עבור לתוכן

מתקין Windows 7 פעם ראשונה בחיי, על מחשב חדש וריק. משהו שכדאי לדעת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הליבה הגרפית המובנית מספיק טובה לכל שימוש למעט משחקים חדשים ברזולוציה ובהגדרות גבוהות. היא משתווה לכרטיסיים גרפיים לשוק הנמוך.

אני לא יודע מהם השימושים במערכת, אבל אם מדובר בעבודה משרדית וניגון מדיה, לדעתי תעשו בחוכמה אם תפרקו את הכרטיס הגרפי הזה ופשוט תשתמשו בליבה הגרפית המובנית. זה גם חוסך קצת באנרגיה, היא פולטת קצת פחות חום ואין כרטיס שסתם תקוע במארז עושה רעש (המאוורר) שלו ואפילו מפריע לזרימת האוויר.

זה עצתי, כמובן שגם אין שום "נזק" בלהשאיר את המצב כמו שהוא, פשוט זאת כפילות מיותרת. מי שהמליץ על המערכת הזאת, אלא אם כן ידע משהו לגבי השימושים בה שאני לא יודע, לא עשה עבודה טובה במיוחד מהבחינה הזאת.

אני חושב שהומלץ על כרטיס גרפי כזה כי יש לו גם יציאת DVI וגם VGA. עכשיו, אני יודע שלאחותי יש מסך CRT עם יציאת VGA בלבד, אולי זו הסיבה שהמליצו לה על הכרטיס.

לגבי הרעש וזרימת האוויר במארז - הכרטיס הספציפי הזה (ממש קטן) בתוך המארז הספציפי הזה (6A19) הוא כמו טיפה בים..

פורסם

אני במקומה הייתי מוריד את הכרטיס מהתקציב, מוסיף 200-300 ש"ח וקונה לפחות מסך lcd זול...

פורסם

חוץ מזה שיותר פשוט וזול לקנות מתאם DVI ל d-sub. ::)

פורסם

עדיין לא משנה את העובדה שהיא תעבוד עם מסך CRT

פורסם
  • מחבר

סתם מעניין אותי לדעת עכשיו שהערתם על זה, לידע כללי:

במידה ויש שימוש בתוכנות כמו פוטושופ, עריכת וידאו, משחק או שניים (לא הכי חדשים) - האם ישנה עדיפות לכרטיס כזה על פני המובנה על המעבד?

פורסם

"לא הכי חדשים" זה לפני שמונה שנים? :)

גם הכרטיס שנקנה הוא לא בעל יכולות מרשימות.

פורסם

PS ועריכה גרפית הם מונחים קצת רחבים מדי כך שקשה להסיק מכך על אופי השימוש. הם מכילים שימושים ופעולות שחלקם תובענים יותר ואחרים פחות.

הליבה הגרפית המובנית שווה פחות או יותר לשבב הגרפי שבכרטיס הגרפי הייעודי. עבור עבודות ב-PS בדרך כלל חשוב לקנות נפח זכרון מספיק (בהתאם לגודל חומרי הגלם וסוג העבודה) ומעבד מספיק (בהתאם למניפולציות שמבצעים על התמונה). לרוב לכרטיס הגרפי חשיבות פחותה.

בעריכה גרפית כנ"ל. תלוי מה עושים ואיך מקודדים את התוצר הסופי. דווקא בהיבט של הקידוד ייתכן שלליבה גרפית יש אפילו יתרון על זאת שבכרטיס הגרפי המובנה הודות לטכנולוגיית ה-Quick Sync (בתנאי שסוג הקידוד/המרה והתוכנה שבה הוא מתבצע מנצלות את הטכנולוגיה).

לגבי משחקים, פה לא חושב שיהיה הבדל בין הליבה הגרפית לשבב הגרפי הייעודי (שכפי שציין multicore גם הוא לא בדיוק עוצמתי במיוחד כשזה מגיע למשחקים). סביר להניח שעם שניהם תקבל חוויית משחק זהה, בטח שבמשחקים ישנים.

אז כך, וכמו שציינתי באחת מההודעות הקודמות שלי, הליבה הגרפית המובנית מתאימה לכל שימוש למעט משחקים חדשים ברזולוציה והגדרות גבוהות. ועכשיו אוסיף שגם למעט שימושים מאוד ממוקדים שעבורם יש צורך בכרטיס גרפי מדרגה מסוימת (כי הוא זה שנושא בחלק מנטל העבודה). אני מניח שאם השימושים של אחותך היו כאלה היא הייתה מודעת ויודעת להגדיר את הדרישות שלה מהכרטיס הגרפי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים