עבור לתוכן

קניתי 256GB M4 SSD איך לשכפל את הכונן

Featured Replies

פורסם

הזמנתי כונן SSD מארצות הברית שאני צריך לקבל ביום שני ( חצי מחיר ממה שעולה בארץ ) בכל מקרה יש לי לפטופ עם כונן שמחולק לשני מחיצות, אחת ( D ) של בערך 15GB ויש בה את ההתקנה של ה-WINDOWS בשביל שחזור המערכת, וכל שאר המקום זה ב-C, איזה תוכנה הכי טובה לשכפול הכונן 1:1 של שני המחיצות בדיוק כמו שהם עכשיו

ועוד שאלה שלא ממש ידעתי באיזה פורום לכתוב, יש לי תחנת עגינה עם 4 כוננים של 2TB שמחוברים ב-USB 3, אני רוצה לשים אותם רחוק מהמחשב ואני צריך כבל מאריך, אבל הבעיה שלא מצאתי כבל מאריך ל-USB 3 של יותר מ-3-5 מטר אם אני אחבר 2 כבלים של 5 מטר האם תהיה בעיה ?

תודה

פורסם

יש לך המון מידע על הצעד הזה בת'רד הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=505438.0

אני בסופו של דבר לא ממליץ לך לעשות דבר שכזה מכיוון שגם אם תצליח לשמר את ה-Alignment מדובר בעבודת פרך בכדי להגיע למצב הזה.

פורסם
  • מחבר

אחרי שקראתי לא מאט, הבנתי ש-acronis 2011 תוכל לעשות את זה ולשמור על ה-alignment, במקרה הכי גרוע אם זה לא יעבוד אני אעשה התקנה מחשש, למרות שזה קצת בעיה להשיג עכשיו את ההתקנה של הלפטופ, איך אני יכול לבדוק אחרי השכפול אם ה-alignment אכן נשמר ?

פורסם

Acronis 2011 לא עושה זאת מעצמה אלא יש צורך בהמון פעולות לפני כן על מנת שזה יתבצע כמו שצריך לדעתי תעשה התקנה נקייה על מנת לחסוך עוגמת נפש, בכל מקרה בתוכנה AS SSD יש שורה שמראה את הAlignment כל עוד הוא צבוע בירוק הכל בסדר.

פורסם
  • מחבר

עשיתי עכשיו אץת השכפול, וזאת הבדיקה שעשיתי אחרי השכפול, האם אלה תוצאות טובות ?

2mo8pqp.png

זה שכפל בדיוק כמו שרציתי את שני המחיצות כמו שהיה בכונן הקודם, הלפוטופ החדש שלי טס עכשיו ( I7 2820 - 6GB - 6770M )

פורסם

ה-IOPS נראה קצת ירוד, הנה הM4 256GB אצלי:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שזה בגלל השכפול, אולי בגלל שעדכנתי את ה-FIRMWARE ? או אולי בגלל הלוח של המחשב ?

עשיתי עכשיו בדיקה נוספת אחרי שסגרתי כמה דברים שפעלו, ועכשיו זה השתפר קצת לתוצאה של 620

פורסם

אז בסופו של דבר, אין שום בעיה עם השכפול?

ועם איזו תוכנה שכפלת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים