה עד כדי כך תפקיד גרוע כ'כ(מ'צ)?,חוץ מהקטע ששונאים אותך מה עושים בכלליות?

ומה זה בידיוק תקשוב?

ובחרתי בשניהם כי הבחור שהתקשר אליי אמר לי תחליט במקום לא שלחו לי לא מנילה ולא כלום,תבחר ככה מה שנראה לך הכי טוב מבין ה10 האלה.

פורסם

לשאול מה עושים במשטרה צבאית זה בדיוק כמו לשאול מה עושים "בצבא".

יש שם כלכך הרבה תפקידים שהשירות שלך יכול להיות שונה מקצה לקצה בהתאם לתפקיד שתקבל שם.

רק תקווה לא ליפול על התפקיד של החארות שמסתובבים ברחוב ומחלקים לחיילים דוחות (וחוטפים מכות)...

לגבי ה"משכורת", אין שום קשר לתפקיד שלך בצבא (חוץ מהפרדה בין לוחמים ללא לוחמים, ולשאלתך ברור שמשטרה צבאית זה לא לוחמים) - המשכורת קבועה.

מציע לך בחום לגגל על משטרה צבאית וללמוד מראש מה התפקידים המעניינים ש(אני מקווה) שיש שם, ואז ברגע שתגיע למ"צ (וכנראה שתגיע לשם אם סימנת שם 4...) להתעקש להשתבץ רק בתפקיד הזה.

אגב אני זוכר שהיה איזה מישהו מהפורום ששירת במ"צ.. אם יהיה לך מזל אולי הוא יגיב פה :)

פורסם

אהבתי איך שהמפיקים של הטירונות הוציאו את המשטרה הצבאית באור חיובי.

פורסם

כל הזין

פורסם

לך לתקשוה אני בתקשוה אחלה חברה ואחלה מיקצוע לעתיד אם אתה מעוניין אני טכנאי תקשורת אז זה טוב לעתיד לעבוד בייס או בזק או אלביט או הוט או כל חברות תקשורת למינהים בהצלחה

פורסם

זה נבלה וזה טריפה (תקשוב פחות אם אתה נופל על ג'וב ביחידה פתוחה). משטרה צבאית בכל מקרה צריכה להיות בעדיפות הכי נמוכה (שלך), הרבה טוב לא ייצא מזה.

פורסם
  • מחבר

:s05:

איזה באסה.

altatrifoti-מה זה בידיוק התקשוב הזה?,אפשר קצת הסבר?

ולא הבנתי עם מ'צ זה משכורת של קרבי או של ג'וב..ואני יכול להתעקש על בסיס סגור אפילו שזה משתלם לצבא לתת לי יומיות?

פורסם

תקשוב זה חיל, לא תפקיד. הקורסים בתקשוב מתחלקים לבה"ד 7 (התעסקות במכשירי קשר, אנטנות וכו') ולבסמ"ח (מקצועות המחשב - תכנות, ניהול רשת, בדיקת תוכנה וכו').

אם לא עברת מיונים ויש לך פרופיל 72+, ההנחה שלי היא שישלחו אותך להיות "מפעיל תקשוב מבצעי" (בה"ד 7) שלדעתי זה גועל נפש.

למרות זאת יש אנשים שכן נהנים מהקורס/התפקיד, תלוי באישיות כנראה. איך בדיוק אתה רוצה שיראה השירות שלך?

פורסם

הקורס מפעיל תקשוב מבצעי - מתמ לא קשור לפרופיל, שולחים אליו גם קרביים שנפלו (ולא רק בגלל רפואי) ורוב מי שנמצא שם אפילו אין לו ת''ש . סיימתי את הקורס הזה לפני שבועיים. זה קורס של חודשיים וחצי ולומדים בו להפעיל מכשירי קשר מסוגים שונים, מצפינים,התעסקות עם תקש''ים ועוד. בתכלס הקורס הזה חרטה ובד''כ יש הקצאות סבבה (פיקודים, מקומות בצריפין, קריה, אגף תקשוב, לוט''ם ועוד) וגם תפקידים לא רעים שברוב הזמן לא עושים כלום(תלוי איפה אתה נמצא) יש גם קורס טממ (טכנאי מערכות מיחשוב או משהו כזה) שהוא קצת יותר רציני ואפשר בד''כ לקבל בו תפקידים טובים יותר כמו אחראי על שרתים וכאלה.

הבנתי שגם למתמ לא קוראים יותר מתמ ופיצלו את הקורס לשני קורסים אחרים שהם אותו הדבר בדיוק אאל''ט.

אותי אישית לקחו לצוות שמטפס על התרנים של האנטות הגבוהות בפיקוד דרום, הכל תלוי איפה אתה נופל ומה ההקצאות.

בקשר לבהד הייתי די מרוצה שם התנאים סבבה והמפקד בסיס שדי חדש שם שיפר הרבה דברים, למרות שלכל אחד יש דעה משלו לגבי הבהד והתנאים.

פורסם

אני במ.צ כבר שנתיים.

לא שיטור ולא מנאייק... אני במעברים..

ונגיד לך ת'אמת? נהנה מכל רגע, קשה קשה, טוחנים אבל יודע שכל מי שעובר אצלי במחסום לא מפגע.

תפקיד שנותן לך הרגשה שאתה באמת עושה משהו בצבא, כשאתה תופס מטען נפץ אתה מרגיש (יודע) שכרגע הצלת עשרות אזרחים מפיגוע. הרגשה מדהימה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים